2015. március 23., hétfő

James Dashner: Tűzpróba - Útvesztő 2.

Fülszöveg: Az Útvesztő-sorozat második kötete. 


Már a sorozat nyitókötetében sem volt éppen leányálom a rejtélyes Próbák első szakasza a gyilkos Útvesztőben. A Tisztás túlélői most újabb titokzatos kalandnak, még kegyetlenebb kísérletnek néznek elébe: vár rájuk a Tűzpróba. Az Útvesztő ugyancsak szenzációs bestsellerré lett folytatásában Thomasra és társaira újabb vérfagyasztó megpróbáltatások várnak. A Föld felszínét hatalmas napkitörések jórészt felperzselték, az emberiséget megtizedelte egy halálos vírus. A fiatalok megtudják, hogy ők is megfertőződtek, ám ha kiállnak egy újabb Próbát, meggyógyulhatnak. Kalandos útjuk során nyoma vész a csapat egyetlen lány tagjának, Teresának, és a fiúk elhatározzák, hogy felkutatják, még ha ez az életükbe kerül is. Halvány fogalmuk sincs róla, micsoda elképesztő veszélyek várnak rájuk… 
James Dashner, a világszerte óriási sikert aratott Útvesztő-sorozat szerzője az egyik legnépszerűbb amerikai ifjúsági író. A trilógiának szánt sorozat köteteinek száma utóbb négyre nőtt, ahogy a Sziklás-hegységben élő szerző gyermekeinek száma is. Az Útvesztő és folytatása, a Tűzpróba írója amúgy nem nagy barátja a számoknak, pedig eredetileg könyvelőként dolgozott. Most viszont rendkívül hálás azért, hogy történetek írásából élhet, és úgy tartja, nála nagyobb mázlista kevés van a világon.


Bevallom férfiasan, hogy az első részt nem olvastam, csak a filmet láttam. Ezért is szerettem volna elolvasni a folytatást, amíg a film 2. rész a mozikba nem kerül. Jó közepes fölé értékelném. Nem estem kétségbe olvasás közben, és nem hurcoltam magammal mindenhová. (Mert nálam az a jó könyv ismérve, hogy cipelgetem, mert nem tudom letenni.) Szóval nem rossz történet. jó sok csavarra lehet számítani. Még úgy is meglepődik az ember, hogy tudja, az egészet figyeli a Nagy Testvér és minden helyzetet irányítanak. A megzápult fejű emberek tényleg jók voltak. Érdekesek. A rivális banda, kicsit vérszegényre sikeredett sajnos, róluk nem sok minden derült ki. És persze a kérdések sora csak nő, mivel még két része van a sorozatnak és vajon mire megy ki a játék. Mit fognak kideríteni szegény srácok próbáiból? Meg lesz-e a gyógymód?
És biztos, hogy egy gyógymód miatt történik mindez?
Passz. Várom a folytatást.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...