2015. március 23., hétfő

Romain Puértolas: A fakír, aki egy IKEA szekrényben ragadt

Fülszöveg: Volt egyszer egy szürke ruhás, nagyon szakállas hindu fakír, Hathadrab Béhrez Nehmár (ejtsd: hat-darabért-ez-nem-ár). Csalásból éldegélt, cukorszögeket és ál-pengéket nyelt reggeltől estig. Egy napon ez a fakír megérkezik Párizsba, hogy felkeresse az elemes bútorok Mekkáját, a szerelési útmutatók Lourdes-ját: az IKEA áruházat. Vásárolni szeretne magának egy – a kényelmét és a kenyérkeresetét egyszerre biztosító – szöges ágyat. Mivel szállodára nincsen pénze, elhatározza, hogy az éjszakát az áruházban tölti. Ám a szekrényt, ahol elbújik, egyszer csak felteszik egy Angliába induló kamionra, melynek rakterében néhány szudáni férfi lapul. Angliában letartóztatják, és a bevándorlókkal együtt kitoloncolják Spanyolországba. Innen egy utazóládában menekülve Rómában találja magát ahol nekilát megírni első regényét… A fakír szemfényesztően mulatságos és szép szerelmi történetből megismerhetjük az illegális bevándorlók különös utazását Európába, az ígéret földjére.



Bevallom nektek őszintén, hogy nagyon megkapó volt a könyv borítója és a címe. Ezért is olvastam el. Régi igazság, hogy ne a borító alapján ítélj, ami erre a könyvre is abszolút igaz. Először azt hittem, hogy egy jó kis laza, szórakoztató könyvet tartok a kezemben, ami még vicces is. A borító alapján ez jött le.
Aztán elkezdtem olvasni.... amíg szegény fakírt ki nem szabadítják abból a bizonyos szekrényből, még el is hittem, és néha még mosolyogtam is. 
később kezdett unalmassá válni. Ez az őrült, szerencsétlen végig utazza fél Európát...
Persze a végére kerek lesz a történet és happy end a vége. De nem lett a kedvencem az biztos.
Talán azoknak ajánlanám, akik egy hosszú útra indulnak pl. vonattal és valamit olvasni akarnak út közben. Mire megérkeznek el is felejtik az utazást és a könyvet is.

Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! 3. - A kutyakütyü hadművelet

Fülszöveg: KITT… orbitális halihókamóka minden csipagyáros balféknek az éterben! Fület hegyezz, cuppanj rá a hangszóróra…
ÉÉÉÉS HALLGASD ISMÉT A LÚZER RÁDIÓT!
Igen, jól kagylózod: a rettenthetetlen és lelőlehetetlen dumagép kalandjai immár a harmadik kötettel folytatódnak! Ebből tutira megtudhatod, milyen ZSÍR, ha az izomagyak körbekapnak és jégre tesznek… ZSÍR, ha Olgi nyanyus átmegy turbóharcos terminátorba… ZSÍR, ha titkos naplót találsz, amit egyedül csak te olvashatsz… ZSÍR, ha galambok ülnek a válladra… ZSÍR, mikor a kutyád mozgó kémközponttá változik… ZSÍR, ha megtalálod a teperszityó ellenszerét… ZSÍR, ha Cápa és Cápapa egyszerre rontanak rád… ZSÍR, mikor kicsit sem kamu, hogy rejtett kincsre találsz… és az se kicsit ZSÍR, hogy végre minden titokra, sunnyogásra, cselre és csalásra fény derül!
Hé, te ott a boltban, ezt a könyvet vissza ne tedd a polcra, hisz a Lúzer Rádió e lapokról ismét csak nektek ricsajoz! Akkor hát nyomassuk a dilit ezerrel, ahogy a csövön kifér! …KATT


Jóval komolyabb hangvételű, mint az első kettő. Kicsit tini krimi az egész.
Nagyobb a tét, nagyobb a veszteni való. 
Igazi kincskeresés, igazi veszély lesz a szereplőkre.
Közben pedig olyan morális problémákat boncolgat, mint a háborúk, a megkülönböztetés, a hajléktalanok sorsa, vagy a mai kapitalista társadalom hátrányai és azok az emberek akik azt hiszik, hogy bármit megtehetnek. Mindez a gyerekek nyelvére lefordítva. Borotva élen táncol az író mindvégig, de jól egyensúlyozik.

