2014. január 21., kedd

Revolution 2. évad 13. rész


Cím: Happy Endings

USA premier: 2014. január 29.

Epizódismertető:

MONROE EGY TERVET KÉSZÍT –
 Monroe Connort és Charlie-t egy veszélyes küldetésre vezeti.
Miles és Rachel Willoughby városán tartják a szemüket. 
Mindeközben, Neville új beosztást kap.
Aaron összefut egy régi barátjával.








Revolution 2. évad 12. rész


Cím: Captain Trips

USA premier: 2014. január 22.

Epizódismertető:

CHARLIE ÉS RACHEL ÉRDEKES SZÖVETSÉGET KÖT-
 Amikor Gene úgy dönt, segít Willoughby városának, Rachel és Charlie  kötelességüknek érzik, hogy ők is segítsenek, ami szerintem egy nagyon rossz ötlet. 
Miles és Monroe továbbra is erőszakhoz folyamodik a túlélés érdekében. Hát ezzel nem mondtak újat.
Jason nagy bajba kerül, a szülők pedig tovább ügyködnek.










Revolution 2. évad 11. rész


Cím: Mis Dos Pardes

USA premier: 2014. január 15.

Epizódismertető:  

Monroe egy ismeretlen területen találja magát, és döntenie kell fiáról, Connor-ról.
 Neville és Julia folytatják tangójukat Jason rémületére. 
Mindeközben, Gene miatt Charlie egy kényelmetlen dolgot tud meg.
Aaron eljut abba a vároba, ahová a nanitok küldték, és olyan emberre talál, akire nem számított.






Vámpírnaplók 5. évad 13. rész



Cím: Totál Eclipse of the Heart

USA premier: 2014. február

Epizódismertető:



Abban a reményben, hogy ez segít mindenkinek túllépni a közelmúlt traumatikus eseményein, Caroline meggyőzi Elenát és Bonnie-t, hogy vegyenek részt az "Elkeseredettek Bálján" a Whitmore Főiskolán, ami az összetört szívű diákoknak van.
 Bonnie kíváncsiságát felkelti egy Liv nevű diáktársa, aki úgy tűnik boszorkány. 
Tyler aggódik Matt és Nadia kapcsolata miatt.
 Miután egy zavaró felfedezést tesz, Stefan egy bosszantó beszélgetést folytat Damonnel és Enzoval. 
Dr. Wes küzd, hogy tovább folytathassa kutatásait egy új, Solan nevű jótevő segítségével.
 Még mindig a bosszúvágytól vezérelve, Damon és Enzo erőszakkal meggyőzik Bonnie-t és Jeremyt, hogy segítsenek nekik, de a tervük vesz egy váratlan és borzasztó fordulatot.









Vámpírnaplók 5. évad 12. rész

Cím: The Devil Inside



USA premier: 2014. január 30.


Epizódismertető:



 Mikor Enzo egy hátborzongató ajándékkal lepi meg Damont, s kitart amellett, hogy a bosszúhadjárat összeköti őket,
 Damon erejét feszítve egy tiszteletreméltó dolgot szeretne tenni. 

Miután egy furcsa és zavaró beszélgetést folytatott Nadiával, Matt hirtelen úgy dönt, rendez egy partit, ahol Caroline egy nyomasztó hírt közöl Elenával, s tettének következményeképpen Stefannel és Tylerrel kell szembenéznie. 

Aaron minden tőle telhetőt megtesz, hogy jóvá tegye családja múltbeli szörnyű tetteit, s új életet kezd.

 Végül, Elena hirtelen egy életét fenyegető helyzetben találja magát, s csak percek állnak rendelkezésére, hogy kitalálja, hogyan menekítse ki magát.








2014. január 19., vasárnap

Reolution 2. évad 10. rész

Vége van a karácsonyi szünetnek, és a sorozatok is szépen lassan újra itt vannak. A Revolution 10. része már le is ment, sőt a 11. is. Szóal lássuk, hogy mik is történtek.


Cím: The Three Amigos

USA premier: 2014. január 8.

Epizódismertető:

Miles Monroe-t  és Rachelt  a déli határhoz vezeti, át Mexikóba. Az utazás célja megtalálni Monroe fiát. Nem is sejtik, hogy mit fognak találni.
Neville  és Julia  tovább szövögetik terveiket a Fehér Házban. 
Mindeközben, Charlie  és Gene  továbbra is Aaront keresik, aki elindult megkeresni a válaszokat.

