2015. február 23., hétfő

Kristin Cashore: Bitterblue - Keserkék


Fülszöveg: Egy olyan világban, ahol az emberek kis része valamilyen ‒ garabonciának nevezett ‒ rendkívüli képességgel születik, Lekk királynak az volt a garabonciája, hogy mindenki elhitte a hazugságait.
Amikor a tízéves Keserkék királynő lett, azt hitte, hogy apja megölésével véget ért annak erőszakos, eszelős uralma.
Tévedett.
A The New York Times bestsellereinek, a Garaboncnak és a Zsarátnak az izgatottan várt folytatása „hol vad, hol felemelő, hol pedig sóvárgással teli” és végig romantikus. A tizennyolc éves Keserkék úgy érzi, hogy tanácsadói túlságosan is óvják őt, és éjszakánként elkezd kilopózni a kastélyából, hogy álruhában, egyedül mászkálhasson saját városának utcáin, amivel az életét és a szívét egyaránt kockára teszi.
Nem baj, ha nem olvastad A Garaboncot vagy a Zsarátot, akkor is tetszeni fog a Keserkék. De alig várod majd, hogy utána azokat is elolvashasd.
LÉPJ BE A GARABONCOK BIRODALMÁBA!





A magam részéről már nagyon vártam a Garabonc sorozat utolsó részét. Már évek óta. Karácsonyra végre meghozta a Jézuska :)
Mivel a korábbi köteteket jó régen olvastam először gondolkodnom kellet, hogy ki is Pongor, meg Katsa. Ezért nem szeretem, ha évekkel később jelenik meg egy egy könyv folytatása. Sokkal nehezebb felvenni a fonalat.
Bár a Keserkék megint egy másik országban jótszódik, ami jó, hiszen újabb dolgokkal lehet megismerkedni.
Ez a világ elég sötét és rémes. Még mindig Lekk király szelleme lebeg mindenhol.
Hogy lehet valaki ennyire szemétláda, mit ez a pasi. Fuuujjj! Útálatos, Egy dög. És akkor még enyhe voltam. Dúúúrva!

Szóval Keserkék már 8 éve uralkodik országa felett, de semmit nem tud róla. Ami azért fura. Még a kastélyát sem ismeri. néha vannak olyan megnyilvánulásai, hogy jé, nálunk van kovács műhely?
Hát nem tudom, de szerintem a gyerekek alapvetően kíváncsiak és a kedves papa halála után szerintem fel kellett volna fedeznie a kastélyt, ahol lakik. Fura, hogy nem tette. 
Szinte olyan az egész, hogy egy nap gondolt egyet és teljesen más emberként felfedező útra indult, de nem a kastélyban, hanem a városban. Na ez is fura.
Ezeket a részeket lehetett volna másként is megírni. Ha ezektől eltekintek, akkor jó kis könyv. Fordulatokban gazdag, meglepő, néha félelmetes.
A vége pedig nagyon jó!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...