Nekem akkor is a második kötet a kedvencem! 

Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! 2. - A cápa-csapda hadművelet

Fülszöveg: ÚJRA SZÓL A LÚZER RÁDIÓ! Kitört a Lúzer-mánia, mindenki Mark, a rettenthetetlen és lelőlhetetlen dumagép kalandjait olvassa! És most itt a második kötet, melyben beindul a mesemészáros-akció, és folytatódik a cápaháború! Lúzerek, vételre készülj! A Lúzer Rádió csak nektek recseg!


Őszintén szólva, nekem a ez a második kötet sokkal jobban tetszett, mint az első, vagy a harmadik. Annyira frappáns és humoros, hogy csak na! Egyszerűen nem lehet letenni. 
Az egyik kedvenc jelenetem a "csengős". Na az nagyon király!!! 
A mesemészáros pedig fantasztikus! 
Továbbra is fenntartom: FILMET TESSÉK FORGATNI A KÖNYVBŐL!!!!

Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! 1. - A Béla-írtó hadművelet


Fülszöveg: Marcel 13 éves, mikor a családjával a „Nyócker” színes, zajos, rémisztően forgatagos világába költözik. Mikor a vén bérház padlásán rátalál Volna-K-ra, az ősi rádió adó-vevőre, ötlete támad: félelmeit, örömeit, gondolatait mind az éterbe küldi, miközben az elhagyatott templom titkát is megfejti. A Lúzer rádió az Égigérő fű, a Keménykalap és Krumpliorr és a Szeleburdi család sokak által szeretett világába repíti el az olvasót.


Új kedvenc született. A Lúzer Rádió annyira jó, de annyira, hogy csak na!
Jó a történet érdekesek a szereplők meglepő a helyszín, jól kidolgozott háttér, és rengeteg humor. 
A gyerekem is megígérte, hogy el fogja olvasni.... Ez már valami, mert utál olvasni. Pedig pont neki való. Pár poént elmondtam neki és nagyon odáig volt. Sőt még a suliban is ellőtte őket és jó visszhangja volt. Itt a : úgy leverlek, hogy... című dolgokra gondolok, mert ezekből a beszólásokból van elég a könyvben.

Tényleg hasonlít a régi ifjúsági könyvekhez, filmekhez és ez jó!

Szóval tovább lobbizok, hogy FILMET!!!!! FILMET!!!! FILMET!!!!

Tessék már filmet csinálni belőle!

böszörményi Gyula egyébként az írta nekem, hogy volt szó már arról, hogy filmet forgassanak a Lúzer Rádióból, de a fejesek visszadobták. Szégyen, de komolyan!
Pedig tényleg jó történet!
Sőt a folytatása még jobb!


Daniel Silva: A Moszad ügynöke és az európai terrorhullám

Fülszöveg: Gabriel és felesége Chiara számára a londoni út kellemes hétvégi kikapcsolódásnak indult: múzeumlátogatással és egy csendes ebéddel. De a párizsi és a koppenhágai bombatámadások már tönkretették ezt az őszi napot. És amikor a Covent Garden felé sétálnak, Gabriel észrevesz egy férfit, akiről úgy gondolja, hogy a harmadik merénylet elkövetésére készül…



Ejnye, ejnye Mr. Silva. Valahogy ez a rész nem igazán jött be nekem. A többi kötethez képest vontatott volt, de nagyon. Túl sok a mélázgatás, tervezés, áltámadás, politika viszony elemzés stb. és kevés az akció. Ami meg akció volt az teljesen kiszámítható. Nem igazán lepődtem nem semmin. Uncsi!





