2014. október 9., csütörtök

George R. R. Martin: Lázálom


Fülszöveg: Abner Marshra, a balsorstól hajszolt hajóskapitányra végre rámosolyog a szerencse, amikor egy titokzatos idegen segítségével megépítheti álmai gőzösét, amely a legjobb istenverte hajó lesz az egész Mississippin. De mi álmaink ára? Mit akarhat a távolról érkezett Joshua York és nála is különösebb barátai, akik csak éjjelente tűnnek elő aLázálom fedélzetén? 1857 fülledt nyarán a vén folyamördög hullámai a vér ízét sodorják magukkal…
A Trónok harcával világhírűvé vált George R. R. Martin korai regénye nem csupán nagyszerű – eredetiségével, zseniális történetével, utánozhatatlan stílusával mindent felülmúl, amit eddig a vámpírokról írtak. 

Lázálom úgy tűnik ki ragyogó mivoltában a többi rémregény közül, ahogyan a hold tündököl a Mississippi hullámai fölött. Elegáns, izgalmas, a klasszikus regényírás legjobb hagyományait felelevenítő mű, amelyet képtelenség letenni.



Szereplők:

Abner Marsh: gőzhajó kapitány, akit egy nap egy különös idegen kér fel, hogy társuljanak.
Joshua York: az a bizonyos idegen. Érdekes története van, amit sokáig titkol a kapitány elől.
és sok sok vámpír...

Helyszín:

A Mississippi folyó és a gőzhajók a 19. században.

Történet:

Abner, aki épp gőzhajó válságban van -mivel a hajói elsüllyedtek- megkeres egy idegen, hogy építsenek egy hajót és társuljanak. De az idegen tele van furcsa szokásokkal és sok titokkal. Kapitányunk se teljesen hülye, kezd rájönni dolgokra. 
Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy egy vámpíros regényről van szó. De: nem egy hagyományos történet ez. Lassú folyású mint a folyó, melyen hajókáznak. Viszont van mondanivalója. Érdemes a történettel együtt hajózni.

Külföldi borítók:






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...