2013. január 20., vasárnap

Vámpírnaplók 4x11 képek, trailer






Spirit Bliss: A jövő árnyai - Démoni érintés 2.

Spirit Bliss - A jövő árnyai
Fülszöveg: A Gonosz ott van mindenhol. A lábunk alatti csatornákban, elhagyatott házakban, elsötétített ablakú lakásokban. De hamarosan előbújik. Te biztonságban érzed magad? - Katherine úgy tért vissza a középkorból 2012-be, hogy a küldetése nem járt sikerrel. A Véreskezű még mindig életben van, és arra készül, hogy amint a Nap fénye kialszik, átveszi az uralmat az emberek világa fölött. Katie azt hiszi, ő egyetlen, aki megállíthatja, ám rá kell jönnie, nem csak ő munkálkodik a világ megmentésén. A középkor óta szerveződik egy ellenálló csoport, amely mostanra igazi szervezetté nőtte ki magát. Céljuk, hogy megvédjék Katherine-t a Véreskezűtől, és megmentsék a jövőt a rémuralomtól. Ám ez a cél nagy árat követel Katie-től! Vajon képes lesz lemondani Casimir szerelméről, csak hogy ne szabadítsa rá a gonoszt a világra? És ki lehet az, aki a biztonságos búvóhely ellenére újra és újra az életére tör? Áruló van az ellenállók között, vagy a Véreskezű valahogyan áttört a tökéletesnek hitt védelmi rendszeren? - Rejtélyek, kaland, szerelem és szenvedély! Ez egy olyan történet, amelyben sosem tudhatod, mi fog történni, és ki áll a jó oldalon! Nem bízhatsz senkiben, talán még önmagadban sem! A démon érintése még mindig elkápráztat. 



Az első kötet nagyon tetszett. Kimondottan ereditek találtam. Magával ragadott és ami fontosabb el is gondolkoztatott. Jó volt a téma választás és történet elmesélése is. Már nagyon vártam a második részt. És nem kellett csalódnom! Az írónő jól fonta a történet szálait, és végig izgalmas maradt. A vége pedig szuper. Bár valahol sejtettem, hogy valami ilyesmi lesz, de akkor is. Jó ötlet! Tetszett. Ajánlom mindenkinek.


Benina: Bíborhajú 3. - A boszorka városa


Benina - Bíborhajú 3. - A Boszorka városa
Fülszöveg: Méltó vagy rá? Kellan Black a Sellők átkának hála beléphet a boszorkák ősi városába, Moldomusba. Az ok, amiért vállalja a megalázó szerepet, hogy kivívja a Méltóságot, mellyel elnyerheti szerelme, az egyik Utolsó, Bíborhajú Boszorka, Claire White kezét. Világok sorsáról dönthetsz, és megváltoztathatod a jövőt. Claire Moldomusba menekül legnagyobb ellensége, az apja támadásai elől. Hamarosan rá kell döbbennie, hogy a csodálatosan tiszta városban minden más, mint aminek első látásra gondolta. Az új bonyodalmak régi ellensége karjába kergetik, és onnantól kezdve kőkemény döntéseket kénytelen meghozni. Belehaltam, kiürültem, állattá váltam nem bírtam érezni többé. Victoria Cat, akit Boszorkák védelmére teremtettek mindenét elveszíti, amikor egy Testőr életét előbbre helyezi egy Bíborhajúnál. A több mint négyezer éves szolgalelkű lény története életre kel a lapokon. A Bíborhajú trilógia befejező része feltárja a mágia rejtekeit, elfújja a homályt, és beavat a titkaiba. Figyelj! Nehogy szem elől téveszd a sárkányt!

Elöljáróban el kell mondanom, hogy igazán imádom Beninát és az írásait. De... Csak azért nem fogom azt írni, egy könyvről hogy hú de jó, meg minden, mert mások azt írták. Lehet, hogy a véleményem nem lesz népszerű, de nem baj. Hát nekem nem annyira tetszett a történet befejező kötete. Nekem kicsit erőltetettnek tűnt az első két regényhez képest.  Nem tetszettek benne a fordulatok, a történések. Az egyedüli ami tetszett Nice átalakulása. Az tényleg egyedi. De hogy egy városban ami több ezer évig a béke szigete volt pont akkor omlik össze minden, amikor a Bíborhajú megjelenik, hát nem is tudom. Aztán ott van a halálos átok, aminek nincs ellenszere, aztán mégiscsak van. Hannah és Regina esete sem tetszett. Meg lehetett volna oldani máshogyan is.
Hogy valami jót is írjak, a Cat története jól sikerült. Már korábban is gondolkoztam azon, hogy szegény Cat tényleg csak egy gépszerű valami, vagy vannak azért érzései. Szép történetet írt belőle Benina.