James Dashner: Tűzpróba - Útvesztő 2.

Fülszöveg: Az Útvesztő-sorozat második kötete. 


Már a sorozat nyitókötetében sem volt éppen leányálom a rejtélyes Próbák első szakasza a gyilkos Útvesztőben. A Tisztás túlélői most újabb titokzatos kalandnak, még kegyetlenebb kísérletnek néznek elébe: vár rájuk a Tűzpróba. Az Útvesztő ugyancsak szenzációs bestsellerré lett folytatásában Thomasra és társaira újabb vérfagyasztó megpróbáltatások várnak. A Föld felszínét hatalmas napkitörések jórészt felperzselték, az emberiséget megtizedelte egy halálos vírus. A fiatalok megtudják, hogy ők is megfertőződtek, ám ha kiállnak egy újabb Próbát, meggyógyulhatnak. Kalandos útjuk során nyoma vész a csapat egyetlen lány tagjának, Teresának, és a fiúk elhatározzák, hogy felkutatják, még ha ez az életükbe kerül is. Halvány fogalmuk sincs róla, micsoda elképesztő veszélyek várnak rájuk… 
James Dashner, a világszerte óriási sikert aratott Útvesztő-sorozat szerzője az egyik legnépszerűbb amerikai ifjúsági író. A trilógiának szánt sorozat köteteinek száma utóbb négyre nőtt, ahogy a Sziklás-hegységben élő szerző gyermekeinek száma is. Az Útvesztő és folytatása, a Tűzpróba írója amúgy nem nagy barátja a számoknak, pedig eredetileg könyvelőként dolgozott. Most viszont rendkívül hálás azért, hogy történetek írásából élhet, és úgy tartja, nála nagyobb mázlista kevés van a világon.


Bevallom férfiasan, hogy az első részt nem olvastam, csak a filmet láttam. Ezért is szerettem volna elolvasni a folytatást, amíg a film 2. rész a mozikba nem kerül. Jó közepes fölé értékelném. Nem estem kétségbe olvasás közben, és nem hurcoltam magammal mindenhová. (Mert nálam az a jó könyv ismérve, hogy cipelgetem, mert nem tudom letenni.) Szóval nem rossz történet. jó sok csavarra lehet számítani. Még úgy is meglepődik az ember, hogy tudja, az egészet figyeli a Nagy Testvér és minden helyzetet irányítanak. A megzápult fejű emberek tényleg jók voltak. Érdekesek. A rivális banda, kicsit vérszegényre sikeredett sajnos, róluk nem sok minden derült ki. És persze a kérdések sora csak nő, mivel még két része van a sorozatnak és vajon mire megy ki a játék. Mit fognak kideríteni szegény srácok próbáiból? Meg lesz-e a gyógymód?
És biztos, hogy egy gyógymód miatt történik mindez?
Passz. Várom a folytatást.






2015. március 19., csütörtök

The Originals 2. évad 16. rész - képek, epizódismertető





Cím: Save My Soul

USA premier: 2015. március 16.

Epizódismertető:

Klaus 1 nap szabit a farkasoknak, hogy ne legyenek láb alatt, amikor vadiúj ősöreg nővérével találkozik. Freya elmeséli szomorú történetét. Rebecca igen-igen nagy bajba kerül, mivel a test eredeti lakója igen csak elő akar mászni.


Képek:









2015. március 9., hétfő

The Originals 2. évad 15. rész - képek, epizódismertető


Cím: They All Asked for You

USA premier: 2015. március 9.

Epizódismertető:

Rebekah veszélybe kerül az új teste miatt. Elijah megpróbál neki segíteni, ezért felkeres egy erős boszorkányt. Megkezdődik  a veszekedés Haley és Klaus között, hogy mi is a legjobb Hope-nak. Freya-nak is újabb terve van.


Képek:





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...