2015. január 27., kedd

Deborah Harkness: Az éjszaka árnyai


Fülszöveg: A boszorkányok elveszett könyvéből megismert Diana Bishop és Matthew Clairmont szerelme továbbra is izzik, kalandos történetük egyre újabb fordulatokat vesz térben és időben. Diana ugyanis nemcsak történész, hanem boszorkány is, a vonzó Matthew pedig vámpír. Mivel az oxfordi könyvtárban őrzött rejtélyes kézirat eltűnése nem hagyja őket nyugodni, a nyomába erednek, de nincsenek egyedül: démonok, vámpírok, boszorkányok akadályozzák őket. Elhatározzák hát, hogy visszautaznak az időben a kézirat keletkezésének korába, így próbálják megszerezni. Diana korábban tudomást sem akart venni őseitől örökölt képességeiről, most viszont sürgető vágyat érez, hogy elsajátítsa a boszorkánymesterséget. Amikor ott találják magukat az 1590-es évben, Londonban, körülöttük nyüzsögnek a költők, színműírók, udvaroncok – és persze a természetfeletti lények. Ők megérzik, hogy Diana közülük való, ő pedig lassan tudatára ébred a hatalmának. Amire nagy szüksége is lesz, mivel hanyatlóban a vámpírok népe, és az okok kiderítése rájuk vár. Nemsokára már a prágai császári udvarban fürkészik a kézirat titkát…
Az éjszaka árnyai nem pusztán borzongatóan szenvedélyes szerelmi történet és kalandos időutazás, hanem egyszersmind a játékos kedvű író megelevenedő fantáziája az Erzsébet-korról: találkozunk a szerzőtársától ötleteket kunyeráló Will Shakespeare-rel, nagy hatalmú államférfiakkal – és persze magával a szűz királynővel is. A szerző valósággal lubickol a korabeli környezetben, s így az olvasó is nagy örömét leli abban, hogy az elbűvölő hősnőt elkísérheti a múltba. Varázslatos íráskészségével Deborah Harkness ismét lenyűgözi rajongóit: ahogy a mágia és az intrika szövevényéből letehetetlen történetet kerekít, az csakugyan boszorkányos.



Hát, nem is tudom, talán már egy éve is megvan, hogy olvastam az első részt. Azóta vadásztam a 2. kötetre. végül karácsonyra meg is kaptam. Mivel már régen olvastam, kicsit nehezen vettem fel a fonalat.
Addig oké, hogy időutaztak a főhősök és az Erzsébet kori Angliába mentek a könyv után, de a részletekre már nem emlékeztem.
Szóval az első fele nekem baromi unalmas volt. Tulajdonképpen a mindennapi életről ír sokat és részletesen. A legutolsó ruhadarab viselése, a háztartás, számlák vezetése, munkák beosztása, viselkedés a szolgálókkal. Ilyenek. Aztán később azért felpörögnek az események, szerencsére.
Alapjában véve tetszett, és várom a folytatást.


Jennifer L. Armentrout: Origin - Eredet

Fülszöveg: Daemon bármit megtenne, hogy visszakapja Katyt. 
Sikeresen behatoltak a Mount Weatherbe, ám az akciónak katasztrofális vége lett. Katy elszakadt tőlük. Elvették. Daemon számára most minden arról szól, hogyan lehetne megtalálni.
Söpörje el, aki az útjába áll? Kérdés nélkül.
Perzselje fel az egész világot, hogy megmentse Katyt? Boldogan.
Tárja fel az emberiség előtt, hogy idegenek élnek közöttük? Örömmel.
Katy számára csak a túlélés marad.
Ellenségektől körülvéve az egyetlen, amit tehet, ha igazodik a helyzetéhez. Még a Daedalusban sem mindenki őrült… de a csoport céljai rémítőek, és amit elárulnak, felzaklató. Kik az igazi rosszak? A Daedalus? Az emberiség? Vagy a luxenek?
Ők ketten együtt bármivel szembenéznek.
A legveszedelmesebb ellenség azonban mindig is jelen volt. Amikor kiderül az igazság, és a hazugságok fala összeomlik, melyik oldalra kerül majd Daemon és Katy?
Együtt maradnak egyáltalán?



