2013. június 28., péntek

Bán Mór: Az ezeréves háború

Fülszöveg: A Hunyadi-ciklus szerzőjének nagy sikerű fantasysorozata megújulva, átdolgozott változatban kerül az olvasók elé. Varázslatos világ bontakozik ki a Kárpáthia-regények lapjain: a magyar mondakincs motívumaiból bőségesen merítkező történet egyszerre lélegzetelállító kalandregény, nagyszabású hősi eposz és sötét ecsetvonásokkal megfestett jövőfantázia. A regényciklus első könyve egy nem létező, mégis ismerős világba kalauzolja az olvasót, ahol minden folyó, minden város, minden nép ismerősen köszön vissza ránk. Ezer évvel a csaknem mindent elpusztító végítélet után a Kárpátok közt középkori szintre süllyedt királyságok, fejedelemségek küzdenek egymással a területért és hatalomért. Mindőjük felett áll azonban a Hor-papok titokzatos rendje, amely erőd-katedrálisából uralja a világot. Az elnyomottak időtlen idők óta várják az eljövendő királyt, hogy egyesítse a feldarabolt országot, Kárpáthia népeit, és megszabadítsa őket a Hor-papok gyűlölt uralmától. 

Csontváros: film új előzetes

Új előzetes került fel a netre a Csontvárosból. Igaz német nyelvű. Az első  lett a német hivatalos filmelőzetes. De  mindegyikben van valami plusz.







2013. június 24., hétfő

Vámpírakadémia: film legújabb képek a forgatásról

hát, mit ne mondjak, baromi nehéz valami újat találni a film háza tájáról. Majd egy órát kutattam, mire találtam valamit. Pár képet a forgatásról!!!
Éljen!
A fotókon a főszereplők edzései láthatók. Szegények jól ki vannak *-*

Masont tanítgatják

Valaki kidőlt

Dmitrij

Rose alszik







Rose és Dmitrij

2013. június 23., vasárnap

Teen Wolf 3. évad


Itt a nyár, és végre folytatódik a Teen Wolf is a 3. évaddal. A neten már lement az első két rész. Aki ügyes, már feliratosan is lehet nézni.
De nézzük, hogy mi is történt eddig:

A sorozat 2011 nyarán indult.
Műfaját tekintve tini-fantasy-horror.

Scott McCall átlagos diák a Beacon Hills-i Középiskolában; az iskola lacrosse-csapatában is játszik. Az élete drasztikusan megváltozik, amikor egy éjszaka megharapja egy vérfarkas, és ezzel ő is azzá válik. A legjobb barátja, „Stiles” Stilinski, a barátnője, Allison Argent – aki igazából vérfarkasvadász családból származik –, és a titokzatos vérfarkas, Derek Hale segítségével próbálja kiegyensúlyozni az újonnan szerzett identitását a sok veszély között, amelyekbe a vérfarkasléte sodorta bele.

2. évad


3. évad




2013. június 19., szerda

Joachim Masannek: Honky Tonk kalózok 1.


Fülszöveg: A neves német író-forgatókönyvíró, Joachim Masannek neve jól ismert a magyar gyerekek körében is: az elmúlt tíz évben A vad focibanda című sikerszériája több ezer gyerkőcnek volt meghatározó olvasmányélménye világszerte. A szerző Honky Tonk kalózok című új könyvsorozata térben és időben is különleges kalandokat ígér, s legalább ennyi kis- és nagykamaszt fog magával ragadni, mint a Vad banda szereplőinek élete! A Honky Tonk kalózok sorozat négy ifjú kalóz kalandjait meséli el: Pokolkutyája Vili ügyes csaló és zsebtolvaj, legjobb barátja, Jo, zseniális feltaláló és igazán jószívű kisfiú, Moses Kahiki, a Nap Lovagja ravasz szélhámos, Honky Tonk Hanna pedig egy lélegzetelállítóan szép és szeszélyes, messzi földön hírhedt kalózlány.