2013. január 19., szombat

Richelle Mead: Dermesztő ölelés - Vámpírakadémia II.

Richelle Mead: Dermesztő ölelés  -Vámpírakadémia II.
Fülszöveg: Rose Hathaway élete tele van gondokkal. Nem elég mindaz a nehézség, amit dampyr testőrtanoncként kell átélnie, ráadásul oktatója, a vonzó Dmitrij valaki másra vetett szemet. A köztük lévő szoros kapocs miatt pedig Rose folyton akkor hallja legjobb barátnője, Lissa Dragomir gondolatait, amikor az barátjával, Christiannal enyeleg. 



A Szent Vlagyimir Akadémiát azonban megtámadják az élőhalott strigák, akik korábban több királyi vérű nemesi családot lemészároltak. Így az iskolának a legjobb dampyr testőrökre van szüksége, többek közt Rose anyjára, a legendás, ám szigorú Janine Hathaway-re. Az idei sítábor kötelező, ám Idaho hótól csillogó lankái csak látszólag biztonságosak. A könyörtelen strigák halálos veszélyt jelentenek mindenki számára, és Rose-nak cselekednie kell. De a hősiességnek mindig ára van.

Richelle Mead: Vámpírakadémia I.



Richelle Mead: Vámpírakadémia - Vámpírakadémia I.
Fülszöveg: A világsikerű sorozat első kötetében Lissa Dragomirt és Rose Hathawayt két év bujkálás után elfogják és visszazsuppolják a Montana erdőségeinek mélyén megbúvó Szent Vlagyimir Akadémia vaskapui mögé. A vámpíriskola a mora uralkodói családok és dampyr testőreik számára szolgál oktatóhelyül. Az akadémia falain belül a két lánynak különböző viszálykodással, rosszindulatú pletykákkal, tiltott szerelemmel és fenyegetésekkel kell megbirkóznia. De mindketten tudják, hogy a legnagyobb veszély a kapukon kívülről leselkedik rájuk.

Book trailer







Richelle Mead

Richelle Mead Michinganben született 1976-ban. Mielıtt író vált volna belıle, több pályával is kacérkodott. Bölcsész végzettségét a Michigani Egyetemen szerezte, majd a Nyugat-Michigani Egyetemen diplomázott összehasonlító vallástanból, végül tanári diplomát szerzett a Washingtoni Egyetemen. Mindig is különös szenvedéllyel viseltetett a mitológia és a népi hagyományok iránt. A Vámpírakadémia a harmadik sorozata. Ha el tud szakadni a könyvektől (akár írásuktól, akár olvasásuktól) utazik, tévét néz, új recepteket próbál ki és túl sok ruhát vásárol. Emellett önképzett kávéfüggı. Jelenleg Seattle-ben él.


Richelle Mead. A halál csókja - Vámpírakadémia III.

Richelle Mead: A halál csókja - Vámpírakadémia III.
Fülszöveg: Rose Hathaway egy hónap múlva tölti be a tizennyolcadik életévét, közeledik nagykorúságának, és érettségijének időpontja is. Ez utóbbi feltétele egy kemény, hathetes terepgyakorlat, amit minden végzős dampyr testőrtanoncnak végre kell hajtania egy-egy főnemesi mora vámpír mellett. Rose nehezen összepontosít feladatára, hisz nem csak elhunyt barátja, Mason jár vissza kísérteni őt, még az a Viktor Daskov is feltűnik, aki korábban Rose barátnőjének, a lélekmágus Lissa Dragomirnak életére tört. Ráadásul a főnemesi diákok intrikáikkal akaratukon és tudtunkon kívül utat nyitnak a Szent Vlagyimir Akadémiába a gyilkos és kíméletlen élőhalott strigák előtt. Rose körül pedig egyre nagyobb a zűrzavar.