Be kell, hogy valljam: egymás után zsinórban olvastam a 4 kötetet. Így elég nehéz részekre osztva írni róluk. De az utolsó kötetnél azért menni fog.

Szóval már nagyon vártam, hogy megjelenjen a könyv, főleg, mert azt hittem, hogy a befejező kötet lesz. A könyv három negyed részéig tényleg azt hittem, hogy le is fogják zárni. Erre kiderül, hogy nem! Lesz folytatás! Egyfelől baromira örülök neki, másfelől meg - a francba- , hogy mikor lesz a folytatás. Megnéztem az írónő honlapján és még semmi. Van előzmény kötet, meg kiegészítő könyv, de folytatást nem láttam. Szóval ez éveket jelent!!! A francba!!! De útálom az ilyet. De most komolyan!

Történet:
Katy-t elfogják és elkezdődnek a kísérletek, minden féle szinten. Daemon majd megőrül és utána indul, hogy kiszabadítsa. De azért ennyire nem egyszerű.
Kiderül, hogy az Origin egy új "emberi"? faj, aki sokkal erősebb és veszélyesebb, mint az összes Luxen együttvéve.
A könyvben váltakozó nézőpontból láthatjuk a történéseket, ami tök jó. Egy pasi szemszöge mindig kifejezőbb :D (pl. ....az én csajom...! )
A történet vége megdöbbentő és jó sok kérdőjelet hagy maga után!
Ajánlom mindenkinek! Izgalmas, fordulatos!



Vámpírnaplók 6. évad 13. rész

Érdekes, hogy a 12. részhez még se képek, semmi nincs, de a 13. részhez, már kijöttek a fotók! Fura!


Cím: The Day I Tried to Live

USA premier: 2014. február 5.

Epizódismertető:


Elszántan, miszerint megünneplik Bonnie születésnapját, Elena meggyőzi Jeremy-t, hogy Bonnie is ezt akarta volna. 
Miután összerakták a törött emelkedő darabkáit, Elena, Jeremy és Damon megpróbálnak egy üzenetet küldeni Bonnie-nak, de a helyzet szörnyű fordulatot vesz, amikor egy irányíthatatlan felfedezésre tesznek szert. 
Eközben, miután Stefan titka lelepleződik az unokahúgáról, Sarah Salvatore-ról, Enzo kényszeríti a vonakodó Matt-et, hogy segítsen neki a lány életébe avatkozni. 
Máshol, Stefan szemmel tartja Caroline-t, amikor a lány nem a megszokott módon próbál megbirkózni, az őt körülvevő dolgokkal.
 Végül, amikor rájön, hogy talán itt az idő, hogy tovább lépjen az életében, Jeremy fontolgatja Mystic Falls elhagyását örökre.

Képek:







Trailer:



2015. január 14., szerda

The Originals 2. évad 11. rész

Cím: Brotherhood of the Damned


USA premier: 2015. január 26.

Epizódismertető:

 A furcsa összecsapások sorozata után, Rebekah elkezd érdeklődni egy lány után aki nem rég érkezett az elmegyógyintézetbe. 
A mocsárban, Hayley a titkaival harcol, amiket még nem mondott el Jackson-nak és meglepődik, mikor megossza velüket a saját titkait beleértve Hayley szüleit is. 
Eközben megtudta Hayley és Jackson házasságának a rituáléjának részleteit, Klaus a mocsár felé tart, de előbb találkozik Jackson-nka a nagyanyjával, Mary-vel. 
Máshol, Vincent azon fáradozik, hogy kiderítse Klaus-nak a titkát és így Marcel-el tartja a szemét. 
Végül, mikor Davina rájön, hogy Josh és Marcel veszélyben vannak, Kaleb-hoz és Aiden-hoz fordul segítségért.

Képek:





Trailer:


Vámpírnaplók 6. évad 12. rész


Cím: Prayer for the Dying

USA premier: 2015. január 29.

