2015. május 20., szerda

Trónok harca 5. évad 5. rész képek

Cím: Kill the Boy

USA premier: 2015. május 10.

Epizódismertető:

John nehéz döntést hoz.
Sansa szembenéz Theonnal.
Stannis délre lovagol.
Tyrion és Jorah Old Valyria-ba mennek.











Trónok harca 5. évad 4. rész képek, epizódismertető


Cím: Sons of the Harpy

USA premier: 2015. május 3.

Epizódismertető:

Jorah vitorla mellé állítja Tyriont.
Melisandre el akarja csábítani Johnt.
A Hárpiák támadásba lendülnek.











Trónok harca 5. évad 3. rész epizódismertető


Cím: High Sparrow

USA premier: 2015. április 26.

Epizódismertető:

Arya elkezdi új életét.
 Kisujj felfedi terveit Sansának.
Tyrion és Varys megérkezik VOLANTISba.






Braavosban Arya végre bejut a Fekete-Fehér Házba, ám nem tetszik neki az új élet.
 Királyvárban egybekel Tommen és Margaery.
 Később az újdonsült feleség megalázza anyósát.
 Kisujj és Sansa megérkeznek Moat Cailinhoz, ahol Kisujj felfedi házassági tervét. 
Sansa elszörnyed, amikor megtudja, hogy a gyilkos Roose Bolton fiához, Ramsayhoz kellene feleségül mennie. 
Havas Jon megegyezik Stannisszal, és Lord Commanderként kiadja az első parancsait.
 Sansáék megérkeznek Deresbe, Tyrion és Varys pedig Volantisba.






Trónok harca 5. évad 2. rész epizódismertető





Arya megérkezik Braavos városába, ám nem jut be A Fekete-Fehér Házba. 
Brienne és Pod a fogadóban találkoznak Kisujjal és Sansával. Brienne hűségesküt tesz a lánynak, ami nem tetszik Kisujjnak. 
Királyvárban Cersei különös ajándékot kap Dorne-ból. 
Jaime elvállalja, hogy visszahozza onnan a lányukat, Myrcellát.
 Ellaria Sand meg akarja bosszulni Oberyn halálát, ám Doran leállítja.
 Barristan azt tanácsolja Daenerysnek, hogy ne essen az apja hibájába.
 Stannis nagyvonalú ajánlatot tesz Havas Jonnak.





2015. május 19., kedd

Diana Gabaldon: Outlander - Az idegen

Fülszöveg: „Lenyűgözően szórakoztató… A legmagasabb színvonalú letehetetlen könyvek közé tartozik, és az első oldalától az utolsóig izgalmas olvasmány” – Chattanooga Times
Felülmúlhatatlan történetszövés, feledhetetlen jellemrajzok, részletes történelmi háttér – Diana Gabaldon munkájában mindez megtalálható. Ez a regénysorozata nem csak New York Times Bestseller lett, de a kritikusok javának elismerését is elnyerte amellett, hogy olvasók millióit ejtette rabul.
Az első kötetben, amelyben minden elkezdődik, két kiemelkedő karaktert ismerünk meg, Claire Randallt és Jamie Frasert ebben a szenvedélyes, történelmi háttérrel átitatott regényben, amiben a kaland a kortalan szerelemmel párosul…
1945-öt írunk. Claire Randall, a volt hadiápolónő éppen a második nászútját tölti a férjével a háború után, amikor keresztülsétál a brit szigetek rengeteg ősi kőkörének egyikén. Hirtelen „sassenach” lesz belőle, vagyis idegen a háborútól és portyázó klánoktól sújtott Skót Felföldön…Urunk 1743. évében.
Miután az általa ismeretlen erők visszasodorták az időben, Claire olyan intrikák és veszélyek közé pottyan, amelyekre az élete is rámehet…továbbá a szívét is összetörhetik. Mert találkozik Jamie Fraserrel, egy lovagias, ifjú harcossal, és innentől úgy érzi, kettészakítja a hűség és a szenvedély, amely a két teljesen különböző férfihoz köti két egymással összeegyeztethetetlen életben.





Igazán szép történet téren és időn át!
Izgalmas, fordulatos!
A Skót-Felföld a 18. században, mindig jó ötlet!