Képek:




 Trailer:






2014. január 16., csütörtök

Vámpírnaplók 100. rész képei - 5. évad 11. rész

Cím: 500 Years of Solitude

USA premier: 2014. január 23.

Epizódismertető:

 VISSZATEKINTÉS KATHERINE ÉLETÉNEK KORAI SZAKASZÁBA- 
Ahogy új nehézségekkel kell szembenéznie, Katherine visszaemlékszik arra a traumatikus éjszakára 1490-ben, amikor életet adott a lányának, akit azonnal elvettek tőle. 
Stefan tudatja Elenával, Caroline-nal és Bonnie-val, hogy Katherine állapota rosszabbra fordult, míg Damon, Matt és Jeremy megvitatják Katherine leghírhedtebb pillanatait. 
Nadia egy félelmetes tervvel hozakodik elő, hogy megvédje az édesanyját és Stefan és Elena arra kényszerülnek, hogy segítsenek neki. 
Közben Caroline szörnyen érzi magát, mikor rájön, hogy elfelejtette Elenát beavatni az egyik legutóbbi sokkoló pletykába, aztán engedélyez magának egy kis botrányos viselkedést. 
Végül Elena és Katherine megosztják a kötődés egy váratlan pillanatát.
















10 spoiler a 100. epizódról a Zap2it jóvoltából!

1. Az egész epizód Katherine-ről fog szólni. Miután szívinfarktust kapott, teljesen elgyengült, s már csak egy napja van hátra. Igen, ő egy igazi túlélő, de ez alól már nem bújhat ki.

2. Katherine létezése alatt nagyon sok emléket őrzött meg. És ez tudjátok, mit jelent? Flashback! Egy régi emlék felidézése közben sok új csavar bemutatására számítsatok.

3. Katherine a sorozat összes szereplőjének okozott már sok kellemetlen és fájdalmas pillanatot, így halálának közeledtével nem szomorkodnak, inkább ünneplik azt. Temérdek alkohol kerül majd elfogyasztásra.

4. Mivel sok alkohol lesz jelen, így titkok is kibuknak egyesek száján, s a mód, ahogyan próbálja mindenki felfogni, sokakat meg fog lepni.

5. Caroline botrányos viselkedése tényleg nagyon botrányos lesz. Sőt, az nem kifejezés! Egyesek majd örülnek, míg mások fújolni fognak. A dolgok extrém módon komplikálttá válnak.

6. Ismerős arcok, helyek és dolgok tűnnek majd fel az epizódban. Egyet sem árulhatunk el, kivéve Stefan kedvenc széfjét - tudjátok, az, amelyikben a nyarat töltötte!

7. Az epizód tartalmaz egy olyan jelenetet, melyet nagyon sokszor fogunk visszatekerni, annyira izgalmas, sokkoló és őrült lesz. Komolyan, aggódunk a rajongók miatt! Sokan hiperventillálásra készüljenek fel, erre a komoly mellékhatásra. Sőt, tartunk tőle, hogy a Twitter is össze fog omlani. Elnézést, Internet!

8. Igazából hazudtunk: kettő jelenetnél is az ujjunk a visszatekerő gombot fogja keresni. Ez a második viszont kevésbé sokkoló, de annál inkább szívszorítóbb. Igazi könnyekre számítsatok, elő a zsebkendőkkel!

9. Stefan Katherine-nel és Elenával is csodálatos jeleneteket fog megosztani, így mindkét rajongótábor elégedett lesz majd.

10. A hasonmás prófécia/mitológia vissza fog térni, melynek ismét nagy jelentősége lesz.


Forrás: https://www.facebook.com/vampiredr?fref=ts

2014. január 13., hétfő

Becca Fitzpatrik: Finale

Fülszöveg: Nora és Folt azt hitte, immár maguk mögött hagyták a bajokat. Hank nincs többé, a csúf vendettának véget vethetnek. Ám Hank – akaratlanul – után Nora válik a nefilek vezetőjévé, és be kell fejeznie, amit előde elkezdett.
Vagyis el kell pusztítania a bukott angyalokat. El kell pusztítania Foltot.
Nora ezt sosem tenné meg – így hát tervet készítenek Folttal. Elhitetik a világgal, hogy szakítottak, és belülről alakítják át a rendszert. Nora meggyőzi a nefileket, hogy hibát követnek el, ha a bukott angyalok ellen szállnak hadba, Folt pedig megtud mindent a másik oldalról, amit csak képes. Megállítják a háborút, mielőtt egyáltalán elkezdődne.
Azonban még a legalaposabban kidolgozott tervek is sokszor félresiklanak. Norát mindenestől igénybe veszi új szerepe, és az addig sosem tapasztalt hatalom vonzásába esik.


