2013. március 11., hétfő

Day Jessica George: Éjféli bál



Day Jessica George - Éjféli Bál

Fülszöveg: 
Átok ül a tizenkét lánytestvéren. Rose hercegnő a legidősebb közülük, akik arra kárhoztattak, hogy mélyen a föld alatt, a gonosz Kőbezárt király palotájában táncoljanak minden éjjel. Születésüktől kezdve sújtja őket az átok, és csak a halál adhatja vissza a szabadságukat. Rose azonban találkozik Galennel, egy fiatal, katonából lett kertésszel, aki nem veti meg a kalandot, és épp olyan elszánt, akárcsak Rose, és a szabadság egyszeriben nem is tűnik olyan elérhetetlennek. Hogy legyőzzék a királyt és sötét udvartartását, szükségük lesz egy láthatatlanná tévő köpenyre, egy fekete gyapjúláncra, melyet bűvös ezüst kötőtűkkel kötöttek, és mind közül a legkritikusabb hozzávalóra - az igaz szerelemre. A Széttáncolt cipellők című mese újrafeldolgozásával Jessica Day George ismét megmutatja, milyen mesterien alkot valami teljesen újat egy történetből, amelyről csak hittük, hogy ismerjük. "Sok minden tetszett ebben a regényben - például az elbűvölő meseszerűség -, de azt hiszem, legnagyobb hatással a kötögető főhős volt rám. Mégis hányszor bukkan az ember a világirodalomban olyan férfias férfiakra, akik - mellesleg - maguk kötik a zoknijaikati" - Becky Laney - Becky's Book Review — Kirkus Reviews

Ez a könyv a könyvtárban akadt a kezembe és ami először megfogott benne az a borító. Annyira gyönyörű ez a ruha - hát nem igaz? 
Aztán elolvastam, hogy mit írnak róla. Mesefeldolgozás.... hát nem is tudom. 
Éppen nem volt mit olvasni ezért elkezdtem. Először akkor vigyorodtam el, de nagyon, amikor a katona találkozik a vén banyával és ad neki kaját. "Jó tett helyébe jót várj, fiam". Tényleg, mint a mesékben. Aztán folytattam az olvasást. bár annyira nem kötött le a történet, azért kíváncsi voltam a végére. Vajon a srác, hogyan töri meg az átkot? 
Ha valaki nem akar egy túl nagy mondani valójú könyvet olvasni, vagy csak egy vasárnap délutáni kikapcsolódásra vágyik, akkor tökéletes olvasmány. 
Bár nem hiszem, hogy maradandó emlékeim között is meg fog maradni.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...