A könyvből filmsorozat is készült!


Amanda Quick: Tiéd vagyok!

Fülszöveg: Szorult anyagi helyzete miatt Venetia Milton kénytelen elszegődni egy Isten háta mögötti romos udvarházba, hogy fényképeket készítsen egy titokzatos alkimista társaság ereklyéiről. Mihelyst azonban megpillantja megbízójának talányosan csillogó sötét szemét, úgy dönt, hogy egyúttal kelleténél hosszabbra nyúló lányságának is véget vet. A röpke és meglehetősen szenvedélyes találkozást követően azonban Venetia a férfi halálhíréről értesül. Nem tétovázik megragadni a kínálkozó alkalmat, és Mr. Gabriel Jones özvegyeként új életet kezd Londonban. Elismert és felkapott portékészítőként egészen addig gondtalanul él, amíg a halottnak hitt férfi váratlanul fel nem bukkan. Gabriel ugyanis már régóta nyomoz egy elvetemült fickó után, aki épp Venetia tudományában véli felfedezni az évszázadok óta elfeledett, hétpecsétes titok nyitját. Így a lány már nemcsak a gyönyör emlékén, hanem az életveszélyen is kénytelen osztozni a férfival.


Aki szereti Amanda Quick történeteit, annak biztosan tetszeni fog ez a könyv is. Könnyed, romantikus, titokzatos, szerelmes, humoros és veszélyes!

"Semmi sem hasonlítható ahhoz, amikor egy halott férj visszajön a sírból, hogy tönkretegyen egy szép tavaszi reggelt."


Tarryn Fisher: The Opportunist - Kihasznált alkalom

Fülszöveg: Olivia Kaspen éppen most jött rá, hogy volt barátja, Caleb Drake elveszítette az emlékezetét. A lány eddig is azzal tett szert kétes hírnévre, hogy előnyt kovácsol a helyzetekből. Most pedig döntenie kell, milyen messzire hajlandó elmenni az ex visszaszerzéséért. Miközben Olivia valódi énje és a nem túl dicső közös múltjuk titokban tartásával birkózik meg, akadályt jelent Caleb kattant új barátnője, Leah Smith. A két bestia őrült versengésbe kezd egy olyan férfiért, aki nem emlékszik egyikükre sem. Oliviának viszont hamarosan szembe kell néznie hazugságainak következményével…


Nem igazán tudom hová tenni ezt a könyvet. A csaj túl sokat problémázik, tök feleslegesen. Fura az egész. Sok a visszaemlékezés. Ezekből derül ki, hogy mi is történt velük régebben, hogy miért szakítottak.
 Nem tom...

Kim Harrington: Perception - A hatodik érzék

Fülszöveg: Mindenki hallott már Clarity „Clare” Fernről. A suliban is jól ismerik, ő a tisztánlátó lány, akinek elég csak megérintenie egy tárgyat, és rögtön emlékképek törnek rá a múltból. 
Csakhogy Clare egyáltalán nem akarja celebként ünnepeltetni magát. Jobban szeret a háttérbe húzódva csendesen szemlélődni. Különleges képességét nem váltja aprópénzre. 
Valaki azonban Clare nyomába szegődik, csábító üzenetekkel és ajándékokkal halmozza el, ahol csak felbukkan a lány. Ki lehet a titkos csodáló? Vajon a vonzó Gabriel, aki miatt Clare szíve mindig hevesebben ver? Vagy talán a lány korábbi barátja, Justin, aki bármit megtenne, hogy újból összejöjjenek? 
Egy biztos. Clare-nek mielőbb meg kell oldania a rejtélyt. Az üzenetek egyre baljósabbá válnak, ráadásul egy helybéli lánynak hirtelen nyoma vész. Clare nekilát az igazság felderítésének – mielőtt túl késő lenne.

