2013. július 23., kedd

Rachel Caine: Az üvegház - A Morgenville-i vámpírok


Fülszöveg: Claire Denvers nagy reményekkel kezdi meg tanulmányait a poros kisváros, Morganville egyetemén, de reményei hamarosan rémálommá változnak, amikor összetűzésbe kerül a helyi lányokkal, akik gyorsan megtanítják neki, hogy hol is a helye az iskolai rangsorban. Valahol a sor legvégén. Miután súlyosan megfenyegetik, Claire kénytelen menekülni a kollégiumból, és szűkös anyagi lehetőségeihez képest elfogadható albérlet után nézni a városban. Így kerül az Üvegházba, és így szerez új barátokat és lakótársakat a különc Eve, a lázadó Shane és a titokzatos Michael személyében, aki valamilyen furcsa oknál fogva sosem mutatkozik nappal a többiek előtt. Nemcsak az Üvegház, hanem egész Morganville hemzseg a titkoktól. Azt mondják, a kisvárost valójában a vámpírok irányítják, és nem ajánlatos ujjat húzni velük. Claire érkezésével felborítja a fennálló rendet, és ahogy egymás után bukkannak elő az ősi titkok, úgy kerülnek Claire és barátai egyre nagyobb veszélybe. A házuk előtt pedig már kezdenek felsorakozni a vérszomjas élőhalottak. 


Hát, ez a könyv nem éppen egy szokványos vámpíros könyv. Ami persze nem baj. A történet egy cseppet lapos. A fő gonosz kiscsaj pedig kimondottan idegesítő. Mit mond el a városról, ha egy szaros lánygyerek aki még csak nem is vámpír bármit megtehet. Hát nem sok jólt.
Az sem tetszett, ahogy az elején Eve elmeséli Claire-nek, hogy "itt a vámpírok uralkodnak. Igen vannak vámpírok." Ez annyira gagyi.
De valahogy mégis olvasható. A srácok kifejezetten jó fejek, Eve stílusa is rendben van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...