2013. október 1., kedd

Barbara Erskine: Az idő örvényében

Fülszöveg: Abi Rutherford otthagyja új állását, mert rendkívüli módon zavarja főnöke kiismerhetetlen viselkedése. Szereti a munkáját, egykori felettese pedig nyájas, tiszteletre méltó férfi volt. Kieran Scott viselkedése annál inkább meglepő számára, mert ő a Szent János-templom és Cambridge növekvő egyházközségének lelkésze. Történt valami, ami mélységesen felkavarta a férfit – ugyanakkor az egyházi hatóságok reakciója szokatlanul titokzatoskodó.
Hosszú évszázadokkal ezelőtt egy idegen jelent meg Nyugat-Anglia barátságtalan lápvidékén a történettel, mely reménységet hozott a nyomorúságban sínylődők számára. Azonban elnyomó erők követték. Olyan erők, melyeknek eltökélt szándéka volt, hogy egyetlen gyengéd pillantású gyógyító se ássa alá a Római Birodalom törvényeit és kultúráját. Az idegen azt mondta, azért jött, hogy megmentse az embereket. De talán épp ő az, aki megmentésre szorul… 
Milyen kapcsolat állhat fenn e régmúlt események, valamint Abi és Kieran között? Miért próbálja az egyház olyan kétségbeesetten eltitkolni az emberek elől a történteket? A múltbeli hangok vajon félelmet keltők, vagy egy hosszú-hosszú ideje rejtőző titokra adhatnak választ?




Idézet: Csodálatos ez a szövevény, melyet az ősi mítoszok és legendák alkotnak, mint tudja, mindig szerepel bennük néhány druida, aztán megfűszerezik egy kevéske történelmi ténnyel, de mind arra próbál magyarázatot adni miért van, vagy volt annyi szent, különleges hely Britannia földjén.


Bevallom őszintén, hogy akciósan vettem ezt a könyvet. Különben biztosan nem olvastam volna el. Kár lett volna. Nagyon érdekes dolgokat vetett fel. Maga a történet egyszerűnek látszik. Adva van egy segédlelkész csaj, aki új helyre kerül. A lelkész egy jóképű pasi, akiről kiderül, hogy nem teljesen normális. A pszichopata lenne a legjobb szó rá. Szóval a csaj menekül, a pasi meg üldözi. Aztán a csaj elkezdi látni a szellemeket. Nem is akárkiket. Nem akarom lelőni a pont, inkább csak annyit írok, hogy egy római kori druidák által támogatott család nem mindennapi élete kezd megelevenedni.
Szóval ez egy érdekes, tanulságos történet. Csak ajánlani tudom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...