2013. december 4., szerda

Grimm 3. évad epizódismertető

1 rész:

A rémült Juliette, Monroe és Rosalee megnyeri maguknak Hank segítségét, hogy elhárítsák egy zombi horda támadását, miközben megpróbálnak rájönni, hogy mi történt Nickkel. Ismerve az igazságot, Renard százados lépéseket tesz, hogy megmentse Nicket a fivére, Eric karmai közül. Másutt, a titokzatos Stefania segítségével, Adalind szembenéz a leghátborzongatóbb feladattal, hogy visszaszerezze a boszorkányszörny képességeit.







2. rész:

Monroe, Hank, Rosalee és Juliette lenyomozzák a mániákus Nicket, s mindent megtesznek azért, hogy megtalálják és visszaváltoztassák őt, mielőtt még több kárt okozna. Renard százados minden tőle telhetőt megtesz, hogy feltakarítsa a zombik mellékhatását minden téren – belföldi és nemzetközi szinten egyaránt. Minél több időt tölt Adalind Stefaniaval, annál több zavaró tényező kerül a küldetésébe, hogy visszanyerhesse Boszorkányszörny képességeit.








3. rész:

Nyugtalanító bűncselekmények egy sorozata elvezeti Nicket és Hanket egy felélesztett régi viszályhoz, ami nagyon is ismerős Nick és Monroe számára. Egy halálhír hallatán, ami a királyi család egyik tagját érinti, néhány kulcsszereplő megteszi a lépéseiket. Ezalatt, a trauma ellenére, Nick az átlagosnál is egészségesebben érzi magát, Monroe és Rosalee pedig a kapcsolatuk további sorsáról beszélgetnek.

Teremtmény: építőmalac





4. rész:

Amikor Nick és Hank egy olyan fulladásos halálesetben nyomoznak, amiben az áldozatnak rejtélyes jelek vannak a bokáin, akkor véletlenül rábukkannak egy csapat orgia utáni ölelkező vízi lényre. Ezalatt, Rosalee elkezd berendezkedni Monroe-nál, Renard százados pedig megdöbbentő felismerésre jut a királyi baba szüleinek lehetséges személyazonosságával kapcsolatban.

Teremtmény: sellő





5. rész:

Nick és Hank egy ügyön dolgozik, ahol több esetben önvédelemből léptek fel, s olyan szóbeszédeket hallanak egy spanyol eredetű legendából, ami egy portlandi munkásosztálybeli környékre vezeti el őket. Ezalatt Juliette megtudja az igazat Nick édesanyjáról, Adalindot pedig rémület fogja el az ultrahang során.

Teremtmény:





6. rész:

Nick az eddigi legkeményebb kihívással néz szembe, amikor Hank és ő egy olyan ügyön nyomoznak, amiben egy vallási jelenség keveredik a Teremtmények Tanácsának sötét kapcsolatával. Rosalee fel van dúlva, amikor is Nick ügye kihívások elé állítja az ő teremtményi hűségét. Renard százados elhagyja a várost, hogy hozzájáruljon néhány „családi dologhoz”. Bitsie Tulloch, Silas Weir Mitchell, Reggie Lee és Claire Coffee szintén szerepet kapnak.

Teremtmény:



7. rész: 

Amikor egy halálos kimenetelű tréfa a felszínre jön, egy évszázados városi legenda alakot ölt Portland csatornáiban, és Nick legújabb ügyévé válik. Európában Adalind megismerkedik Viktor herceggel, aki azért jött, hogy igazságszolgáltatás elé állítsa azokat, akik felelősek Eric unokatestvére haláláért. Eközben Renard százados reagál a nemrégiben őt ért merényletre.

