2015. április 2., csütörtök

Trónok harca 5. évad kulisszatitkok

forrás: www.hbo.hu
A cikket megtalálod a HBO-n.


Az Egy nap a Trónok harca életében című, közel félórás kulisszavideót az HBO GO-n előfizetés nélkül is megnézhetitek! A werkfilmben inkább a tévés szempontból grandiózus produkció kulisszái mögé nyertünk betekintést, mintsem a folytatás különböző történetszálaiba, ám így is számos érdekességre fény derül: Mi minden fér bele egy munkanapba? Mely helyszíneket választották a prominens jelenetekhez? Hogyan látjuk viszont Cersei-t, Havas Jont és Daeneryst? Összegyűjtöttük a legfontosabb infókat!
Az Egy nap a Trónok harca életében című, közel félórás kulisszavideót ide kattintva nézhetitek meg az HBO GO-n, regisztráció nélkül.

Jon ismét a Falon túlra látogat majd
...
...És a látottak szerint megint csak összetűzésbe kerül a vadakkal. A messzi Észak partvidékén található, Rideghon névre hallgató halászfalucska lesz a konfliktus helyszíne, amelyet egyébként abban az elhagyatott kőfejtőben (Maghermorne Quarry) épült fel, amely az előző évadok során a Feketevár és a Feketevízi-csata díszleteinek is helyt adott.



Napokra lezárták az Alcázart a forgatás miatt

A sevillai épületegyüttes több mint 800 éves, a világörökség része, és naponta nagyjából 8 ezer turista látogatja, de még így is sikerült a produkciónak megszereznie a helyszínt néhány forgatási napra: a palotának a Martell-ház magánrezidenciáját, a dorne-i Vízikerteket kell "alakítania", ahol Oberyn bátyjával és Dorne hercegével, Doran Martell-lal fogunk megismerkedni, és valószínűleg a Homokkígyók is itt bukkannak majd fel először.



Cersei végre meglátja Királyvár nyomorúságos oldalát is

Az 5. évad egyik fontos új szereplője a frissen megválasztott fősepton lesz, akit puritán külseje és életmódja miatt gúnynéven a Főverébnek hívnak. Elődeivel ellentétben - akik csak bábok voltak az uralkodócsalád kezében - ő komolyan veszi a Hét hitét, visszaállítja az egyház rég letűnt militáns ágát is, ezzel pedig jelentős hatalomra tesz szert Királyvárban. Minden jel szerint Cersei is kénytelen elé járulni auditoriumra, ám ehhez a város legszegényebb negyedén kell keresztülvonulnia, ahol éhség, betegség és szegénység sújtja a köznépet.



Gladiátorharcokra számíthatunk
Az Osuna nevű spanyol városban egy bikaviadalok helyszínéül szolgáló arénát alakítottak át meereeni küzdőveremmé, ahol a helyi harcosok mérik össze az erejüket, rendszerint a halálig. Mivel a történet szerint egy jelentős esemény fog bekövetkezni az egyik küzdővermes jelenetnél, így számíthatunk rá, hogy az aréna csak az utolsó részek valamelyikében bukkan fel.



12 órás munkanapok
A forgatási napokon az előkészületek hajnali 5 körül kezdődnek (leginkább a statisztáknak, akik lehet, hogy a smink, a jelmez és a várakozás ellenére nem is szerepelnek majd egyetlen jelenetben sem), és pontban este 6-kor fejeződnek be, hogy maradjon idő a pihenésre is, ám a különböző országokban a napi teendőket felügyelő producerek még lebonyolítanak ilyenkor egy Skype-meetinget, hogy megbeszéljék, mennyire tudtak haladni a munkával.



A számok tükrében

A Trónok harca a legnagyobb léptékű tévés produkció, ha a számokat nézzük: az 5. évadot öt különböző ország 151 díszletében forgatták, 166 szereplő bukkan fel a szezonban, ezernél is több stábtag dolgozik a produkción, és összesen 5000 statisztát alkalmaztak (noha 86 ezer jelentkezett összesen). A szériát egyébként már 193 országban követik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...