Epizódismertető:

Mikor Liv és Luke apja a városba érkezik, hogy megünnepelje a születésnapjukat, próbálják meggyőzni őt, hogy hagyja Jo-t és Kai-t átvenni a helyüket a megmérkőzési ceremónián. 
Miután Tyler rájön, hogy a mérkőzésre hamarabb sor kerül, mint várta, sürgeti Liv-et, hogy had beszéljen az apjával. 
Eközben, miután Caroline terve anyja meggyógyítására vesz egy váratlan és lesújtó fordulatot, Elena, Stefan és Damon összegyűlik a kórházban, míg Jo megpróbálja megmenteni Sheriff Forbes életét. 
Végül, mikor sor kerül az összecsapásra, Damon kockázatos terve miatt a dolgok hamar kikerülnek az irányítás alól, arra kényszerítve az egyik ikret, hogy a saját kezébe vegye a dolgokat.


Képek:





Trailer:



Vámpírnaplók, The Originals hírek

Jó hír a sorozat rajongóinak, hogy berendelték a Vámpírnaplók 7. évadát és a The Originals 3. évadát. Bár arra nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit lehet még kihozni belőle?

A Vámpírnaplókat ott hagyja a 14. résztől a Jeremy Gilbert-et megformáló Steven R. McQueen. Vagyis nem lesz többet állandó karakter. ŰViszont valószínű, hogy néha azért fel fog tűnni még a sorozatban. 

2015. január 10., szombat

Cassandra Clare: A végzet ereklyéi - Mennyei tűz városa

Fülszöveg: A Végzet Ereklyéi zárókötete 
Erchomai, mondta Sebastian. Jövök.
Árnyvadászok
A sötétség visszatér az árnyvadászok világába. Miközben minden széthullik körülöttük, Clary, Jace, Simon és a barátaik összefognak, hogy megküzdjenek a nephilimek valaha volt legnagyobb ellenségével: Clary saját bátyjával.
Sebastiant a világon semmi sem győzheti le; – egy másik világba kell talán utazniuk, hogy esélyük legyen? Életek vesznek oda, szerelmeket áldoznak fel, és minden megváltozik a Végzet Ereklyéinek befejező kötetében.



értékelés - később!


Anthony Capella: A kávék költője

Fülszöveg: London, 1896. Robert Wallis pénztelen és gondtalan világfi. Amikor egyéb bevételi lehetőség híján Samuel Pinker londoni kávénagykereskedő szolgálatába áll, nem sejti, hogy élete egyszer és mindenkorra megváltozik. A költői babérokról csak álmodó, de a szavakkal jól bánó fiatalembertől azt várják, hogy Pinker lányával, a szenvedélyes Emilyvel együttműködve fogalmazza meg és kategorizálja a különböző kávék ízeit. 
Ez a váratlan feladat átfogó érzéki, érzelmi és – az események alakulása folytán – tényleges utazásra indítja hősünket, melynek során a kávék költője a kávé különböző ízei mellett mindenekelőtt önmagát fedezi fel.
Anthony Capella az afrikai Ugandában született 1962-ben. Első regénye, a „Szerelem étke” 19 nyelven jelent meg, egyebek közt magyarul is. A „Kávék költője” elsöprő, érzéki, két évtizeden és három kontinensen át kanyargó szerelmi történet, egzotikus és feledhetetlen érzékek lakomája. A szerző írásai elválaszthatatlanok a gasztronómiától, regényeit áthatja a kulinária és az azzal összefonódó érzékiség.



Először nem is akartam írni a könyvről semmit! De talán egy keveset mégis írok.

Karácsony előtt vettem ki a könyvtárból. Gondoltam karácsonyig végzek vele, aztán jöhet a dőzsölés az ajándék könyvekkel. 25-én már kezdtem ideges lenni. 26-án türelmetlen, aztán 27-én végre sikerült kiolvasnom. Kegyetlen egy könyv. Unalmas, semmi fordulat, semmi értelem. Dorzasztó. Amikor az ember azt hinné, hogy végre jön egy kis jellemfejlődés, vagy valami, nem kap semmit. De komolyan. Vontatott.
Igaz a kávéról azért meg lehet tudni egy-két dolgot, meg a kereskedéséről is. De a többi szar.
Pedig már olyan régóta szemeztem a könyvvel, mert a fülszöveg is egész jó, a borítója, meg egyszerűen gyönyörű.