Nem is tudom.... Valamivel többet vártam. Több izgalmat, feszültséget. Olyan összedobottnak tűnt az egész könyv. Nem kötött le. Sok mindent hiányoltam belőle. Tisztára a róka, meg a még egy bőr jutott az eszembe róla. Egy befejező kötetnek nem ilyennek kéne lenni. Persze benne van sok minden, de nincs jól tálalva. Sajnálom. Nekem csalódás volt.

Trónok harca 4. évad: hírek - vadi új trailer

A forgatás már régen befejeződött. Most egy kicsit kutakodtam, hogy mit is lehet találni a 4. évadról.

Kissé rendszertelenül, de jöjjenek a hírek:

A forgatások után, most a technikai csapat vette át a munkát. Szerkesztik, vágják az epizódokat és most készülnek a speciális effektek is, amiből egyre több lesz.

Egy kép a 4. évad 9. részéből: csata

A Keskeny-tengeren: forgatási kép



Vadi új trailer. ma került fel a netre!!!!


2014. január 3., péntek

Pierrot – Gábor Endre: Magister M

Fülszöveg: Elrejtett kincs Sopianae városában… 

Egy díszes karperec Janus Pannonius hagyatékából… 

Egy eltűt corvina… 
Jonathan Hunt Pécsett nyomoz…

Egy visegrádi ásatáson a Mátyás korabeli várfal kis cellájában harmincöt év körüli férfi földi maradványait tárják fel a régészek. Az egykor befalazott rab csontváza önmagában nem számítana világrengető szenzációnak, azonban a felirat, amelyet a fogoly vélhetően a kínhalála előtti órákban börtöne falába kapart, igencsak meghökkenti a kutatókat: Magister M 1872 Pécs – 1488 Visegrád. 

Hogyan születhetett valaki négyszáz évvel a halála után? Tévedés történt, netán zseniális lelethamisítás áll a háttérben? A rejtély megoldása most is Jonathan Huntra vár. A New York Times Magyarországon élő újságírója Eger (Jumurdzsák gyűrűje) és Debrecen (Az ördög köve) után ezúttal Pécsre utazik, ahol rég elfeledett, római kori kincsről szóló legendára bukkan, amely már Janus Pannonius képzeletét is megmozgatta. 

Ám az értékes lelet ígéretére furcsán reagálnak új ismerősei. Valaki hazudik vagy másnak mutatja magát. De ki? A kissé rámenős, ám igencsak gáláns múzeumigazgató? A dúsgazdag osztrák műkincsgyűjtő? A csinos, de bizalmatlan pesti régésznő? Netán a fiú a nevelőintézetből, aki azt állítja, őriz egy darabot Ábray professzor időgépéből?
A sorozat harmadik epizódja fantasztikus történelmi kalandregény, amely patinás helyszíneken, Pécsett, Visegrádon, Budapesten és Bécsben, több idősíkban – Kr. u. 433-ban, a reneszánsz korban, a huszadik század elején és napjainkban – játszódik, s benne életre kel Janus Pannoniuson kívül Galeotto Marzio és Hunyadi Mátyás csakúgy, mint Angster József, a neves pécsi orgonakészítő.



Azt hiszem lassan alapértelmezetté válik számomra, hogy a véletlenül megkaparintott, véletlenül felfedezett könyvek lesznek a legjobb olvasmányok. Pierrot új könyvével is így jártam. 

Karácsony közeledtével már kezdem tiszta ideg lenni. A kívánságlistámon szereplő könyvek csak nem akartak megjelenni, legalábbis nem mind. Na, akkor mi legyen? Mindenhogyan a neten akartam könyvet rendelni a családnak, de csak nem sikerült összekaparnom 10 000 ft-ot, hogy ingyen hozzák ki. Hiába keresgéltem, nem találtam semmi jót. Aztán egyszerre csak ott volt. Aztaaa gondoltam. Nem is hallottam róla, hogy a Jumurdzsák gyűrűjének újabb folytatása készülne. Tiszta szégyen, de ez van.

Szóval hamar gyorsan meg is rendeltem ezt a könyvet is, és vártam a karácsonyt, hogy jól meglepődjek, amikor kibontom az ajándékomat :D :D
Aztán karácsony után neki is estem. És persze nem csalódtam!