Először is ez egy ifjúsági regény. Így van meghirdetve ugyebár. Azért vannak vele gondjaim. 
Először is, ha valaki gyerekkönyvet, ifjúsági könyvet ír, akkor az ne legyen unalmas. Hát ebben a könyvben jócskán vannak unalmas részek. Elég sokszor voltam úgy vele, hogy inkább el se olvasom. Másodszor a nevek egy része magyarul íródott (mármint lefordították), más részei viszont angolul maradtak. Akkor már vagy így vagy úgy. Aztán meg a kalózlány esete. Akiről kiderül, hogy tizennégy éves körül van és egyszer csak ledobja a ruháit és úgy dumál a vérbeli kalózoknak. Jó a barátnői igyekeznek takargatni, de akkor is. Meg az öreg vak kalóz, aki bele van zúgva a csajba és a csak megcsókolja, hogy elterelje a figyelmét a többiekről. Fúj!
Szóval nem is tudom mit mondjak.
Szerintem sok kamasz nem fogja elolvasni. Vagy mert még kicsi hozzá, vagy mert már nagy.
Nekem nem jött be a tuti.

Tim Collins: Egy vagány vámpír naplója


Fülszöveg: Nigel Mullett átlagos, hétköznapi vámpír. Nem túl szerencsés fickó, mert tizenöt évesen változtatták vámpírrá, és így örökké ennyi idős marad. Küzdhet a pattanásokkal, a mutálással és a lányokkal szembeni félszegséggel, amíg világ a világ. Ebben a humoros naplóban Nigel megörökíti arra tett kétségbeesett próbálkozásait, hogy felhívja magára szerelme, Chloe figyelmét, ír a vámpír szülei kínos viselkedéséről (olyan ciki, amikor a szüleid meg akarják harapni a barátaidat), és elkesergi, milyen igazságtalanság, hogy több mint nyolcvanöt éve élőhalott, és még sose volt barátnője. Hogy beolvadjon az emberek közé, kénytelen gót és emós kölykökkel lógni, és állandóan küzd a vágy ellen, hogy Chloe nyakába mélyessze a fogát. Sikerül valaha is megszereznie a lányt, akit szeret?


Ez a könyv tipikusan kamaszoknak íródott. (De azért elolvastam). Szerkezetileg napló formájú. Tettszett benne a szöveg szedése. Tényleg olyan mintha egy kamasz írta volna. Sok kép színesíti, ami plusz jó. Igaz az egész fekete-fehér, de egy vámpíros sztorihoz nem is illik a csicsa. 
Az egész történet egy átlagos kamasz mindennapjait meséli el, akinek gondjai vannak. Szeretne csajozni, menő lenni, de hogyan? Cikinek gondolja a szüleit stb. Az csak a körítés, az eladhatóság, hogy egy vámpírsrácról van szó, aki a vérét akarja venni a kiszemelt csajnak.
Összességében olvasható, kamaszoknak való. Engem kicsit untatott.

2013. június 16., vasárnap

Trónok harca Emmy-jelölések

Drámai kategóriák
Legjobb Drámai Sorozat
Legjobb Casting
Legjobb Férfi Mellékszereplő
- Nikolaj Coster-Waldau (Ser Jaime Lannister), 
- Peter Dinklage (Tyrion Lannister), 
- Kit Harington (Jon Snow)
Legjobb Női Mellékszereplő: 
- Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), 
- Natalie Dormer (Margaery Tyrell), 
- Michelle Fairley (Lady Catelyn Stark), 
- Lena Headey (Cersei Lannister), 
- Sibel Kekilli (Shae)
Legjobb Vendégszereplő: 
- Ciarán Hinds (Mance Rayder), 
- Diana Rigg (Lady Olenna Tyrell)
Legjobb Rendezés: 
- Alex Graves (And Now His Watch Is Ended), 
- David Nutter (The Rains Of Castamere),
- Dan Minahan (Valar Dohaeris), 
- David Benioff & D.B. Weiss (Walk Of Punishment)
Legjobb Forgatókönyv: 
- David Benioff & D.B. Weiss (The Rains of Castamere)

Technikai kategóriák

Legjobb Fényképezés: 
- Anette Haellmigk (And Now His Watch Is Ended), 
- Rob McLachlan (Mhysa),
-  Chris Seager (The Bear And The Maiden Fair), 
- David Katznelson (The Climb), 
- Jonathan Freeman (Valar Dohaeris), 
- Matthew Jensen (Walk Of Punishment)
Legjobb Vágás: 
- Katie Weiland (And Now His Watch Is Ended), 
- Frances Parker (Dark Wings, Dark Words), 
- Oral Ottey (The Rains Of Castamere)
Legjobb Vágás: Valar Dohaeris, Kissed By Fire
Legjobb Jelmez: Walk of Punishment
Legjobb Haj: Second Sons
Legjobb Smink: Kissed By Fire
Legjobb Makeup
: Valar Dohaeris
Legjobb Hangvágás: And Now His Watch Is Ended
Legjobb Kaszkadőri Munka: Kissed By Fire

A felsoroltak közül, majd július 15-én derül ki, hogy kiket fog jelölni az Akadémia, és ősszel kerül majd sor a díjkiosztásra.

