2013. november 8., péntek

The Originals 1. évad epizódismertető






00. rész:

USA premier: 2013. április 25.

Cím: Backdoor

Epizódismertető:


 Egy titokzatos üzenet alapján, miszerint összeesküvés készül ellene, Klaus elutazik New Orleansba, amit ő és családja épített fel. 
Klaus kérdései elvezetik őt az egykori pártfogoltjához, Marcelhez, a karizmatikus vámpírhoz, aki teljes ellenőrzése alatt tudja tartani New Orleans emberi és természetfeletti lakóit. 
Azzal a szándékkal, hogy segítsen megtalálni testvére megváltását, Elijah követi Klaust, és hamarosan rájön, hogy Hayley is a francia negyedben kutat családja múltja után, és találkozik egy erős boszorkánnyal, Sophie-val.
 Eközben Mystic Fallsban Damon és Stefan folytatják az Elenára vonatkozó tervüket, miközben Katherine felfedi egy meglepő sebezhetőségét Rebekah-nak, és megkéri őt, hogy adjon át egy üzenetet.








1.rész:

Cím: Always and Forever



USA premier: 2013. október 3.



Epizódismertető:


Klaus Mikaelson, az ősi vámpír-vérfarkas hibrid visszatért New Orleans francia negyedébe, a természetfeletti negyedbe – a városba, amelyet a családja segített megépíteni 300 évvel ezelőtt. 
Azzal a szándékkal, hogy segít testvérének, Elijah hátrahagyja Rebekah-t és követi Klaust. 
Elijah megtudja, hogy a gyönyörű és lázadó vérfarkas, Hayley- Klaus egyéjszakás kalandja- egy hatalmas erejű boszorkány, Sophie Deveraux tenyerébe csöppent.
 Amikor Sophie felfed néhány sorsfordító hírt, Elijah rájön, hogy az Ősi család talán kapott egy második esélyt az emberségre és megváltásra.
 Klaust viszont jobban izgatja egy újabb váratlan találkozás egykori pártfogoltjával, Marcellel, a karizmatikus, de ördögi vámpírral, aki teljes irányítás alatt tartja New Orleans természetfeletti lakóit. 
Klaus megesküszik rá, hogy visszaszerez mindent, ami egykor az övé volt – a hatalmat, a várost és a családját.






2. rész:

Cím: House of the Rising Son


USA premier: 2013. október 8.


Epizódismertető:


 Amikor Rebekah New Orleansba érkezik bátyja, Elijah ragaszkodására, megismeri Hayleyt, aki néhány váratlan hírrel szolgál neki. 
Meggyőződve arról, hogy bátyja, Klaus készül valamire, Rebekah segítséget kér a vonakodó Sophie-tól. 
Tanácstalanságában Hayley saját kezébe veszi a dolgokat, amelyek hamar veszélyes fordulatot vesznek. 
Eltökélve, hogy felfedi Marcel titkos fegyverét, Klaus egy lépéssel előtte jár, és végrehajtja tervét. 
Eközben, Marcelbe való botlása után, Rebekah-nak eszébe jut az összes harag és csalódottság, amit Klaus az évek során okozott neki.
 Végül pedig Marcel igénybe veszi Davina segítségét veszélyes tervének végrehajtásában.



3. rész:


Cím: Tangled Up In Blue


USA premier: 2013. október 15.


Epizódismertető:


Miután érdekes híreket fedeznek fel valakiről Marcel belső körében, Klaus és Rebekah próbálják megdönteni Marcel hatalmát Elijah aggodalmainak ellenére. Segítségükre siet Sophie, aki vonakodik attól, hogy bevonják ilyesmibe, mert fél Marcel titkos fegyverének, Davinának haragjától. Rebekah alattomosan meghívja a feledékeny Camit Marcel óriási vámpír bulijára, hogy ezzel felbosszantsa Marcelt. 
Eközben Hayley megtudja a boszorkány Sabinetól, hogy New Orleans természetfeletti lényei kezdenek rájönni a hibrid baba létezésére.



4. rész:


Cím: Girl In New Orleans


USA premier: 2014 .október 22.


Epizódismertető:


Davina meggyőzi Marcelt, hogy részt vehessen az éves Dauphine Street zenefesztiválon, Marcel pedig megkéri Camit, hogy tartsa szemmel a lányt.
 Agnes meggyőzi Hayley-t, hogy látogasson el a mocsarasba egy titokzatos orvoshoz, ahol egy sokkoló hír várja.
 Eközben Klaus közelebb kerül Cami-hez, aki elárul néhány rémisztő dolgot a múltjáról, míg Rebekah részt vesz egy küldetésen, hogy a végére járjon egy minapi furcsa találkozásnak, ami Elijah-t is érinti.


