2014. december 1., hétfő

Boyd Morrison: Bárka

Fülszöveg: VALÓBAN LÉTEZETT NOÉ BÁRKÁJA? 
SŐT A MARADVÁNYAI A MAI NAPIG FELLELHETŐK?
Dilara Kenner, az ambiciózus régésznő apja szívfájdító titkot hagy a lányára, mielőtt meghal: a legendás történelmi relikvia, Noé bárkájának pontos helyét jelölő térképet.
Minden idők legmesésebb bibliai tárgya már sokakat megigézett az évszázadok folyamán. Amikor Dilara nekikezd a kutatásnak – az egykori hadmérnök, Tyler Locke segítségével –, őt magát is borzongással tölti el a gondolat, hogy ő lehet az, aki a maradványokat feltárja.
Ám baljós erők gyülekeznek a háttérben, halálos céllal és halálos eltökéltséggel: mindenáron ők akarják rátenni a kezüket elsőként a relikviára.
Helikopter-baleset az Atlanti-óceán fölött – az Ararát csendes lejtői: amíg egyik helyszínről a másikra eljutunk, számtalan izgalmas esemény történik ebben az akciódús regényben, amely a pergő kalandokat lenyűgöző, valós történelmi adatokkal fűszerezi. A Da Vinci kód óta nem született ilyen érdekfeszítő és elgondolkodtató könyv ebben a műfajban.
„Ha borzongani akarsz, és kicsit növelni az adrenalinszintedet – ez a könyv a tökéletes választás.” 
– The Bookseller





Szereplők:

Dilara Kenner: régésznő, aki akaratán kívül belekerül egy nagy összeesküvésbe. 
Tyler Locke: mérnök ember, aki szintén belekeveredik az ügybe, és ha már benne van, meg is akarja oldani a dolgot. 
Grant Westfield: Tyler jó barátja, munkatársa, volt katonatársa. Ahol Tyler felbukkan, ott ő is megjelenik. És még pankrátor is volt. Nem semmi.
Miles Benson: Tyler főnöke, aki mindig a pénz miatt aggódik, de mindent megtesz az embereiért.
Sebastian Ulrich: egyházi vezető, dúsgazdag gyógyszergyáros, fanatikus, és nem normális.

Helyszínek:

Ez a könyv is sok helyszínes, de azért követhető. Amerikában több város, reptér és még egy szigetet is szerepel. Aztán fúrótorony, Törökország, Örményország, Ararát. Szóval a főhősök nem unatkoznak.

Történet:

A hősnőt megpróbálják eltenni láb alól. Kap egy nevet, aki talán segíthet. Elindul felkeresni, de még mindig üldözik. Majd ketten erednek a dolgok nyomába, aminek köze van noé bárkájához és egy terroristához, aki ki akarja irtani az emberiséget. 
Szóval a főhősök versenyt futnak az idővel, és próbálják összerakni a mozaik darabkáit.

Az első 100 oldal igazán érdekesre sikeredett. Nem volt üresjárat.Ami általában nem jellemző a könyvekre. Igaz, hogy sok a szereplő, mégsem zavaró. Elég sok információt kapunk különböző elméletekből, mérnöki ismeretekből is. A könyv vévén az író leírja, hogy melyik igaz és melyik nem.
Pörgős, lendületes, kalandos regény.

Eredeti borító:


Book trailer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...