A sorozat 3. évadának már van egy díja, nevezetesen a Critics' Choice Awards  Legjobb Drámai Sorozatának díját.
Hurrá!
Csak így tovább! 

Revolution a tv-ben

Rendkívüli jó hírem van a Revolution című sorozatot szeretőknek. 
Az RTL Klub a műsorára tűzi. Méghozzá már csütörtökön, vagyis június 20-án 21 óra 10 perctől. 
Ami még jobb, hogy egyszerre 2 epizódot is levetítenek belőle.
 Hurrá!

Már csak egy ici-picit aggódom, hogy vajon milyen lett a szinkron. Azt sajna az utóbbi sorozatoknál mindig elszúrták. De reméljük a legjobbakat.

Oké! Idő közben utána néztem a magyar hangoknak.
Íme:

Billy Burke Miles Matheson Varga Gábor
Tracy Spiridakos Charlie Matheson Csifó Dorina
Giancarlo Esposito Tom Neville Jakab Csaba
Zak Orth Aaron Pittman Elek Ferenc
David Lyons Sebastian Monroe Dolmány Attila
Daniella Alonso Nora Clayton Solecki Janka
JD Pardo Jason Neville Varga Rókus
Elizabeth Mitchell Rachel Matheson Kiss Eszter
Graham Rogers Danny Matheson Baráth István
Kim Raver Julia Neville Németh Borbála


Aztán hogy ez most jó vagy rossz, az majd kiderül, ha halljuk.



Ami pedig magát a sorozatot illeti Amerikában az NBC már megrendelte a 2. évadot, így ősszel folytatódni fog a poszt-apokaliptikus sorozat.

Mondjuk arra kíváncsi vagyok vagyok az 1. évad fináléja után mit fognak kihozni, azt nagyon nem tudom. Asszem nagyon el fognak távolodni az eredeti  mondanivalótól. 


UI: Látom elindult e Revolution láz a neten. Az elmúlt 3 napban több százan kerestetek rá a sorozatra a blogomon. Köszi Nektek az érdeklődést.
Kértek róla több infót?

2013. június 9., vasárnap

The Originals




Mikaelsonék kinőtték a Vámpírnaplókat!

Igen, a kissé összetett család most lehetőséget kap, hogy leváljon a Vámpírnaplókról. Önálló sorozattá válik. A pilot már lement Amerikában és meglehetősen jó visszhangot mutatott.

Nyilatkozatok:

Joseph Morgan:
"Nagyon izgatott vagyok az új sorozat miatt. Kezdődött ez azzal, hogy elolvastam a forgatókönyvet, majd folytatódott a szerződésem aláírásával, a New Orleans-i utazással és a forgatással. Szóval nem is kérdéses, várom, mi következeik. Emlékszem, amikor még csak ötlet szintjén létezett a The Originals, már akkor felkerültek különböző trailerek, amiket a rajongók készítettek. Ezáltal van rajtunk némi teher. De mindannyian bízunk benne, hogy nem okozunk csalódást a fanok elvárásainak."


"Azt gondolom, hogy a Vámpírnaplókban Mikaelsonék története mindig a családról szól. Szörnyű dolgokat követtünk el egymás ellen, ám ha valaki más, kívülről jövő alak próbál egyikünknek keresztbe tenni, akkor összefogunk és kegyetlen bosszút állunk. Velünk nem szabad újat húzni!"