Michael Grant - Katherine Applegate: Éva és Ádám

Fülszöveg: Kezdetben vala az alma. Azután a baleset, a szörnyű, bénító sérülés és a kórház. Evening Spiker alig nyeri vissza az eszméletét, amikor egy furcsa fiú már ki is viszi a kórházból, és sietve az édesanyja kutatóintézetébe, a Spiker Biotechnológiai Gyógyszergyárba szállítja. Itt Eve-nek más dolga sincs, minthogy gyógyuljon, és elviselje a kísérteties elszigeteltségét, amelyet csak uralkodó természetű anyja, egy furcsa orvoscsapat és az ideszállításában közreműködő titokzatos fiú szakít meg időről időre.
Amikor Eve már azt hiszi, biztosan meghal – bár nem éppen a sérüléseitől, hanem az unalomtól – anyja különleges feladatot bíz rá: meg kell terveznie a tökéletes fiút.
Eve egy az emberi genetika oktatására kifejlesztett lenyűgözően aprólékos szimuláció segítségével nekiáll, hogy tetőtől talpig megtervezzen egy fiút: a szemét, a haját, az izmait, sőt még az agyát és a lehetséges személyiségjegyeit is. Éva megtervezi Ádámot aki maga lesz a tökély, a tökéletes emberpéldány, a tökéletes pár… vagy mégse?

Maggie Stiefvater: A Skorpió Vágta

Fülszöveg: A Skorpió Vágtát november elején rendezik. A lovasok mindent elkövetnek, hogy megzabolázzák tengeri lovaikat, és célba jussanak.
Van, aki túléli.
Van, aki belehal.
Idén a tizenkilenc éves Sean Kendrick a címvédő bajnok. Nem a szavak embere, és ha fél is, mélyen hallgat róla.
Puck Connolly más. Soha nem gondolta, hogy egyszer majd indulni fog a Skorpió Vágtán. De a sors úgy hozza, hogy kénytelen benevezni a versenyre – egyedüli lányként. Sejtelme sincs, mi vár rá.
A nagysikerű Shiver-trilógia szerzője, Maggie Stiefvater, megint megmutatja, milyen az, amikor a szerelem és az élet komoly akadályokba ütközik, és csak az marad életben, akinek a helyén van a szíve. A Skorpió Vágta minden olvasó számára felejthetetlen élményt nyújt.


Ez a könyv annyira unalmas, és szar, hogy azt elmondani nem lehet!Bár a moly.hu-n többen méltatták, hogy ilyen jó, meg olyan jó! Most komolyan, mi a fene jó volt a könyvben?

Christina Dodd: A sötétség árnyékában

Fülszöveg: Cserébe a képességért, hogy szívtelen vadállattá változhasson, egy brutális harcos eladta saját és leszármazottai lelkét az ördögnek. Most, ezer évvel később a Wilder testvérek harcba szállnak a bennük lakozó sötétséggel. 
A kegyetlen párduccá változás képességével megáldott – vagy megátkozott – Adrik Wilder, akit sötét erő hajt, elhagyja családját, és lemond a tisztességről cserébe a bűnös életért. Amikor a helyzet úgy hozza, elrabolja az erős akaratú Karen Sonnettet, hogy saját önző céljaira felhasználja. Karen bátorsága és szenvedélye hatására azonban megkérdőjelezi a családját sújtó átok erejét. Amikor pedig felbukkan egy új gonosz erő, Adriknak választania kell: bosszút áll ellenségein, és szabadságot nyer saját lelke számára, vagy megmenti Karent a rá váró sorstól, ami a halálnál is borzalmasabb…


Christina Dodd: A sötétség érintése


Fülszöveg: Féktelen vágyak, ördögi titkok
A jóképű, erős Rurik Wilder küzd a sötétséggel – a külső és a belső sötétséggel egyaránt. Rendelkezik a képességgel, hogy kedve szerint felvegye egy vad ragadozó madár alakját, ám ez a képessége halált és pusztulást eredményez. Egyszer aztán lehetősége adódik saját maga felszabadítására, és azon végzetes paktum felbontására, amely évszázadok óta szolgaságban tartja a családját. Egy nő azonban az útjába áll – Tasya Hunnicutt, az írónő, aki mindenáron bosszút akar állni a gyilkosokon, akik végeztek a családjával. Azokon a gyilkosokon, akikről az a hír járja, hogy olyan képességekkel bírnak, amelyekkel közönséges ember nem rendelkezhet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...