Nagyon tetszett. A történet ezúttal Pécsett játszódik és főhősünk újabb rejtély nyomába ered. Persze a szálak ezúttal is az időutazáshoz vezetnek. A történet onnan kezd igazán érdekes, és humoros lenni, amikor feltűnik a színen Pocok, egy tizenhárom éves árva kisfiú, aki nagyobb hacker mint azt a kora indokolná :D
Nem semmi a kiccssávóó!

Persze ezúttal is bebarangolhatjuk az adott város minden zegét-zugát, ami szerintem nagy ötlet az íróktól, mert mi magyarok hajlamosak vagyunk nem sok mindent tudni a saját városainkról, kultúránkról.... had ne sorolajam.
Több olyan hely és személy is helyet kapott a könyvben amikről, akikről tuti hogy semmit sem tud az átlag ember, ami nagy szégyen. Pedig hány értékes embert adtak a történelemnek a magyarok.

Szóval hajrá!
Tessék elolvasni!

Lissa Price: A testbérlők - Leszámolás

Fülszöveg: Callie Woodland rendkívüli lány: nem elég, hogy tökéletes szépség, de a fejében egyedülálló chip lapul. Ő az egyetlen Több FelHasználós Donor, vagyis egyszerre többen is belekerülhetnek a testébe, és irányíthatják őt. De még így sem olyan egyszerű Callie Woodlandet irányítani, mert aki valami gonoszságra akarja kényszeríteni, az előbb-utóbb rajtaveszt. Legyen bármilyen ravasz vagy bármilyen kegyetlen.
Callie Woodland rendkívüli lány: szép, okos és talpraesett, aki nem hagyja, hogy a gyengéket kihasználják, és nem lankad addig, amíg a szerettei biztonságba nem kerülnek ebben a spóraháborúk, ínség és egyenlőtlenségek sújtotta új világban.
Callie Woodland rendkívüli lány, akinek talán sikerül visszaszereznie még a saját testét is.



Hát, hát hát. Kicsit csalódtam is, meg nem is. Csalódtam, mert kicsit többre számítottam. Olyan nehezen indult meg a történet, hogy csak na. Néha nagyon kellett figyelnem, hogy akkor most mi van? Ki kivel van? 
Nem csalódtam a végére, mert azért összeállta a kép. A közepétől felpörögtek az események is. A befejezés pedig teljességgel logikusra sikeredett.
Egynek jó volt. De azért nem hiszem, hogy agyon fogom olvasni.

Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István: Időfutár – A körző titka


Fülszöveg: Hanna nemrég költözött Budapestre, minden szokatlan: új lakás (egy hetedik kerületi gangos bérház), új iskola (a Sigray), új tanárok, és persze új osztálytársak. 

Ha ez még nem lenne elég: úton-útfélen egy fura öregemberbe ütközik, megbolondul a számítógépe… és az egésznek valahogy köze van ahhoz a rozsdás körzőhöz, amit az utcán talált. 
Vajon miért kell mindenkinek ez a körző? Mit akar vele kezdeni Sándor, a vén ócskás, és miért nem tud Hanna sem megválni tőle? És mi köze mindennek Bécshez, a Sakkozó törökhöz és Bujdosónéhez, a töritanárhoz? 
A rejtélyek kinyomozásában segít Hannának Zsófi, a szuperokos szegedi barátnő, és Tibi, a kicsit lassabb eszű, de hűséges osztálytárs. A kalandok szüneteiben pedig arra is van idő, hogy barátságok szakadjanak meg és szülessenek újjá, no és persze szerelmek is szövődnek… 
A Gimesi-Jeli-Tasnádi-trió rádiójátéka végre regényformában is! 
Letehetetlen, izgalmas, vicces, mai!