Alap igazság, hogy NE A BORÍTÓJA ALAPJÁN ÍTÉLD MEG A KÖNYVET!!!!!
Hát ez nagyon igaz!!!

Rebecca Maizel: Végtelen napok

Fülszöveg: „Az egész történelem során nem találtam senkit, akit ennyire szerettem volna, mint téged… senkit." Ezek voltak Rhode utolsó szavai hozzám. Az utolsó alkalom, amikor szerelmet vallott. Az utolsó alkalom, hogy láttam az arcát. 592 éve először újra lélegeztem. Kifekhettem a napra. Éreztem az ízeket. Rhode feláldozta magát, csak hogy én, Lenah Beaudonte, újra ember lehessek. Hogy képes legyek véget vetni a vérszomjas időknek. Sosem hittem volna, hogy egyszer majd újra szerelembe esem valakivel, aki nem Rhode. De Justin olyan… vakmerő volt. Izgalmas. Gyönyörűbb, mint a legvadabb álmaim. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer majd újra tizenhat éves leszek… ahogyan azt sem, hogy visszatér a múltam, és kísérteni kezd."




Újabb szar könyv karácsony előtt. Ennél tényleg kevés unalmas könyvet olvastam életemben. Pedig a Vörös Pöttyös könyvek azért nem szoktak rosszak lenni. Hát ez az!

A történet még nem lenne rossz. Az alapötlet egész jó. Na, de a megfogalmazás, meg amit kihoz belőle, az borzalom. UNCSIIII. 

Marcus Sakey: Briliánsok

Fülszöveg: AZ ÉLET NEM IGAZSÁGOS. 
Adjon a gyermekének különleges induló tőkét! 
Mindannyian a legjobbat akarjuk a családunknak. De a legodaadóbb, legjobb szülő is csak annyira sikeres, amennyire a genetika engedi. 
Ezért a Ragyogó Fények Termékenységi Központ kizárólag olyan donorokat fogad, akik megfelelnek a következő követelményeknek: 
– Minimum 120-as IQ-ra tesztelték őket. 
– Nincs örökletes hajlamuk betegségekre. 
Korábban a mesterséges megtermékenyítést azoknál alkalmazták, akik nem tudtak más módon teherbe esni. De ez megváltozott. És miért is ne? 
Végül is, mi fontosabb – hogy a gyereke megkapja a lehető legjobb genetikai hátteret, vagy hogy rokonságban álljon önnel? 
Donorjaink a legjobb emberi képességek hordozói. És míg nem tudni, mi az oka annak, hogy egyes gyerekek adottsággal születnek, a józan ész azt diktálja, hogy az esély nagyobb, ha a szülők egyike adottsággal rendelkezik. 
Hiszen én termékeny vagyok. Miért gondolkodnék megtermékenyítésen? 
Röviden? A gyereke miatt.



Sajna már nem mostanában olvastam így sok mindenre nem is emlékszem belőle. Vagyis nem volt maradandó élmény. Egyszer olvasható. A könvy végén kiderül, hogy folytatásos. Nemtom kijött-e  a következő része, de nem is nagyon izgat. Annyira nem nyűgözött le.

Bátky András: Bazsó és Borka

Fülszöveg: Bazsó és Borka – egy szeretni- és égetnivaló ikerpár.
Hol egymást bosszantják, hol a szüleik idegein táncolnak, és bármibe fogjanak, biztos, hogy előbb-utóbb hatalmas kalamajka lesz a vége. Nyomukban egerek lepik el a lakást, romokban hever a nappali, liszt hull a plafonról. Vajon mi köze ehhez a titokzatos pincerémnek?
Öt humoros, rövid történet Bátky András tollából, Lakatos István rajzaival. Már első önálló olvasásra is ajánljuk!
Vigyázat! Kizárólag szülők nélküli olvasásra! (Úgysem tetszene nekik…)



Újabb könyvtárból kölcsönzött könyv. Gondoltam hátha a srácok elolvassák. Nem olvasták el! Én viszont igen!

NAGYON JÓ!!!!