A Vámpírakadémia 3. kötete is olyan jó volt, mint az első kettő. A szálak, történések folyamatosan bonyolódnak. Szegény Rose-val mindig történik valami.
Most jut eszembe, hogy eddig még nem is írtam a Vámpírakadémia első köteteiről :). Asszem ezt pótolnom kell. :)


Kristin Cashore: Fire - Zsarát

Kristin Cashore - Fire - Zsarát
Fülszöveg: Völgyeföldén zavaros, vad idők járnak. A fiatal Nash király kapaszkodik a trónjába, miközben a lázadó főurak északon és délen is sereget toboroznak, hogy letaszítsák róla. Az erdő és hegyek tele vannak kémekkel, nyüzsögnek a tolvajok és mindenféle törvényen kívüliek. Itt él Zsarát, aki vad, ellenállhatatlan megjelenésével, a lángnyelvek minden árnyalatában pompázó színű hajával az ember-szörnyek utolsó élő képviselője. Egyszerre gyűlölt és imádott személy ő, akinek különleges képessége, hogy befolyásolni tudja a környezetében lévők elméjét. De Zsarát nem akar visszaélni e hatalmával, nem akarja ártatlan emberek titkait ellopni. Különösen, hogy neki magának is oly sok féltett titka van. Csakhogy feltűnik Brigan herceg, aki azért jött, hogy Zsarátot a Királyi Városba vigye. Az udvarnak ugyanis szüksége van Zsarát segítségére, hogy leleplezze a király ellen szőtt összeesküvést. Messze az otthonától a lány fokozatosan rádöbben, hogy képessége jóval többet ér, mint amiről valaha álmodott. Megmentheti a királyságot. De csak akkor, ha nem fél olyan szörnnyé válni, mint amilyen az apja volt. Ez a romantikus történet méltó párja a nagyszerű Garaboncnak, azonban vadonatúj szereplőkkel, egyetlenegyet kivéve. Ha tetszett a Garabonc, biztosan imádni fogod a Zsarátot is. Ha pedig még nem olvastad, ez után mindent megadnál azért, hogy minél előbb a kezedbe vehesd.

A magam részéről nem igazán szeretem a tisztán fantasy regényeket, mert túl sok benne az ismeretlen. Ismeretlen élőlények, furcsa tulajdonságok, fura szokások. A történetben élők teljesen más normák szerint élnek, mint mi. Ezért egy ilyen történet olvasása közben sok időt vesz el, hogy elképzeljem, feldolgozzam ezeket az új információkat. Mire lassan megérti az ember, hogy milyen helyen, lények között járunk, addigra elveszíti a történet fonalát, vagy a történet veszíti el a jelentőségét. Ez van. Én ilyen vagyok. Ezért is szeretem az olyan fantasy regényeket, melyek tulajdonképpen a mi világunkban játszódnak, csak egy kicsit másik oldalát mutatják. 

A Zsarát ezek ellenére kimondottan tetszett. igaz, hogy szín fantasy, de nem rugaszkodott el teljesen a valóságtól. Az író stílusa nagyon megkapó, magával sodorja az embert. Mivel olvastam az első kötetet is -ami ugyanebben a világban játszódik, csak egy másik történetet mesél el- kíváncsian vártam ezt a regényt is. És nem csalódtam.



Cynthia Hand: Angyalfény



Cynthia Hand - Angyalfény
Fülszöveg: Clara Gardner hónapokon át készült arra, hogy a valóságban is szembenézzen a látomásából ismert erdőtűzzel, azonban a végzetes napon hozott döntésével önmagának is sikerül meglepetést okoznia. A feladatot közel sem olyan egyszerű végrehajtani, mint ahogy gondolta, most pedig a Tucker iránt érzett szerelme és a Christianhez fűződő bonyolult érzelmei között őrlődik. Emellett egyre mélyebbre száll a részangyalok világában, a Fehér Szárnyak és Fekete Szárnyak közötti harcban, ráadásul szembe kell néznie egy szörnyű ténnyel: valaki, aki közel áll hozzá, hónapokon belül meg fog halni. A lány jövője csupa kérdőjel, egy dologban azonban biztos: a tűz csupán a kezdet volt. Cynthia Hand a népszerű Angyalsors trilógia második regényében fokozza az első részben elkezdődött izgalmakat. A lendületes stílus, a mozgalmas cselekmény és a meglepő befejezés garantálják, hogy az ifjúsági fantasy rajongói a második regényt is a szívükbe zárják. A trilógia harmadik része 2013 őszén fog megjelenni Angyalvágy címmel.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...