2014. augusztus 8., péntek

Emily Diamand: Kalózok nyomában



Főbb szereplők:

Lilly Melkun: a főhős kislány, aki egy halász faluban él
Kandúr: Lilly cicája, aki vízimacska amúgy
Zeph: kalózfiú, a főkalóz örököse
Alexandra: a miniszterelnök lánya, akit elrabolnak a gaz kalózok

Csoportok:
Halászok: nem kell magyarázni
Kalózok: szintén egyértelmű

Történet:

Ez a könyv is dísztópia, ugyanis a nagy világégés után játszódik, amikor már kialakult egy új világrend. Kissé hasonló a középkorihoz, leszámítva a műanyag cuccokat és a vízimacskát. Hát ez egy tök jó macskafaj aki a hajókon képes navigálni. J Az író teljesen élethűen ábrázolt. Még arra is figyelt, hogy egyes helynevek hogy tudnak eltorzulni az évek során. Nem semmi.
A könyv hűségről és barátságról szól, a felnőttek világában három kisgyerek viszontagságain keresztül. méltán nyert díjat a könyv. Mivel ifjúsági regény 13 éves kortól ajánlanám, mert tényleg jó, de felnőtteknek is szórakoztató.


És, a borítója egyszerűen fantasztikus. Nagyon tetszik.



Fülszöveg: A jövő kalózai, egy beszélő ékszer, egy eltökélt kislány – és egy vízimacska… A kaland elkezdődött. 
A 22. században Anglia nagy részét elöntötte a víz. A klímaváltozás miatt az angolok elvesztették a technológiájuk nagy részét, és szegénységben élnek. Eközben a továbbra is fejlett Skócia egyre erősebb lesz, tágítva határait, növelve hatalmát. Ám a skótoknak és az angoloknak is fel kell venniük a küzdelmet a Kalózok Családjaival, amelynek tagjai a part menti településeket fosztogatják. 
Lilly Melkun egy angol halászlány, aki éppen tengeri macskájával hajózik ki, amikor a vérszomjas kalózok megjelennek a falujában, és elrabolják a miniszterelnök lányát. A falut árulással vádolják, mire Lilly elindul, hogy megkeresse az elrabolt kislányt. Kihajózik a haragos tengerre, és magával viszi a csodálatos, hihetetlen váltságdíjat, egy titokzatos beszélő ékszert, ami még a számítógépek korából származik, és nemcsak a kalózok fenik rá a fogukat – hanem mindenki más is.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...