2012. október 30., kedd

D. J. Mcintoch:A babiloni boszorkány



Fülszöveg:
A történet 2003 perzselően forró nyarán veszi kezdetét Bagdadban, amely nyár a város számára borzalmas pusztítást hozott. Szálai az ősi asszír legendák világába vezetnek, amelyeket bár alig ismerünk, mint kiderül, mégis nagy jelentőséggel bírhatnak az emberiség története szempontjából. John Madison műkereskedő bátyja, a New York-i tudóselit ismert figurája meghal egy balesetben. A férfi tudomást szerez róla, hogy halála előtt Samuel megszállottan próbált megvédeni egy hatalmas értéket képviselő relikviát, amelyet a fosztogatások idején az Iraki Nemzeti Múzeumból tulajdonítottak el. Gyerekkori barátja egy rejtvényt hagy Johnra, mely elvezethet a kincshez. Az ördögi és veszélyes játék megkezdődik: John megkísérli összerakni a kirakós darabkáit, és kitalálni, mi a kapcsolat az életében felbukkanó boszorkány és egy ősi boszorkány között. Útja visszavezet az időben, egy újabb régi mítoszhoz: vajon az alkimisták valóban megtalálták volna a módját, hogyan változtassák arannyá a közönséges fémeket?

Beszerzése: Először is nagyon megtetszett a borítója. Olyan sötét tónusú, fantasztikumra hajlamos, hogy muszáj volt megvennem. Aztán a fülszöveg alapján eléggé izgalmasnak tűnt. Szeretem a jó történeteket, főleg ha izgalommal párosul.

Tetszett, mert: akiket egy kicsit is érdekel a történelem, főleg az ókori része, azoknak tudnám ajánlani. Nagyon, nagyon, nagyon sok történelmi tényt tartalma a regény. Főleg párbeszédes formában, ami sokkal jobb, mint az elmélkedős, leírós típusú ismeret átadás. Aki szereti egy regényben a sok háttér információt, a történet a történetben típusú sztorikat, annak tetszeni fog. Van itt minden: épületek, éttermek, városok múltja és kinézete régen és ma stb.

Nem tetszett, mert: hát igen itt van a bibi, mert nem igazán tetszett. Az igaz, hogy szeretem a történelmi regényeket, de ez egy kicsit sok volt. Aztán meg a borító, a fülszöveg alapján eléggé másra számítottam. Pedig volt benne sok minden baleset, gyilkosság üldözés, titkos rejtekhelyek, de mégsem kötött le igazán. 
Az biztos, hogy azoknak nem tudom nyugodt szívvel ajánlani a könyvet, akiknek lövésük sincs az adott kor történetéről, mert totál el lehet veszni a sok információban. A lendülete is sok helyen megtört. Sok benne a leírás. Nagyon sok.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...