2014. március 31., hétfő

Oliver Bowden: Assassin's Creed: Testvériség

Fülszöveg: “Alászállok egy romlott birodalom fekete szívébe, hogy eltapossam ellenségeimet. De Rómát nem egy nap alatt építették, és egyetlen magányos orgyilkos nem lesz képes visszaállítani régi fényét. A nevem Ezio Auditore da Firenze. Ez az én testvériségem.”
Az egykor oly dicsőséges Róma romokban hever. A városban szenvedés és pusztulás az úr, polgárai a kegyetlen Borgia család tehetetlen bábjai. Csak egyvalaki mentheti meg őket a Borgiák zsarnokságától – Ezio Auditore, a
orgyilkos hagyományok mestere.
Küldetése során Eziónak latba kell vetnie minden képességét. Cesare Borgia, aki apjánál, a pápánál is elvetemültebb és veszélyesebb, nem nyugszik, amíg egész Itáliát meg nem hódította. Mivel ez a köpönyegforgatók kora, az összeesküvők mindenhová befészkelik magukat, még a Testvériség soraiba is…

Hát, hát, hát....
Először is nem az én ötletem volt, hogy olvassam el a könyvet, de tényleg. Az úgy volt :), hogy a gyerekem megvette az Assassin's Creed Testvériséget, mint PC játékot, mert, hogy ez egy nagyon jó játék, jó grafikával, stb. Igen ám, de a mi gépünk nem bírja a jó grafikákat és csak döcögött. Vagyis játszani nem igazán lehetett vele. Jött a kiborulás -gyerek részéről- sunyi vigyorgás -az anyja részéről-, hogy de jó, nem fog csúnya játékkal játszani.
Igen ám, de anyuka elbízta magát, mert a gyerek a kezébe nyomta a könyvet, hogy olvassa el. Miért is? Mert a gyerek kívácsi a történetre, ha már nem játszhat vele, legalább tudja, hogy miről szól. De akkor miért nem ő olvassa el? Ja, kérem, olvasni azt nem szeret. Ez van. Szülői kudaraim egyike. 
Szóval neki álltam kelletlenül az olvasásnak.
Ezen előzmények fényében mondhatom, hogy nem igazán érdekelt, hogy Ezio miért rohangál annyit Róma háztetőin, és hogy miért irtja az embereket. Mivel egy játék alapján íródott, azért ez le is jön szépen. Vannak olyan cselekmények, melyeket oldalakon keresztül részletez, vannak mások amiket szó szerint pár mondattal elrendez. Nem igazán nekem való könyv. A vége felé kezdett érdekes lenni. 
Nem tom. Szerintem aki szereti a játék változatát az olvassa el. Másoknak annyira nem fog tetszeni szerintem.




2014. március 27., csütörtök

Amanda Quick: Titkok könyve




Fülszöveg: Szép, okos, önfejű, ami a szívén, az a száján. Az ilyen társalkodónőtől mindenki szabadulni akar, nem csoda hát, hogy Emma Greysonnak hat hónap alatt háromszor kellett állást váltania. Ráadásul hiába a pápaszem és a kopottas öltözék, az előkelő urak minduntalan tolakodó udvarlásukkal zaklatják. Emma Lady Ames vidéki kastélyában is üldözője elől menekül, amikor a rejtekhelyéül szolgáló szekrényben váratlan társasága akad. Edison Stokes egy lopott könyv után kutat, a nyomok pedig a Lady birtokára vezetnek. Ha a férfi szimata nem csal, a kastély úrnője épp Greyson kisasszonyon akarja kipróbálni a titokzatos könyvben szereplő elixír receptjét.

Edison maga mellé fogadja segítőtársul a lányt, hogy megvédelmezze őt, és szemmel tartsa a tolvajt. Ám miközben egyre közelebb kerülnek az ősi könyv rejtelmeinek felfedéséhez, egy hidegvérű gyilkos szedi áldozatait körülöttük, és mindkettőjük élete veszélybe kerül...



Be kell, hogy valljam: csak azért kezdtem el olvasni ezt a könyvet, mert nem volt más amit olvasni tudtam volna. Tisztára kifogytam a könyvekből. 
Szóval, adva van egy múlt századi környezet, egy társalkodó nő és egy gyilkosság, amit több másik követ majd. 
Alapjában véve ez egy krimi, amit szerelmi történet köré épített fel az írónő.
Olvastam már tőle könyvet és meglepő módon tetszett. Ahogy ez a könyv is elnyerte a tetszésemet. Amit nem olyan könnyű megtenni, mert elég válogatós vagyok. Szóval tetszett.
Ez a könyv nem egy agyzsibbasztó, nem kell agyongondolni, de nem is a gagyi kategóriába tartozik. Pont megfelelő.
Egy utazásra, lassan a strandra is - ha ilyen marad az idő- bátran tudom ajánlani.
Könnyed délutáni olvasnivaló. 



Richelle Mead: Örök kötelék - Vámpírakadémia V.




Fülszöveg: Rosemarie Hathaway soha nem a nyugodt természetéről volt híres, de most különösen nagy bajba keveredik. Pedig olyan jól indul minden. A Montana erdejében megbúvó Szent Vlagyimir Akadémián sikerrel és figyelemre méltó eredményességgel teszi le gyakorlati záróvizsgáját, megszerezvén az értettségét és elkötelezettségét bizonyító hűségjelet, mely a morákat vigyázó dampyr testőrök büszkesége. Ezt követően azonban megindul a lavina…

Lissa Dragomir hercegnő segítségével annak a Viktor Daskovnak a kiszabadítását tervezi, akit ők maguk juttattak a vámpírok börtönébe. A vállalkozást bonyolítja, hogy az élőhalott strigává lett Dmitrij nem csak szerelmével üldözi Rose-t, hanem egyenesen az életére tör.

