2015. november 18., szerda

Amanda Quick: Különös kérő

Fülszöveg: „Esküszöm, St. Ives, hogy még soha nem volt olyan komisz alkalmazottam, mint maga. Csupa zűrzavar minden, amihez nyúl. De válaszolok a kérdésére: maga tetszik nekem.” 

A vonzó és okos Charlotte Arkendale bizonyos abban, hogy érti a dolgát. Házasságkötési ügyekben tapasztalt tanácsadó: csalhatatlannak számít annak eldöntésében, hogy ki a megfelelő kérő és ki nem az. 
Hanem Mr. Ives rejtélyén sehogy sem tud eligazodni… A széles vállú égő tekintetű, tudományokért rajongó férfi titkárnak jelenkezik Charlotte-nál. Vajon mi a terve? Talán, hogy közelebb férkőzzön a gyönyörű és elérhetetlen Charlotte-hoz? Vagy Charlotte egyik ügyfelének különös halála keltette fel a figyelmét? 
A világhírű amerikai szerzőnő régen várt új regénye ismét lebilincselő szórakozást kínál, miközben érzékletes képet fest a tizenkilencedik századi Anglia különös világáról is.



Quick múlt századi regényeire igaz az, ami Austen regényeire is: nem szabad 3-nál többet egymás után elolvasni, mert nagyon hasonlóak. Hát igen. Mind a nyelvezet, a szófordulatok, a helyzetek igencsak hajaznak a korábbi könyvekre. De ha csak néha olvas el az ember egyet-egyet, akkor kitűnő szórakozást nyújtanak. Krimi romantikával fűszerezve, két erős karakter, jó poénok. Ez jellemzi Quick könyveit.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...