2013. július 19., péntek

Lissa Price: A testbérlők

Fülszöveg: A Földet háború pusztította, emberek milliói haltak meg. S ebben a világban valóra válik az emberiség régi álma. Végre lehetséges egy másik személy testébe bújni. A 16 éves Callie rábukkan egy titokzatos helyre, ahol rászorult tinédzserek bérbe adhatják fiatal testüket a társadalom idős, de tehetős polgárainak. Amikor azonban a fejébe ültetett szerkezet meghibásodik, Callie öntudatára ébred, és dúsgazdag bérlőjének mesés életét kezdi élni. Aztán a lány ráébred a halálos tervre, aminek ő is része. Az összeesküvés szálait befolyásos emberek mozgatják, és Callie kénytelen lesz végére járni a rejtélynek, ha életben akar maradni. Ez pedig nem lesz egyszerű, mert ebben a világban tényleg senki sem az, akinek látszik.



Vélemény, vélemény vélemény...
Nem is olyan egyszerű....
Maga az alap ötlet remek, zseniális. Egy háború utáni, magából kifordult világ. Ahol a gazdagok bármit megtehetnek. Kicsi hasonlóság az éhezők viadalával, de nem sok.
Rengeteg hiányosságot találni a történetben:
- Miért indítottak háborút?
Meddig tartott?
Mi a fene a spórabomba?
Enyhe utalás arra a Callie apja tudott valamit (mint a Rejtély sorozat elején), de mit, és miért nem tett semmit?
A gyerekek miért élnek az utcán?
Társadalom rajz? Semmi.
A szépkorúak viselkedése egy kicsit hiányos. Attól, hogy valaki egy tini bőrébe bújik, még nem változik meg a személyisége.
Szóval több helyen csak érint bizonyos témákat, tényeket és nem fejti ki részletesen. Nem vagyok az a leíró párti, de azért valamivel többet is ki lehetett volna hozni belőle.
Meg ahogyan a lány a fiúkkal bánik, az vagy nagyon ostoba, vagy béna. 

Ezek ellenére tetszett a könyv. Nem tudom talán a dísztópiás világ, az ötlet miatt. Mi lenne ha... Érdekes volt olvasni. Nem tudom olyan fura. A sok hiányosság ellenére is. A vége mindenesetre ÜTŐS volt. Ezt tényleg nem gondoltam volna. 
Állítólag 2014-ben fog megjelenni a 2. kötet Amerikában. Gondolom jövő ilyenkorra már magyarul is megjelenik. 
Mindenesetre kíváncsian várom a folytatást.

Book trailer:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...