2012. július 9., hétfő

Cassandra Clare: Az angyal

Cassandra Clare - Az angyal

Fülszöveg: A mágia veszélyes, de a szerelem még veszélyesebb . Amikor a tizenhat éves Tessa Gray Viktória királynő uralkodása idején megérkezik Angliába, valami rettenetes vár rá a londoni Alvilágban, ahol vámpírok, boszorkánymesterek és más természetfeletti lények járják az utcákat a gázlámpák alatt. Teslának nincsenek barátai, és egyetlen pillanatra sem érezheti magát biztonságban, ezért menedéket kér az Árnyvadászoktól, akiknek egyetlen célja, hogy megszabadítsák a világot a démonoktól. Ahogy egyre mélyebben merül a világukba, a lány azt veszi észre, hogy egyszerre varázsolja el két legjobb barát, és nem sokára rá kell döbbennie, hogy a szerelem a legveszélyesebb varázslat mind közül. 


Azt hiszem többen vannak úgy vele, hogy kisit többet és kicsit mást vártak ettől a könyvtől. Az első ami szembetűnő, hogy azt hihetjük, a Végzet ereklyéi sorozat előtörténetéről szól a könyv. Valóban előzmény lehet, csak cirka 100 évvel korábban játszódik és az ereklyékről szó sincs. 

A könyv bár a Végzet ereklyéi sorozat világában játszódik és a szereplők is az ősi családokból valól, ez egy teljesen különálló történet. Legalábbis az első részt olvasva. Asszem novemberben jön a 2. rész. Majd kiderül.

Ami viszont nem igazán jött be, hogy ha már  Angyal a címe, kicsit többet vártam volna a mechanikus angyaltól. Talál 4 helyen szerepel és akkor sem sokat. Még annyit sem, hogy igazán felkeltse az ember érdeklődését. Sajna ez van.

Összességében olvasható könyvről van szó, így nyár idején, de nem mondanám,  hogy meghatódtam tőle.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...