2014. január 3., péntek

Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István: Időfutár – A körző titka


Fülszöveg: Hanna nemrég költözött Budapestre, minden szokatlan: új lakás (egy hetedik kerületi gangos bérház), új iskola (a Sigray), új tanárok, és persze új osztálytársak. 

Ha ez még nem lenne elég: úton-útfélen egy fura öregemberbe ütközik, megbolondul a számítógépe… és az egésznek valahogy köze van ahhoz a rozsdás körzőhöz, amit az utcán talált. 
Vajon miért kell mindenkinek ez a körző? Mit akar vele kezdeni Sándor, a vén ócskás, és miért nem tud Hanna sem megválni tőle? És mi köze mindennek Bécshez, a Sakkozó törökhöz és Bujdosónéhez, a töritanárhoz? 
A rejtélyek kinyomozásában segít Hannának Zsófi, a szuperokos szegedi barátnő, és Tibi, a kicsit lassabb eszű, de hűséges osztálytárs. A kalandok szüneteiben pedig arra is van idő, hogy barátságok szakadjanak meg és szülessenek újjá, no és persze szerelmek is szövődnek… 
A Gimesi-Jeli-Tasnádi-trió rádiójátéka végre regényformában is! 
Letehetetlen, izgalmas, vicces, mai!



Ha rövid akarok lenni, és tömör, akkor azt mondom, hogy ez a könyv rohadt jó. Tökéletes. Vicces. Akció dús. Elgondolkodtat. Mai. Nekünk való.
És a nekünk valót úgy értem, hogy tényleg mindenkinek ajánlom. Gyereknek és felnőttnek egyaránt, és azoknak is, akik még a kettő között vannak.
Letehetetlen. De tényleg.
Nálunk a gyerekem nem igazán rajong az olvasásért - még. De amikor ezt a könyvet olvastam és hangosan nevetgéltem, akkor már kérdezgette, hogy mégis mit olvasok annyira. Aztán már részleteket kellett neki felovasnom a könyvből. Neki is tetszett. Sajna azért elolvasni nem akarta - még. Majd idővel :D
Szóval adva vannak magyar írók, akik magyar történetet írnak, magyar gyerekeknek. Eddig jó. Hallottunk már ilyet. De!
Ezek a srácok tényleg jól forgatták a virtuális tollat, és valami olyat alkottak, hogy csak na. Kicsit Csukás István történeteire hajaz a dolog, meg az Égig érő fűre, vagy a Szeleburdi családra, csak mai köntösbe csomagolva egy kis misztikával fűszerezve. Érdekes karakterek, jó szöveg, jó vonalvezetés.
Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom.
Ja, és jöhet a folytatás! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...