2016. március 1., kedd

Oliver Bowden: Fekete lobogó - Assassin's Creed 6.

Fülszöveg: „Lenyűgözött a csuklyás alak látványa. Szinte hipnotizált a halál végrehajtója, aki az őt körülvevő vérontással mit sem törődve, csak az alkalmas pillanatra várt, hogy lesújthasson.”
A kalózkodás aranykorában járunk, amikor csábít az ismeretlen Újvilág. Edward Kenway, egy gyapjúkereskedő elkényeztetett fia képtelen ellenállni a nyílt tenger, az arany és a kalandos élet vonzásának.
Amikor a családi gazdaságot megtámadják, kapva kap a lehetőségen, és megszökik. Hamarosan kora legrettegettebb kalózai között emlegetik a nevét.
A mohóság, a becsvágy és az árulás azonban a nyomába szegődik, és amikor egy megdöbbentő összeesküvés bizonyítékaira bukkan, amely azzal fenyegeti, hogy mindent elpusztít, ami kedves számára, utat enged a kíméletlen megtorlásnak…
Így belesodródik az Orgyilkosok és a Templomosok között fennálló évszázados küzdelembe.
Az Ubisoft díjnyertes videójátéka alapján.

Talán senkinek sem kell bemutatni az Assassin's Cread világát. 
Ez a számítógépes játékból íródott könyv sokkal jobban tetszett, mint anno a Testvériség. Jobban meg lett írva. Igaz a játékot is ismertem már előtte. A gyerekem játssza, és mivel ő nem akarta elolvasni (igen a játékhoz nem kicsi, a könyvhöz igen)... vagyis el akarta, csak nem neki való a könyv, ezért én olvastam el.
Első mondat valahogy így hangzik: .... nemrég volt, hogy levágtam egy ember orrát. Hát igen. Később se finomkodik. Jó történet, jó karakterek. Jó sok kalóz! Mi kell még. Ja, és a szerreplők egy része a valóságban is élt...

Nora Roberts: Sötét boszorkány - O’Dwyer-örökség trilógia 1.

Fülszöveg: Iona Sheehan Amerikában született, de sohasem érezte otthon magát abban az országban, és a szüleivel sem tudott jó kapcsolatot kialakítani. Mindig arra vágyott, hogy szeressék és elfogadják, de mintha rossz helyen kereste volna a boldogságot. Aztán a nagymamájától megtudja, hol teljesedhetne ki az élete. Írországban, egészen pontosan Mayo megyében, a zöld erdők, dús mezők és csillogó tavak vidékén. Mert onnan származik, és nem hétköznapi örökség várja azon a helyen. Ő az egyik Sötét boszorkány a három közül, akiknek a varázsereje nemzedékről nemzedékre öröklődik. A három Sötét boszorkánynak egy időben, egy helyen kell lennie, hogy leszámolhasson ősi ellenségével, a gonosz Cabhan varázslóval. Az első Sötét boszorkány leszármazottai már évszázadok óta készülnek, várakoznak, átadva egymásnak a mesterséget és a tudást. Úgy tűnik, most elérkezett az idő. 
Iona mindent hátrahagyva Írországba utazik, hogy találkozzon az unokatestvéreivel, a másik két Sötét Boszorkánnyal. Végre igazi család veszi körül, és úgy érzi, hazatért. 
Nemsokára sor kerül Cabhan első támadására, és Ionát ez is meggyőzi arról, hogy jól döntött, helyes úton jár. 
Munkát vállal a közeli lovardában, és megismerkedik Boyle McGrath-szal, a lovarda egyik tulajdonosával, aki megtestesíti mindazt, amit Iona vonzónak tart egy férfiban. 
Iona számára elkezdődik egy új élet, tele varázslattal, sötét mágiával, a szerelem tiszta örömével, barátsággal, csalódással, fájdalommal és küzdelemmel.


Valahogy eddig mindig elmentem Nora Roberts könyvei mellett. .... Bár hazudok, egy könyvét olvastam, de az annyira nem győzött meg.
A Sötét boszorkány története egész jó olyan 4. pontos lenne az 5-ből, mert azt az izgalmat, várakozást még sem éreztem, hogy mi fog történni.
Szóval egész jól sikerült kis könyv. De azt még nem tudom, hogy el fogom-e olvasni a többit is. (Talán ha nem lesz más könyvem :)

James Dashner: Halálkúra - Útvesztő 3.

Fülszöveg: A Tűzpróba után úgy tűnik, az őrült hajszának vége. De Thomas biztos benne, hogy nem bízhat a VESZETT-ben. Hiába állítják, hogy nincs több megtévesztés, hogy a Próbák nyomán már minden szükséges információt megszereztek, és most Thomas és társai visszakaphatják az emlékeiket, hogy végrehajthassák az igazi küldetésüket. A csapat tagjaitól várják ugyanis, hogy létrehozzák az emberiséget fenyegető halálos vírus ellenszerét. Csakhogy Thomas sokkal több mindenre emlékszik, mint a VESZETT vezetői hinnék. Hazugságokkal többé nem mennek semmire. Ám a dermesztő igazság jóval veszélyesebb, mint azt Thomas valaha gondolta volna. A csapat újabb gyilkos kalandra vállalkozik, hogy kifürkéssze a VESZETT legnagyobb titkát. Menekülésük során tomboló Buggyantakkal és profi fejvadászokkal kell megküzdeniük, majd egy titkos szervezet csap le rájuk. Milyen árat kell fizetniük azért, mert a saját kezükbe vették a sorsukat? Túlélheti-e vajon bárki a Halálkúrát?


Végre megtudhatjuk, hogy mi történt a srácokkal a Tűzpróba után. Újabb kalandokba keverednek, de ezúttal a menekülés reményt is tartogat. A trilógia utolsó kötetéből sok miértre is fény derül, és lezárul a történet is.
Kíváncsi vagyok a film majd milyen lesz, mert a 2. rész annyira nem jött be.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...