2013. május 26., vasárnap

Trónok harca 3. évad epizód ismertető 1-8. rész



Epizód ismertető a 3. évad részeiből:
1. rész:Az új évad elején Havas Jon találkozik a Falon túli királlyal, Mance Rayderrelmíg az Éjszakai Őrség expedíciójának túlélői dél felé menekülnek, reménykedve, hogy elérik a biztonságot jelentő Falat. Királyvárban Lannisterék a Stannis Baratheon fölötti győzelmet ünneplik. Tyrion a jutalmát kéri, miközben Cersei ünnepi lakomát szervez a királyi család számára, és felajánlja Sansának, hogy segít neki.A Keskeny-tengeren Dany vitorlát bont nyugat felé. A Folyóvidéken Arya törvényen kívüliekkel találkozik.   


2. rész:Sansa sokat beszél, ami veszélyes lehet számára. Shae szívességet kér Tyrion LannistertőlKözben Jaime Lannister sajátos módot talál arra, hogyan töltse az idejét.Arya megpróbál visszajutni északra, Deresbe, a barátaival együtt belebotlanak a Lobogó Nélküli Testvériség embereibe. A törvényen kívüli lovagok csapatát Beric Dondarrion vezeti, aki nem kötelezte el magát egyik harcoló fél mellett sem, azonban nem igazán szívleli a Lannistereket.


3. rész:Tyrion kisemmizve érzi magát, miután apja, Tywin közölte vele, hogy ne számítson arra, hogy ő örökli majd a Lannisterek ősi fészkét. A nővérével, Cersei királynővel is egyre több a konfliktusa. Ám a kis ember nem az a fajta, aki meghátrál a nagy nehézségek elől.Közben Havas Jont elviszik az Elsők Ökléhez. Daenerys a Rabszolga-öbölbe igyekszik a sárkányaival, hogy hadsereget szerezzen. Jaime Lannisternek sikerül megegyeznie fogvatartóival. A megpróbáltatásai azonban ezzel még nem értek véget.


4. rész:A kudarcba fulladt, nagy veszteségekkel járó keresőakció után az Éjszakai Őrség tagjai leltárt készítenek. A helyzetük rózsásnak aligha mondható, a Fal mögött borzalmas veszély leselkedik. A szerelmes Havas Jon a Falon Túli Király táborában őrlődik. Varysnak különös találkozásban lesz része. Arya találkozik a Testvériség parancsnokával.Közben Daenerys a rabszolgatartókkal üzletel, akik veszélyes tárgyalópartnerek. Daenerysnek seregre van szüksége, ezért ostorra cserél egy láncot.



5. rész:
A Vérebről az istenek mondanak ítéletet, Jaime Lannister sorsáról viszont az emberek döntenek. A Falon Túli Király, Mance Rayder táborában Havas Jon, az Éjjeli Őrség tagja igazolja önmagát.Észak királya, Robb Stark nehéz helyzetbe kerül, árulással kell szembenéznie. Azok fordultak szembe vele, akiktől nem várta volna ezt. Eközben Tyrion Lannister megtanulja, hogy milyen költséges dolog egy esküvő, mennyi minden kiadással kell ilyen esetben számolni.



6. rész:Tywin Lannister megpróbál új szövetségeseket maga és családja mellé állítani.Eközben Stannis Baratheon egyetlen reménysége, a varázslónő Melisandre a Folyóvidékre látogat.Messze fönn, Észak királya, Robb Stark olyan kompromisszumos megállapodáson töri a fejét, melynek révén megpróbálhatja visszaállítani a Frey-házzal való régi szövetséget.Roose Bolton dönt a levágott kezű Jaime Lannister sorsáról.Eközben Havas Jonnak, Ygritte-nek és a társainak egy félelmetes kihívással kell szembenéznie.


7. rész:
Daenerys, a száműzött hercegnő ajándékokat cserél a rabszolgatartó nagyúrral. A Lannisterek által Királyvárban fogva tartott Sansa Stark a jövője felől aggódik. A törpe Tyrion Lannister szajháját, Shae-t egyre jobban bosszantja a Tyrion helyzetében bekövetkezett változás. Tywin Lannister tanácsot ad a királynak. Melisandre, a vörös hajú varázslónő felfed egy titkot Robert király fattya, Gendry előtt. A Tarth-i Brienne egy hatalmas ellenséggel találja magát szembe Harrenhal várában.



8. rész:
A Hét Királyság, egyben Westeros fővárosában, a Feketevíz partján fekvő Királyvárban fényes esküvőt tartanak. Tywin Lannister ördögi húzással feleségül adja Robb Stark lányát, Sansát az Ördögfiókának nevezett fiához, a törpe Tyrionhoz. Az új házasok kénytelen-kelletten együtt töltik az éjszakát. Daenerys, a száműzött hercegnő találkozik Titán fattyával. Davos találkozik Melisandre-val, és bizonyítékot követel a varázslónőtől. Sam és Gilly találkoznak egy idősebb úriemberrel.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...