2014. május 14., szerda

Frei Tamás: A bankár


Fülszöveg: Jamaicán a rendőrségi terepjárók már dübörögnek, hogy kézre kerítsék a Magyarországról óriási vagyont „kimenekítő” és a távoli karibi szigeten bujkáló, korrupt pesti bankárt. 

Az Országos Jelzáloghitelbank elnökének privát gépén irtózatos erejű pokolgépet rejtettek el, és csupán percek kérdése, hogy Magyarország egyik legbefolyásosabb milliárdosát a feleségével együtt a levegőbe repítsék. 
André, a leszerelt légiós és szerelme, Adrienn e pillanatban fordul rá a genovai főutcára, de a rövid mézesheteknek egy orosz bérgyilkos vet véget, aki már a nyomukban liheg. 
A Megmentőből megismert André sorsdöntő válaszút elé kerül; cserbenhagyja Adriennt, amint korábbi élete megkísérti? Megtalálja a bankárt, akinek kapzsi mohósága Magyarországot végveszélybe sodorja? És mindezek után vajon visszatalál önmagához, vagy a dühödt bosszú olyan helyekre hajtja, ahonnan már nincs visszaút? 
Frei Tamás első regénye, A Megmentő, hónapokig vezette a hazai sikerlistákat. A „konspirációs akcióthriller” meghonosítójaként Frei Tamás második sikerkönyvében ismét az „itt és most”-ot tárja fel olvasóinak, torokszorító izgalmak közepette. Fordulatos érzelmi hullámvasúton repít minket az amerikai ultragazdagok csillogó villáitól az Everglades bűzös mocsaráig, a lélektelen emberrablók világvégi rejtekhelyétől a tőzsdecápák konspirációinak fehér abroszos asztaláig, a politika és bűnözés, a bosszú és leszámolás, a hatalmi és szerelmi játszmák terepére, aminek értő és érző ismerője, és amelynek a világa, egy államcsőd árnyékában, sokkal közelebb van a mai Magyarországhoz, mint gondolnánk…






Megint egy olyan könyvsorozat, aminek nem olvastam az első részét. De, hát mit lehet tenni. Ez van. Szóval egyből a második kötettel kezdtem. Szó, ami szó meg kellett szokni az író stílusát. Az első 100 oldal nem ment zökkenőmentesen. Nekem túl sok volt a bankvilág háttérínformációja, meg a bérgyilkosok túlélőkalauza. Nem kelll mindent feltétlenül megmagyarázni, vagy megértetni az olvasóval. Nem is biztos, hogy kíváncsi rá. Én nem nagyon. 
De aztán belendült a történet és tisztára átment Terminátorba a főhős. 
A krokodilos rész kicsit túlzás. De jól volt leírva. Végül is jó volt.
Remélem a harmadik rész is el tudom majd olvasni valamikor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...