2014. július 13., vasárnap

Jennifer Bosworth: Struck- Villámtól sújtva

Fülszöveg: Mia Price villámfüggő. Számos villámcsapást túlélt már, de folyamatos vágyával, hogy részesedjen a vihar energiájából, veszélybe sodorja önmagát, és a körülötte élőket. 

Los Angeles azon ritka helyek egyike, ahol Mia biztonságban érezheti magát függőségétől, hiszen csak elvétve csap villám a városra. De amikor a várost lerombolja egy földrengés, Mia mennyországa egy csapásra a veszélyek és a káosz aknamezejévé változik. A hajdani tengerparton áthatolhatatlan sátortáborok nőnek. Az összeomlott belváros senkiföldje lesz, ahol éjszakánként egy „kószáló” buli hol az egyik, hol a másik elhagyatott épületet „bérli ki” magának. A bulizókat egy megmagyarázhatatlan erő vonzza pusztulás színhelyére. A katasztrófa után megerősödik két szekta, melyek szemben állnak egymással. De mindkét szekta végítéletről szóló próféciájában Mia Price játssza a főszerepet. Biztosak benne, hogy Mia Price kapcsolatban áll a földrengést kiváltó elektromos viharral, és a közeledő, sokkal pusztítóbb égszakadással-földindulással. 
Mia Price szeretne megbízni a titokzatos és vonzó Jeremyben, amikor az megígéri, hogy vigyáz rá, de attól tart, a srác nem az, akinek mondja magát. A szenvedély és az energia, ami egymáshoz vonzza őket, a végüket jelentheti. Amikor eljön a végzetes vihar, Miának mindent kockára kell tennie. Szörnyű erejét szabadon engedi, hogy megmentse szeretteit, vagy elveszítsem mindent.





Főbb szereplők:

Mia Price: élő villámhárító
Jeremy: a titokzatos srác
Katrina: elég érdekes figura, és titkol valamit
Parker: Mia tesója
Quentin: szekta tag
Próféta: tv hittérítő fura alak
Mr. Kale: tanár és egy titkos társaság tagja

Csoportok:

Keresők: vörös leples tagok, maszkkal
Követők: vallási fanatikusok, elég erőszakosak
Kóborlók: a romokon élő bulizó társaság

Helyszín:

Los Angeles, egy apokaliptikus földrengés, mely romhalmazzá változtatta a várost.

Történet:

Adva van Mia, aki elég fura képességgel rendelkezik, ugyanis ő egy élő villámhárító. Csomószor belecsapott már a villám, és túlélte. Ráadásul még érzi is a villámokat, a vihar közeledtét.
Adva van még egy romhalmazzá vált káoszos város.
És adva van több csoport, akik valamilyen szinten kapcsolódnak a lányhoz.
Ez a történet váza.
Érdek, ellenérdek, egy titokzatos srác és kész is a sztori.
Jól felépített, érdekes történet, többféle karakter, disztópiás hangulat, és sok izgalom.
Nekem tetszett.


2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...