Teremtmény:


8. rész:

Miután több bűnös tizenéves eltűnik, egy régi Teremtmény történet alapján egy Gonosz Mikulás lesz a fő gyanúsított, aki nem csak szenet hoz a rossz gyerekeknek. A nyomozás fokozódik, ahogy Nick és Hank egyre mélyebbre ásnak. Mindeközben Monroe felkéri Juliette-et, hogy lepje meg Rosalee-t az első közösen töltött karácsonyukon valami váratlan dologgal. Közben Renard százados útja Európában még közelebb hozza őt Adalind lenyomozásához.

Teremtmény:


9. rész:

Nick és Hank egy gyógyító lény után nyomoznak, akinek a képessége sokkal több veszélyt rejteget, mint amennyi haszna van. Eközben Juliette befogad egy barátot, amikor a családi ügyek fokozódnak, Hank pedig közelebb kerül gyógytornászához, Zurihoz. Renard százados végül megtalálja Adalindet és komoly figyelmeztetésben részesíti.

Teremtmény:
Koscsi

10. rész:

Nicket és Hanket egy olyan gyilkossági esethez rendelik, ami egy bandához köthető. Az ügy fokozódik, amikor is Hank gyógytornásza, Zuri és az ő fivére belekeverednek a nyomozásba. Ezalatt Juliette tanácsot kér Rosalie-tól annak megoldásában, hogy a hírek szerint az egyik barátja egy Teremtmény

TEremtmény:

11. rész:

Nicket és Hanket egy hátboztongató gyilkossághoz hívják, ahol egy biztonsági őrként dolgozott veteránt öltek meg. A nyomozás során felfedezték, hogy ez valószínűleg egy, a sok bosszú gyilkosságok közül, amelyek a hadsereg beszállítóinak szörnyű leleplezéséért történtek. Otthonában Monroe csatlakozik Rosalee-hoz egy régen esedékes családi összejövetelen. Európában Adalind jeleket lát, amelyek az ereje visszatérésére utalnak.

Teremtmény:

12. rész:

Nick és Hank egy olyan zsarugyilkos ügyében nyomoznak, aki az áldozatait megskalpolja. Ezalatt Juliette e-mailezni kezd Nick édesanyjával, és Adalind még közelebb kerül a szüléshez, mint ahogyan ő azt korábban gondolta. Monroe szülei, miután megtudnak pár érdekes hírt, úgy döntenek, hogy meglepik őt és Rosalee-t Portlandben.

Teremtmény:

13. rész:

Monroe egy lehetetlen csatát vív, hogy meggyőzze szüleit arról, hogy elfogadják az általa választott életet. Eközben Nick Juliette-hez fordul segítségért, hogy rájöjjenek, hogyan kapcsolódik a teremtmény világhoz a skalpvadász-zsarugyilkos nyomozása. A királyi baba frontján, Renard százados újabb információkat tud meg, amik arra késztetik, hogy felvegye a kapcsolatot Adalinddel, így biztonságban tartva őt és a kisbabát Viktor karmai elől.

14. rész:

A várandós Dana Tomas egyedül tartózkodik otthon, éjszaka, amikor egy szörnyűséges Teremtmény megtámadja.

Nickék a lakókocsihoz mennek információgyűjtésért, ahol, miután kiderül, hogy egy Aswang az elkövető, arról vitatkoznak, felfedjék-e a Teremtmény világot Wunak... Wu megosztja Nickkel és Hankkel, hogy szerinte a filippínó monda szörnye, egy Aswang lehetett az elkövető.. 
Miután Wu nem tudja feldolgozni, hogy látott egy Aswangot, pszichiátriára kerül kezelésre...

Teremtmény: Aswang


15. rész:

Nick és Hank egy ősi csata kellős közepébe csöppenek, és a dolgok egyre csak bonyolódnak, amikor a Teremtmény Tanács is belekeveredik az ügybe. A nyomok az ókori Egyiptomba vezetnek.  Eközben Wu még mindig nem képes feldolgozni, amit nemrég tapasztalt.. Adalidék menekülni kényszerülnek.

