2013. február 18., hétfő

George R. R. Martin: Sárkányok tánca

George R. R. Martin - Sárkányok tánca

Fülszöveg: Közeleg a tél. A hideg szelek feltámadtak a sokat szenvedett Hét Királyságban, ahol az Öt Király háborúja után a túlélőknek most az éhínséggel kell szembenézniük. Az emberek birodalmát védelmező Fal ifjú parancsnoka, Havas Jon a Mások elleni reménytelen küzdelemre próbálja felkészíteni a szétzüllött Éjjeli Őrséget, ám rá kell döbbennie, hogy ellenségei jóval közelebb vannak hozzá, mint gondolná. Stannis Baratheon Észak uralmáért vív elkeseredett harcot a Boltonokkal, miközben Királyvárban a Lannister-ház próbálja megerősíteni Tommen, a gyermekkirály törékeny uralmát a kivérzett Hét Királyság fölött. A Keskeny-tenger másik oldalán Tyrion Lannister, a megvetett és üldözött rokongyilkos sárkányvadászatra indul, ám útja veszélyekkel és váratlan kitérőkkel teli. A világ eközben az ősi városra, Meereenre figyel, ahol Viharbanszületett Daeneryst, Westeros jog szerinti uralkodóját minden oldalról szorongatják ellenségei. Hogy arathat diadalt a Sárkányok Anyja, ha három gyermekére sem számíthat? A végkifejlet csak tűz és vér lehet, ám ki éli túl a sárkányok táncát?



Már nagyon vártam a Trónok harca folytatását. Igaz, hogy nem kaptam utána két kézzel, mivel annyira pici betűvel van szedve, hogy az már zavaró és a könyv nagysága, vastagsága miatt meg nehéz sokáig kézben tartani. De mindegy a Jézuskától megkaptam karácsonyra. És, neki is álltam. 
De...
Annyira vontatott, annyira terjengős, hogy csak na. Volt olyan rész, ahol csak a párbeszédeket olvastam el, pedig ez igazán nem jellemző rám. 
Ritkán olvasok ennyire alapos könyvet. még a legutolsó szereplőnek is részletes jellemrajza, néha családfája is van. Vannak olyan részek, amik nem igazán kapcsolódnak a történetbe. már majdnem olyan, mint a Dallas. Tisztára mint egy teleregény.
Asszem ebben az esetben már a pénz az ami dominálhat. a húzzunk le még egy bőrt a rókáról. Vagy az író már annyira bele élte magát a történetbe, hogy nem tud tőle elszakadni? Nem tudom.

Mindenesetre akik elolvasták az előzményeket, ezt a könyvet is el fogják olvasni. 
És lesz még egy befejező kötete is a Trónok harcának, ami jövőre fog megjelenni. 
Jelen állás szerint fogalmam sincs, hogy az író hogyan fogja lezárni a történetet. mindezek ellenére, azért kíváncsi vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...