2013. május 13., hétfő

Polly Shulman: Rajongás


„Kevés olyan dolog van, ami jobban megviselhet egy értelmes embert, mint ha szeretetből és megszokásból ragaszkodik egy Rajongóhoz." Julié mindezt keserű tapasztalatból tudja. Legjobb barátnője vadul csapong egyik mániától a másikig, és őt is belerángatja őrült terveibe. Ashleigh legújabb szeszélye egyben Julié saját szenvedélye is: Jane Austen csodás szerelmi regénye, a Büszkeség és balítélet. Julié egyszer csak azon kapja magát, hogy múlt századi divat szerint felöltözve és erősen vonakodva épp egy fiúiskola báljára surran be barátnőjével, abban a reményben, hogy ott hősökre lelnek. Sajnos, mindketten ugyanabba a jóképű és lovagias fiatalemberbe szeretnek bele... Vajon Julie-nak választania kell a barátnője iránti hűség és a szerelem között? Vagy talán Ashleigh különc viselkedése végképp elüldözi a fiút, mielőtt Julié lehetőséget kapna?


Ez a könyv tényleg a 14-16 éves korosztálynak szól elsősorban. Barátságról, áldozatokról, az első szerelemről. mindezt egy megszállott rajongó lány barátságán keresztül. 
De nemcsak a kamaszoknak ajánlom, hanem mindenki másnas is. Akinek volt legjobb barátnője és tudja, hogy az milyen és azoknak is akiknek nem volt. 
Ebből a regényből is jól látszik, hogy nem kell feltétlenül fantasynak lennie egy könyvnek ahhoz, hogy érdekes legyen. Sőt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...