Ajánlom mindenkinek. 
Jó történetek!
Zsivány, leleményes kölykök!
Szuper!
Szülőknek is ajánlom!
Jókat lehet derülni rajta!
Két ilyen ikertesót....!
Szegény szülők :D :D

Jennifer L. Armentrout: Opál



Fülszöveg: Senki sem érhet fel Daemon Blackhez. 

Amikor elszánta magát, hogy kimutatja az érzéseit irántam, komolyan beszélt. 
Soha többé nem kételkedem benne – és most, hogy túljutottunk a zökkenőkön, újra és újra fellobbannak köztünk a lángok. 
Csakhogy még ő sem védheti meg a családját, ha eltökélik, hogy kiszabadítják a szeretteiket. 
Mindazok után, amiken keresztülmentem, én sem vagyok többé ugyanaz, aki voltam. Még mindig változom, és fogalmam sincs, mi lesz a vége. Lépésről lépésre fedezzük fel az igazságot, és amikor szembekerülünk a hibrideket tesztelő és kínzó titkos kormányzati szervezettel, ráébredek, hogy a képességeim nem ismernek határokat. 
A halál a mindennapjaink részévé vált. Onnan kapunk segítséget, ahonnan a legkevésbé várnánk, és a barátainkról kiderülhet, hogy valójában a halálos ellenségeink – de nem fordulunk vissza. 
Akkor sem, ha az eredmény örökre darabokra töri az életünket. 
Egységben az erőnk – és ezt ők is tudják.




értékelés - később!

2015. január 6., kedd

Vámpírnaplók 6. évad 11. rész

Cím: Woke Up with a Monster


USA premier: 2015. január 22.


Epizódismertető:

Erősebben, mint valaha, Kai fogva tartja Elena-t, miközben megtanulja irányítani újonnan szerzett varázserejét. A Salvatore házban Liv és Luke próbálják felkészíteni Jo-t a közelgő összecsapásra Kai-val, de hamar rájönnek, hogy Jo gyengébb, mint azt gondolták. Miután hazahozzák Sheriff Forbest a kórházból, Caroline és Stefan North Carolina-ba utazik, hogy gyógymódot keressenek az anyja betegségére. Közben, Stefan-t, aki saját indokokból is el akart utazni, Enzo-ba ütközik, aki meg akarja tudni, mit rejteget Stefan. Végül, mikor Damon rájön, hogy Kai elrabolta Elena-t, kénytelen újragondolni a stratégiáját, mikor egy váratlan látogató keresztbe tesz a tervének.

Képek:




Trailer:




The Originals 2. évad 10. rész, képek, ismertető


Cím: Gonna Set Your Flag on Fire

USA premier: 2015. január 19.

Epizódismertető:

A Mikaelson családban tovább dúl a háború. Mikael feltett szándéka, hogy most már tényleg kinyírja Klaust. 
Amikor Vincent dühvel vezérelve tervezi a bosszút, Klaus elviszi Cami-t a biztonságos házba, majd Hayley-vel visszatérnek. Hayley és Jackson kidolgoznak egy tervet, hogy a vámpírok és a vérfarkasok fegyverszünetet kössenek, de a feszültségek csak nőnek, mikor Vincent egy varázslat segítségével csapdába ejti a két felet. Eközben, Elijah aggodalma egyre nő, mikor Rebekah nem jelenik meg a biztonságos háznál, ezért megkéri Klaust, hogy próbáljon meg Kaleb-től válaszokat szerezni. Végül, miután elfogadta édesanyja ajánlatát, hogy egy új testben éljen tovább, Rebekah az egykori Aratás-lány Cassie-hez fordul segítségért, mikor hirtelen bezárva találja magát egy őrült elmegyógyintézetben.

Képek:












Trailer:



Boldog Új Évet!

Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek, aki néha ellátogat az oldalamra!



Legutóbbi jelentkezésem óta már eltelt a karácsony és a szilveszter is. Jó hosszú volt a szünet, de már itt vagyok. Az ünnepek alatt sajnos nem jutottam gép közelébe. Most elkezdem pótolgatni a hiányosságokat.

Könyvekben és jó filmekben gazdag új évet mindenkinek!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...