Vajon sikerül-e Rose-nak kiderítenie, miként lehet a strigává vált vámpírokat visszahozni az életbe? S ha igen, eltűnik-e belőlük nyomtalanul a gyilkos ösztön? És vajon képes-e felőrölni a strigáktól való örökös félelem a morák és dampyrok közti szoros kapcsolat erejét?

Richelle Mead Vámpírakadémia-sorozatának ötödik, egyben utolsó előtti kötete nem véletlenül szerepelt szerte a világban a sikerlisták élén. Az újabb izgalmak és váratlan fordulatok egészen biztosan lenyűgözik majd a hazai rajongók széles táborát is.



Azt hiszem, hogy most olvastam harmadszorra ezt a könyvet, de még egyszer sem tettem fel a blogomra, ami hiba. Most akkor javítom a hibát. 
Tulajdonképpen most sikerült csak megvennem a könyvet, eddig kölcsönkönyvként olvastam. Még egy rész hiányzik a sorozatból és teljes lesz. Már alig várom.
A vámpírakadémia továbbra is tetszik. Mindegy, hogy hányszor olvasom el. 
Talán ez a kötet volt a legizgalmasabb. A sriga Dmitrij üldözi Roset. Szuper. :)


Vámpírnaplók 5. évad 17. rész

USA premier: 2014. március 27.

Cím: Rescure Me

Epizódismertető:

MARKOS MEGÉRKEZIK MYSTIC FALLSBA-Annak érdekében, hogy távol tartsa Stefan Sloantól és az Utazóktól, Caroline és Enzo megegyeznek, hogy Atlantába utaznak hogy, megkeressék az újonnan felfedezett hasonmást. Caroline meglepődik amikor Enzo nyit felé,s mesél a múltjáról . Damon és Elena egy furcsa délutánt töltenek el Jeremy iskolai fogadóóráján, ahol megtudják, a fiú rosszul viselkedik. Később,Damon vonakodva mond el Elenának felkavaró híreket Jeremy magánéletéről. Bonnienak egy nyugtalanító találkozása lesz Luke-val,akinek többet tud meg családi múltjáról. Liv beavatja Jeremyt az Utazók következő lépésének pletykájába, majd demonstrálja a fiúnak hatalmas erejét. Jeremy egy váratlan alkut köt a lánnyal ,majd hoz egy olyan döntést ,amely teljesen lesújtsa Elenát. Stefan és Caroline a barátság egy különleges pillanatát osztják meg.Végül,az események borzasztó fordulata végett az Utazók tábornál megjelenik a rejtélyes vezetőjük,Markos.















2014. március 24., hétfő

Revolution 2. évad 18.

USA premier: 2014. április 2.

Cím: Austin City Limits

Epizódismertető:

Aaron rájön, hogy a volt neje nem az akinek gondolta. Jason otthagyja az apját, hogy egyedül intézkedjen. Túszul ejti Monroe fiát. Viszont beszámol a patrióták terveiről. A városban káosz alakul ki, aztán valamit igen ünnepelnek. Charlie-t pedig valaki meg akarja ölni.












2014. március 23., vasárnap

Vámpírnaplók 5. évad 16. rész

USA premier: 2014. március 21.

Cím: While You Were Sleeping

Epizódismertető:

Amikor Elena magához tér a kihalt kollégiumban találja magát. Teljesen össze van zavarodva. Stefan elmagyarázza neki, hogy mi is történt. Hallucinációk gyötrik és egyre rosszabbul van. Damonnal csak telefonon tud beszélni. A többiek az ellenszert keresik.



Képek: 







Revolution 2. évad 17. rész


USA premier: 2014. március 19.

Cím: Why We Fight

Epizódismertető:

A heti mottó: "ki, kiért, miért harcol?" kérdés boncolgatása. A részben előbb utóbb mindenki felteszi ezt a kérdést. A heti rész fő köre Miles és Gene elindul a városba szövetségeseket keresni, míg Monroe-val maradnak a lányok. Monre váratlan segítséget kap, amit ki is használ. A városban meglepő fordulat történik.









2014. március 17., hétfő

Revolution 2. évad 16. rész

USA premier: 2014. március 12.

Cím:Exposition Boulevard 

Epizódismertető:

Monroe, Charlie és Connor visszatér Willoughby-be, melyben most átnevelő tábor működik. 
Újabb részletre derül fény, hogy mi is történt 15 éve Kubában.







Revolution 2. évad 15. rész


USA premier: 2014. március 5.

Cím: Dreamcatcher

Epizódismertető:

Ez a rész szinte teljes egészében Aaron-ról szól. Vagyis inkább Aaron agyában játszódik. A nanitok meg akarják győzni, hogy javítsa ki a kódot... 










2014. március 2., vasárnap

Revolution 2. évad 14. rész





+ 1 kép a 15. részből:


Vámpírnaplók 5. évad 15. rész


USA premier: 2014. március 6.

Cím: Gone Girl

Epizódismertető:

  Nadia felidézi több évszázados kutatását anyja után,

 Stefan,Caroline és Matt egy kétségbeesett tervvel akarja megmenteni Elena 

életét .

Már másodjára ,Bonnie-nak ,és Jeremy-nek Livhez kell fordulnia segítségért. 

Damon eközben csaliként használja Tylert egy csúnya összecsapásban ,s 

továbbra is azon fáradozik, hogy bosszút álljon Wes professzoron. 

Caroline és Tyler egy új megállapodást kötnek.

Bonnie rádöbben egy szörnyű titokra, mely az összes barátja életét fenyegeti.












Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...