2015. április 23., csütörtök

Daniel Silva: A Moszad ügynöke és angol lány

Fülszöveg

Hét nap 
Egy lány
Mindössze egyetlen esély
Madeline Hart a brit kormánypárt tagja, aki előtt fényes karrier áll: szép, okos, és a gyerekkori szegénység emlékei hajtják a sikerek elérésére. Van azonban egy sötét titka is: a miniszterelnök, Jonathan Lancaster szeretője. Valakik valahogy tudomást szereznek a viszonyról, és elrabolják Madeline-t. Lancaster, a botránytól tartva úgy dönt, hogy nem vonja be a brit rendőrséget, és a maga szakállára intézkedik. Megkezdődik a keresés.
Hét napjuk van, különben a lány meghal.
Itt lép be a képbe Gabriel Allon, a gyilkos, restaurátor és kém, aki előtt nem ismeretlen a politika világa. Miközben fogy az idő, Gabriel elszánt vállalkozásba fog, hogy Madeline-t épségben hazavigye. A küldetés során a marseille-i bűnözők alvilágától eljut Provence egy mindentől távoli völgyébe, a londoni politikai vezetők díszes irodáiba, végül Moszkvában köt ki, ahol gyakori az erőszak, és ahol nagyon sokan szeretnék, ha Gabriel halott lenne.





Végre egy jó, kis kaland regény. Amit legutóbb az írótól olvastam, az igen gyengére sikerült. Ebben van minden: kaland, titok, svéd csavar 1, svéd csavar 2. Szóval egész jó kis könyv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...