2013. március 29., péntek

Beautiful Creatures - Lenyűgöző teremtmények: kritika

Kritika szerintem:

3 féle könyvadaptáció létezik szerintem.
1. amikor a film és a könyv szinte tök ugyanaz. (pl. Újhold. Még a mondatok is. Ez elég idegesítő tud lenni.)
2. amikor egy könyv alapján teljesen más filmet csinálnak
3. amikor szinte fele-fele a könyv és a film, vagy a film kiegészíti a könyvet. (pl. Az éhezők viadala. A könyv +film együtt volt jó)
Na, ez utóbbiba tartozik a Lenyűgöző teremtmények is. De nem a legjobb fajtából. Amíg az Éhezők viadalában sok pluszt jelentett a film, addig ebben a filmben inkább a kevesebb az igaz.
Bár azoknak, akik nem olvasták a könyvet, a film teljesen rendben volt. Érthető volt és vicces. (Anyukám is megnézte és neki kimondottan tetszett :) )
Volt pár olyan alig észrevehető elem, ami azoknak szólt, akik olvasták a könyvet. Pár utalás. Pl. amikor Nathan az elején sáros cipőben ébred, vagy az a szöveg, hogy soha nem lehetünk egymáséi. Frankó persze, csak hogy miért nem, arról nincs szó. Azért pár szóban el lehetett volna mondani, v. utalni rá. Mert a filmben úgy smárolnak, hogy csak na, holott pont abban volt a lényeg, hogy ha csókolóznak, akkor a srác rosszul lesz pl.

Amit hiányolok a filmből:
- Nekem hiányzott Boo a kutya. Szerintem sokkal félelmetesebb lett volna a film, ha ő is szerepel. Vagy legalábbis rejtélyesebb. 
- A srác apja egysezr sem tűnik fel a filmben. Pedig legalább mutathatták volna.
- Anyukáról sem tudunk meg sokat. Pl. honnan ismerte Macon, miért ígérte meg neki anno, hogy vigyáz a fiára? Stb. Ez sem derül ki. De aki olvasta a könyvet, az tudja.

Ami tetszett:
- Tetszett, hogy a házvezetőnő és a könyvtáros személyét összevonták. Teljesen rendben volt így is. Sőt még jobbnak is tűnik így, mint külön.
- Az is jó volt ahogy a trükköket megcsinálták. A pörgő szoba volt a legjobb.
- És főleg a színészi játék tetszett. Elsősorban Emma Thompson játéka. Ő volt a legátütőbb a szereplők közül. Rengeteg arcát láthattuk a filmbe. Percről percre változott. Volt déli háziasszony, fanatikus vallás őrült  megszállott, anya, démon, kacér nő stb. Szóval sok minden. Szuper volt.
- A Ethant játszó fiú is jól játszott. Vicces volt, helyes. Szerintem jobb volt, mint a könyvben.

Összességében tetszett a film. Jó kikapcsolódás volt. De mivel neten néztem kamerásban - moziba nem tudtam menni- már alig várom DVD-n.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...