Teremtmény: Anubisz

16. rész:

Rosalee és Monroe áthívják vacsorázni Nicket és Juliettet, hogy a közelgő esküvővel kapcsolatos örömhíreket megosszák velük. 
Eközben Portlandbe érkezik a Metamorfózis Karnevál, melyben a nézők Teremtmények átváltozását látják, mágia címszó alatt. 
Az egyik előadás után két lány holttestét találják az apartmanukban, zsebükben a karneváli belépővel..
Ezalatt Európában Meisner és Adalind tovább menekülnek az újszülöttel Viktor herceg és csapata elől.


Teremtmény: Dúvad


17. rész:

Mesiner és Adalind tovább menekülnek a királyi család elől az újszülöttel. Útközben támadás éri őket, de mindhárman karcolások nélkül megússzák, köszönhetően egy fekete ruhás idegennek az Ellenállásból. Ő egy repülőhöz vezeti a csapatot, amivel biztonságos helyre utazhatnak. A gép felszáll, ám Meisner nem tart a többiekkel.Ezalatt Európában Viktor herceg számonkéri Gregort, hogy miért nem sikerült megszereznie az újszülöttet, majd elintézteti őt Vadászkopókkal. Gregor szerepét Marcus Ruspoli veszi át, aki magabiztosan állítja, hogy megszerzi a gyermeket. Portlandben, Nick felkeersi Monroékat, hogy közölje velük, nem vállalhatja el a tanu szerepét a lehetséges következények miatt. Végül sikerül megoldást találniuk, hogy ne ismerjék fel őt a Keveréklények...
A repülőn dönteni kell, hova utazzanak, ugyanis az eredeti úticél sem biztonságos már. A titokzatos nő dönt, és végül Oregon felé veszik az irányt. Leszállnak egy erdő mellett, ahonnan egy lopott teherautóval utaznak tovább Portland irányába. Eközben Rosalee esküvőiruha próbára megy, ahová Juliette is elkíséri, és ő maga is esküvői hangulatba kerül..
Az úticél Nick háza: a titokzatos nő Nick édesanyja, akinek fogalma sem volt arról, hogy Adalind miat került kómába Juliette, valamint, hogy Nick az ő erejét vette el. Adalind semmiképp nem akar maradni, de végül siekrül meggyőzni. Megetetik, tisztába teszik az újszülöttet, ám Adalind éjszaka mégis úgy dönt, elmenekül onnan, és rögtön Renard háza felé veszi az irányt gyermekével. Nick, Jul és Kelly ezt észreveszik, és rögtön a nyomukba erednek.
Eközben Viktor herceg tudomására jut, hogy a gépet Észak-Amerikában látták, ebből pedig rájön, hogy Adalind hazautazhatott Portlandbe Renardhoz...

18. rész:

Nick megérkezik Renard lakásához, ahol tisztázzák a kialakult helyzetet. Eközben Európában, Viktor herceg hivatja Ruspolit, aki megerősíti, hogy Adalind gépe Portlandben landolt. Viktor Portlandbe telefonál az egyik FBI-os emberének Weston Stewardnak, hogy győződjön meg arról, kivel és hol tartózkodik Adalind és az újszülött..
Közben Weston  intézkedni kezd, és Vadászkopókat küld Renard lakásához, és ő maga is a helyszínre hajt. Kelly ártalmatlanítja Westont, a többiek pedig a Vadászkopókat; majd ezután Rosalee és Monroe házához hajtanak, ahol egy időre biztonságban maradhat Adalind az újszülöttel.
Nickék felkeresik az FBI ügynököt, és alkut kötnek vele, hogy ha Viktor hercegnek odaadják az általuk adott cetlit a baba tartózkodási helyéről, nem tartóztatják le emberölés miatt.
Viktor Portlandbe érkezik, és találkozik Westonnal, aki elárulja, hogy megpróbálták tőrbe csalni. Ezek után a herceg felkeresi Renardot, akit súlyos döntési helyzetbe kényszerít: vagy a családját veszti el, vagy csak a gyermekét. Renard a csecsemő odaadása mellett dönt, amit egy kis csellel tud végrehajtani. Az utolsó pillanatban, a reptéren érkezik a felmentősereg, és sikerül visszaszerezni a gyereket. Míg Adalind úgy tudja, hogy Viktor úton van vele Európába, addig Kelly utazik el a gyermekkel egy biztonságos helyre...

