2014. november 23., vasárnap

Steve Berry: Nagy Károly nyomában


Fülszöveg: Cotton Malone, a volt titkos ügynök szeretné megtudni, mi történt valójában az apjával, akiről a hivatalos jelentés azt állítja, hogy 1971-ben tűnt el, amikor a tengeralattjárója az Atlanti-óceán északi részén elsüllyedt. Ám amikor kormánykapcsolatai segítségével megpróbálja megszerezni a tengeralattjáró titkos aktáját, ráébred, hogy nem ő az egyetlen, aki válaszokat keres. Malone belekerül a tűzvonalba, amikor megtámadják, mert el akarják venni tőle az aktát. Belekeveredik egy ikerpár, Dorothea Lindauer és Christl Falk végzetes hatalmi harcába, az ő torz becsvágyuk új megvilágításba helyezi a testvérek közötti rivalizálást. Malone és az ikrek veszedelmes kalandra indulnak, amelynek során szembesülnek a nácik antarktiszi expedícióival, az amerikai kormány konspirációival, valamint jó néhány, Nagy Károly legendájához kapcsolódó történelmi rejtéllyel. Malone arra kényszerül, hogy két vesztes oldal közül válasszon, miközben elszántan igyekszik megtudni az igazságot az apja haláláról – de vajon a sajátját el tudja-e kerülni? 
Steve Berrynek, a politikai thriller nagymesterének regényeit már harmincnyolc nyelvre fordították le, és ötven országban aratnak sikereket.




Steve Berry-től ez a második regény, amit olvastam. Fajtáját tekintve történelmi, vagy csak simán kalandregény. nyomozás, üldözés, valamilyen rejtély megoldása a fő irányvonala a könyveinek. A Moszad ügynökéhez hasonló felépítésű, csak kevesebb benne a filozófia, meg a saját maga fényezése. a főszerelő Cotton Malone egy volt ügynök, aki nyugalomra vágyik, ami persze nem jön össze, hiszen akkor nem lenne könyv. Most apja után nyomoz, aki jó régen eltűnt és belekeveredik egy családi drámába és egy idióta ámokfutásába. Sok helyen elég uncsi. A történet se egy nagy szám. ami megfogott, az a rejtélyek a fura dolgok amiket említ. mind valóságos, létező dolog.

Pl. a Piri Reis féle térkép. Na, az nem semmi. Hogy a francba tudott egy 16. században élt ember olyan pontos térképek készíteni, ami mutatja Dél-Amerika partvonalát tök pontosan. 
vagy ott van 0 fok rejtélye. Ha a 0 fokot a Gizai nagy piramisra tesszük olyan szent helyeken megy keresztül, mint a Nagy Maja piramis, vagy Lhásza.
És a megalitikus yard rejtélye, amit viszont még nem bizonyítottak, de akkor is érdekes.
szóval el lehet töprengeni néhány dolgon.


Szereplők: 
Nagyon sok a szereplő. Az első 150 oldalon azt sakkoztam, hogy ki kivel van. Itt egy kis segítség.

Cotton Malone: volt ügynök, jelenleg könyvkereskedő
Dorothea Lindauer, Christl Falk: német ikertestvérek, de teljesen különböző karakterek. Nehéz eldönteni, hogy ki áll a jó oldalon.
Isabel Oberhauser: a csajok anyja, egy igazi konspirátor, egy dög
Ulrich Henn: a mama bérgyilkosa
Stephanie Nelle, Edwin Davis: ügynök, nyomozásba kezdenek
Langford Ramsey admirális: muszáj elárulnom, hogy ő a rossz fiú

Helyszínek:

Usa, Németország, Antarktisz, és millió város. Állandóan száguldoznak ide oda.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...