"New Orleans-szal kapcsolatban: "Ez fontos hely a Mikaelson család számára, tulajdonképpen a századfordulón ők hozták létre a várost. Elsősorban Klaus, és pártfogoltja, Marcel. Aztán egy napon Mikaelsonék váratlanul elhagyják a várost. Mystic Fallsban Klaus arról kap hírt, hogy néhány boszorkány valamit tervez ellene, ezért útra kel, mert ki akarja deríteni, milyen rejtélyes összeesküvés van készülőben.
Klaus egóját, hiúságát sérti, hogy valakinek van bátorsága az életére törni. New Orleansban alaposan megváltoztak a dolgok. Marcel uralkodik, tehát annak a vámpírnak a kezében van a hatalom, akit ő tett naggyá és a saját képére formált. Ez nem tetszik neki. Marcel rettegésben tartja a boszorkányokat, a vérfarkasokat pedig elüldözte a városból. Klausban nosztalgikus érzelmek ébrednek, és vissza akarja kapni New Orleanst, mert úgy gondolja, hogy az jogosan őt illeti meg."

Az új sorozat a kicsit nagyobbakat célozza meg. Inkább a húszas-harmincas korosztálynak szól.

Szereplők:

Klaus: Joseph Morgan
Rebekah: Claire Holt
Elijah: Daniel Gillies
Hayley: Phoebe Tonkin
Sophie Deveraux: Daniella Pineda
Marcel: Charles M. Davis
Davina: Danielle Campbell
Camille: Leah Pipes
Thierry: Callard Harris
Diego: Eka Darville

2013. június 8., szombat

Trónok harca 3. évad epizódismertető és képek 8-9-10. rész

8. rész:
A Hét Királyság, egyben Westeros fővárosában, a Feketevíz partján fekvő Királyvárban fényes esküvőt tartanak. Tywin Lannister ördögi húzással feleségül adja Robb Stark lányát, Sansát az Ördögfiókának nevezett fiához, a törpe Tyrionhoz. Az új házasok kénytelen-kelletten együtt töltik az éjszakát. 
Daenerys, a száműzött hercegnő találkozik Titán fattyával. 
Davos találkozik Melisandre-val, és bizonyítékot követel a varázslónőtől.
 Sam és Gilly találkoznak egy idősebb úriemberrel.


9. rész:
Robb Stark bemutatkozik Walder Freynek, a Zöld-ág átkelője vénséges őrzőjének. 
Ser Edmure, a Tully-ház örököse, Catelyn Stark öccse találkozik a menyasszonyával. 
Havas Jon élete legkeményebb próbatétele elé kerül. Bran felfedez egy ajándékot. 
A tyroshi Daario Naharis és Jorah Mormon, a száműzött lovag megvitatják, hogy mit kezdjenek Yunkaival. 
Az epizód címe a régi dalra utal, melyet Twynn Lannisterről írtak, aki miután átvette a léha Tytostól a Lannister-ház irányítását, kíméletlenül leszámolt az ellenük lázadó Reyne-házzal.



10. rész: 
A harmadik évad befejező részében Joffrey Baratheon kihívást intéz Tywin Lannisterhez. 
Bran elmesél egy kísértettörténetet.
Daenerys, a száműzött hercegnő arra vár, hogy kiderüljön, hódítóként vagy felszabadítóként ünneplik.














2013. június 5., szerda

84. Ünnepi Könyvhét: könyvújdonságok


Könyvmegjelenések a teljesség igénye nélkül:

Az utóbbi időben figyelmesen nyomon követem Gyuri bácsit, a bükkszentkereszti fűvesembert. Egyszer még a tv-ben láttam róla egy műsort és nagyon megtetszett. A bácsi már majdnem 90 éves és teljesen egészséges. Van egy vállalkozása, melyben gyógyteákat, teakeverékeket készít és ad el. Azért is érdemes utána olvasni, utána nézni, mert amit ő készít, az 100%-ban valódi, magyar, kézi szedésű és sok év tapasztalatával rendelkező termék. Én magam is rendeltem már tőle minden féle teát. Bár én ki nem állhatom a teát -sajnos- de amikor valami megfázás kerülget akkor tényleg hatékony. 
Honlap címe: http://gyorgytea.hu

Viszont a könyvhétre új könyvvel jelentkeznek, ami inkább a lányával foglalkozik, aki szintén beállt a családi vállalkozásba és most Gyuri bácsi jobb keze, és utóda.


Agave újdonságok a Könyvhétre:

Részletek: http://www.agavebolt.com







Az Alexandra kiadó újdonságai a Könyvhétre:
Részletek: www.alexandra.hu


Cartaphilus kiadó:


Európa Könyvkiadó

Ad astra kiadó:
Atlantic Press Kiadó:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...