2014. január 3., péntek

Rick Riordan: A villámtolvaj



Fülszöveg: A tizenkét éves Percy Jacksont eltanácsolják az iskolából. Megint. 

Bármennyire igyekszik, úgy tűnik, képtelen távol tartani magától a bajt. De tényleg szó nélkül végig kell néznie, ahogy egy kötekedő kölyök molesztálja a legjobb barátját? Tényleg nem szabad megvédenie magát az algebratanárnővel szemben, amikor az szörnyeteggé változik és meg akarja ölni? 
Természetesen senki nem hisz Percynek a szörny-incidenssel kapcsolatban; abban sem biztos, hogy magának hisz. Egészen addig, míg a Minótaurusz be nem kergeti a nyári táborba. 
Hirtelen mitikus lények járkálnak ki-be a lakokba és Percy görög mitológia könyve megelevenedik. Rájön, hogy az olimposzi istenek a huszonegyedik században is élnek. Sőt, ami ennél is rosszabb, felbosszantotta őket: Zeusz villámát ellopták, és Percy az első számú gyanúsított. 
Percynek mindössze tíz napja van arra, hogy megtalálja és visszaadja a Zeusztól ellopott holmit, és békét teremtsen a háborúságban álló Olimposzon.



Tiszta szerencse, hogy előbb láttam a filmet és csak utána olvastam a könyvet. Kezdem azt hinni, hogy ez a sorrend a jó. Mivel az utóbbi időben megfilmesített könyvek filmváltozata nem nyerte el a tetszésemet teljesen. De ha fordítva van a dolog, akkor sokkal jobb. 
Na szóval. Így, hogy előbb láttam a filmet nekem jobban emésztető volt. 
Kiderült, hogy több rész nincs benne a filmben, (ahogy az lenni szokott) és vannak olyan részek, melyek a Szörnyek tengere filmben vannak benne. És ez így jó.
Jó kis könyv a maga nemében. Tuti ,hogy a folytatásokat is el fogom olvasni, ha elfogytak a karácsonyi könyveim. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...