19. rész:

Nick és Hank egy veszélyes női gyanusítottat vizsgálnak, akinek a nyomában Keveréklényre utaló nyomokat találnak. Másutt, Adalinde a saját kezébe veszi az irányítást, annak ellenére, hogy ez egy veszélyes szövetséget is jelent számára.

20. rész:

Nick minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy segítsen Trubelnek kezelni a világot, amivel most találkozott először, ezért eldönti, hogy Hankkel együtt elindulnak egy körre. Végül egy fiatal nő gyilkosságának nyomozásában találják magukat.. Eközben Adalind rájön, hogy a remény segítségével visszaszerezheti azt, amit korábban elveszített..

21. rész:

Nicket és Hanket egy kettős emberölésez hívják, és a nyomzás során hamar kiderül, hogy az áldozatok a Verrat speciális részének tagjai, akik a Keveréklény világ ritka tárgyaival foglalkoznak. Trubel belekeveredik egy apa-fia által tett reménytelen feladatba, melyben felbecsülhetetlen tárgyakat kell kézbesíteni a "portlandi Grimmnek". Időközben Renardnak feltűnik Adalind furcsa viselkedése, ezért a korábbinál több figyelmet szentel rá...

22. rész:

Rosalee és Monroe gőzerővel készülnek a közelgő ceremóniára. A próbán minden jól megy, bár az anyakönyvvezető gyanusnak találja Nick napszemüvegét, de sikerül kimagyarázniuk a helyzetet... Eközben Adalind bájitala jól sikerül, de hogy biztosra menjen, Julietteé változva elmegy Renardhoz, aki teljesen összezavarodik a csók után... Este Adalind, tervének részeként felhívja Juliettet, akit szintén összezavar azzal, hogy azt állítja, Renardnak nem múltak el a korábbi szenevdélyes érzései felé...
Éjszaka a család Rosalee testvérének, Deettanak a randalírozására ébred, aki részegen tönkreteszi Rosalee esküvői ruháját, ám másnap reggel megoldják a problémát..
Nick és Trubel elszállítják a lakókocsit egy erdőbe, hogy nagyobb biztonságban legyen. Útközben Nick a szüleiről beszél Trubelnek... Ezután otthon Juliette és Nick romantikus hangulatának köszönhetően lefeküdnek, ám Nick nem is sejti, hogy Juliette valójában Adalind, és éppen tervét hajtja végre. Trubelnek gyanús Juliette viselkedése, ezért követi, majd a taxiban meglátja, hogy átváltozik Adalinddá.. Eközben Renard felkeresi a raktárat, ahol Adalind elkészítette a bájitalt, és összeáll neki a kép.
Juliette, hazaérve a fodrásztól megtalálja a földön a fehérneműjét, valamint meglátja az ágyat széttúrva, ám csak úton az esküvőre kéri ezt számon. Eleinte egyikük sem ért semmit, de végül összeáll bennük a kép.. Közben Renard Nickék házához siet egy ellenszerrel, viszont csak Trubelt találja ott. Trubelben is összeáll a kép, ám ekkor Weston rájuk támad, és lelövi Renardot. Trubel végül megöli Westont, és a bájitalt felkapva azonnal elindul az esküvőre.. Megérkezve, a vendégek rájönnek, hogy Trubel egy Grimm, ezért azonnal ki kell őt menekíteni. A zűrzavarban összetörik az ellenszer, és egy véletlen folytán pedig tragikus megállapítást tesz a csapat: Nick többé nem Grimm, Adalind terve pedig bevált...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...