Ha rövid akarok lenni, és tömör, akkor azt mondom, hogy ez a könyv rohadt jó. Tökéletes. Vicces. Akció dús. Elgondolkodtat. Mai. Nekünk való.
És a nekünk valót úgy értem, hogy tényleg mindenkinek ajánlom. Gyereknek és felnőttnek egyaránt, és azoknak is, akik még a kettő között vannak.
Letehetetlen. De tényleg.
Nálunk a gyerekem nem igazán rajong az olvasásért - még. De amikor ezt a könyvet olvastam és hangosan nevetgéltem, akkor már kérdezgette, hogy mégis mit olvasok annyira. Aztán már részleteket kellett neki felovasnom a könyvből. Neki is tetszett. Sajna azért elolvasni nem akarta - még. Majd idővel :D
Szóval adva vannak magyar írók, akik magyar történetet írnak, magyar gyerekeknek. Eddig jó. Hallottunk már ilyet. De!
Ezek a srácok tényleg jól forgatták a virtuális tollat, és valami olyat alkottak, hogy csak na. Kicsit Csukás István történeteire hajaz a dolog, meg az Égig érő fűre, vagy a Szeleburdi családra, csak mai köntösbe csomagolva egy kis misztikával fűszerezve. Érdekes karakterek, jó szöveg, jó vonalvezetés.
Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom.
Ja, és jöhet a folytatás! 

Rick Riordan: A villámtolvaj



Fülszöveg: A tizenkét éves Percy Jacksont eltanácsolják az iskolából. Megint. 

Bármennyire igyekszik, úgy tűnik, képtelen távol tartani magától a bajt. De tényleg szó nélkül végig kell néznie, ahogy egy kötekedő kölyök molesztálja a legjobb barátját? Tényleg nem szabad megvédenie magát az algebratanárnővel szemben, amikor az szörnyeteggé változik és meg akarja ölni? 
Természetesen senki nem hisz Percynek a szörny-incidenssel kapcsolatban; abban sem biztos, hogy magának hisz. Egészen addig, míg a Minótaurusz be nem kergeti a nyári táborba. 
Hirtelen mitikus lények járkálnak ki-be a lakokba és Percy görög mitológia könyve megelevenedik. Rájön, hogy az olimposzi istenek a huszonegyedik században is élnek. Sőt, ami ennél is rosszabb, felbosszantotta őket: Zeusz villámát ellopták, és Percy az első számú gyanúsított. 
Percynek mindössze tíz napja van arra, hogy megtalálja és visszaadja a Zeusztól ellopott holmit, és békét teremtsen a háborúságban álló Olimposzon.



Tiszta szerencse, hogy előbb láttam a filmet és csak utána olvastam a könyvet. Kezdem azt hinni, hogy ez a sorrend a jó. Mivel az utóbbi időben megfilmesített könyvek filmváltozata nem nyerte el a tetszésemet teljesen. De ha fordítva van a dolog, akkor sokkal jobb. 
Na szóval. Így, hogy előbb láttam a filmet nekem jobban emésztető volt. 
Kiderült, hogy több rész nincs benne a filmben, (ahogy az lenni szokott) és vannak olyan részek, melyek a Szörnyek tengere filmben vannak benne. És ez így jó.
Jó kis könyv a maga nemében. Tuti ,hogy a folytatásokat is el fogom olvasni, ha elfogytak a karácsonyi könyveim. :)

Michelle Moran: Madame Tussaud

Fülszöveg: Ki ne hallott volna Madame Tussaud-ról, akinek világhírű londoni panoptikumában manapság turisták milliói fordulnak meg? És ki hallott már Marie Grosholtzról, a svájci származású, ambiciózus fiatal nőről, aki az 1700-as évek végén Párizsban élt? Pedig a két személy egy és ugyanaz. A tehetséges Marie nagybátyjától tanulja meg a viaszszobor-készítés minden titkát. A család panoptikumot tart fenn Párizsban, és a népszerű intézménybe csak úgy özönlenek a látogatók, hiszen ez nem afféle múzeum: itt mindig az aktuális események főszereplőit láthatják viszont, viaszból megformázva. Eseményekben pedig ez idő tájt nincs hiány. Franciaországot éhínség sújtja, a királyi családot mind hevesebb gyűlölet övezi, és rövidesen kitör a forradalom. Marie-nak, aki nem csupán a királyi családdal áll közvetlen kapcsolatban, de a forradalmi vezetők többségét, köztük Robespierre-t, Marat-t, Desmoulins-t, Lafayette-et is jól ismeri, ügyesen kell lavíroznia a napról napra változó politikai helyzetben. Fejek hullanak, tombol a terror, az emberi élet mit sem ér. A véres leszámolások közepette Marie is megalkuvásokra kényszerül, ám eljön a perc, amikor szembeszáll a kegyetlen hatalommal és csak a szerencsén múlik, hogy ez a döntése nem a guillotine alá juttatja, hanem végül is a híres Madame Tussaud-vá teszi. Michelle Moran fiatal kaliforniai író történelmi regények szerzőjeként vált népszerűvé, történetei számos nyelven olvashatók.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...