5. rész:


Cím:


Epizódismertető:

 Feldühödve a közelmúlt eseményei által, beleértve a még meg nem született gyermeke biztonságát, Klaus válaszokat követel Sophie-tól azt gondolva, hogy ő is benne van. Sophie felfed egy aggasztó titkot a múltjából Klausnak és Rebekah-nak. Eközben Marcel megkéri Klaust, hogy kísérje el őt a mocsárba, miután szörnyű maradványokat fedeznek fel, míg Rebekah, Sophie és Hayley saját küldetésükre készülnek. Davina egy váratlan szövetségesben bízik meg, és megdöbbentő információkat fed fel a boszorkányokról, amely végül egy zavaró kinyilatkoztatáshoz vezet.


6. rész:


Cím:



Epizódismertető:

Amikor Klaus rájön, hogy Hayley élete veszélyben van, messzire megy annak érdekében, hogy megvédje őt és a még meg nem született gyermeküket. Camit múltja tragikus eseményei foglalkoztatják, ezért Kieran atyához fordul tanácsért. Marcel úgy érzi, hogy nem bízhat senkiben, felkeresi egy régi barátját tanácsért, mialatt Davina lépéseket tesz, hogy megtanulja, hogyan irányítsa az erejét. Végül pedig Klaus néhány váratlan hírrel szolgál Kieran atyának.


7. rész:


Cím:



Epizódismertető:

Amikor valaki Hayley múltjából tesz egy meglepő kinyilatkoztatást, aggódni kezd maga és a baba miatt. A növekvő feszültség közepette Klaus és Elijah Sabine-hez fordulnak, hogy bemérjék Hayley hollétét, ugyanis eltűnt. Egy mocsaras túra után Klausnak lesz egy veszélyes és meglepő leszámolása egy váratlan látogatóval. Eközben Davina egy meglepő kapcsolatteremtést tesz, Marcel pedig egy csábító ajánlatot kínál Rebekah-nak.


8. rész:


Cím:



Epizódismertető:

 Rebekah nehéz döntéssel néz szembe, így Kieran atyához fordul eligazításért. Elijah egy Klausszal való legutóbbi tettének következményeivel küzd. Hayley Elijah oldalán marad, de hamarosan felbukkan egy rejtélyes alak, aki némileg rávilágít Hayley múltjára. Eközben Cami frusztráltan próbál értelmet adni egy rejtélyes üzenetnek, amire rábukkan. Végül, amikor a gyanútlan Marcel leleplez néhány nyugtalanító információt Klausról, a szembesítés egy meglepő csavarral végződik.


9. rész:


Cím:


USA premier:


Epizódismertető:

Marcel, akit mélyen érintettek a legutóbbi események, meglepődik, amikor Klaus felfed néhány indiszkrét dolgot a múltjából. Cami igyekszik értelmet adni egy rejtélyes üzenetnek, amit kapott, és zaklatott lesz, amikor némi bepillantást nyer Klaus múltjába. Eközben, az események hirtelen fordulatot vesznek, az emberek saját kezeikbe veszik a dolgokat, amely egy erőszakos összeütközést eredményez. Amikor Hayley tudomást szerez arról a tervről, amivel ártani akarnak a mocsárban elrejtőzött vérfarkasoknak, Elijah-hoz és Rebekah-hoz fordul segítségért. A mocsaras felé egy Eve nevű vérfarkasba botlanak, akinek megdöbbentő információja van.


10. rész:


Cím:


USA premier:


Epizódismertető:

 Miközben a francia negyed az éves Casket Girls fesztivál eseményre készülődik, Cami szenved, miközben Davina megpróbálja felszabadítani őt Klaus igézése alól. Elijah és Marcel egy valószínűtlen szövetséget kötnek, Klaus pedig beindítja tervét, hogy visszaszerezze Davinát. Amint kiderül, hogy Davina eltűnt, Sophie megpróbálja őt levadászni. Eközben Hayley arra kényszerül, hogy hirtelen döntést hozzon, miután kap egy váratlan telefonhívást, Rebekah pedig saját tervét mozgosítja, amikor igénybe veszi valaki segítségét Marcel múltjából.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...