2012. október 30., kedd

Beautiful Creatures - film




Hivatalos plakát:

Képek a filmből:


Szereplők:

IMDb-ről:
Emma Thompson Emma Thompson ...
Emmy Rossum Emmy Rossum ...
Jeremy Irons Jeremy Irons ...
Thomas Mann Thomas Mann ...
Link
Viola Davis Viola Davis ...
Amma
Kyle Gallner Kyle Gallner ...
Larkin
Alice Englert Alice Englert ...

Trailer:



Bemutató: 2013. február 13. USA




D. J. Mcintoch:A babiloni boszorkány



Fülszöveg:
A történet 2003 perzselően forró nyarán veszi kezdetét Bagdadban, amely nyár a város számára borzalmas pusztítást hozott. Szálai az ősi asszír legendák világába vezetnek, amelyeket bár alig ismerünk, mint kiderül, mégis nagy jelentőséggel bírhatnak az emberiség története szempontjából. John Madison műkereskedő bátyja, a New York-i tudóselit ismert figurája meghal egy balesetben. A férfi tudomást szerez róla, hogy halála előtt Samuel megszállottan próbált megvédeni egy hatalmas értéket képviselő relikviát, amelyet a fosztogatások idején az Iraki Nemzeti Múzeumból tulajdonítottak el. Gyerekkori barátja egy rejtvényt hagy Johnra, mely elvezethet a kincshez. Az ördögi és veszélyes játék megkezdődik: John megkísérli összerakni a kirakós darabkáit, és kitalálni, mi a kapcsolat az életében felbukkanó boszorkány és egy ősi boszorkány között. Útja visszavezet az időben, egy újabb régi mítoszhoz: vajon az alkimisták valóban megtalálták volna a módját, hogyan változtassák arannyá a közönséges fémeket?

Beszerzése: Először is nagyon megtetszett a borítója. Olyan sötét tónusú, fantasztikumra hajlamos, hogy muszáj volt megvennem. Aztán a fülszöveg alapján eléggé izgalmasnak tűnt. Szeretem a jó történeteket, főleg ha izgalommal párosul.

Tetszett, mert: akiket egy kicsit is érdekel a történelem, főleg az ókori része, azoknak tudnám ajánlani. Nagyon, nagyon, nagyon sok történelmi tényt tartalma a regény. Főleg párbeszédes formában, ami sokkal jobb, mint az elmélkedős, leírós típusú ismeret átadás. Aki szereti egy regényben a sok háttér információt, a történet a történetben típusú sztorikat, annak tetszeni fog. Van itt minden: épületek, éttermek, városok múltja és kinézete régen és ma stb.

Nem tetszett, mert: hát igen itt van a bibi, mert nem igazán tetszett. Az igaz, hogy szeretem a történelmi regényeket, de ez egy kicsit sok volt. Aztán meg a borító, a fülszöveg alapján eléggé másra számítottam. Pedig volt benne sok minden baleset, gyilkosság üldözés, titkos rejtekhelyek, de mégsem kötött le igazán. 
Az biztos, hogy azoknak nem tudom nyugodt szívvel ajánlani a könyvet, akiknek lövésük sincs az adott kor történetéről, mert totál el lehet veszni a sok információban. A lendülete is sok helyen megtört. Sok benne a leírás. Nagyon sok.





Spirit Bliss: Démoni érintés 2. részletek


A Gonosz ott van mindenhol. A lábunk alatti csatornákban, elhagyatott házakban, elsötétített ablakú lakásokban.
De hamarosan előbújik.
Te biztonságban érzed magad?

Katherine úgy tért vissza a középkorból 2012-be, hogy a küldetése nem járt sikerrel. A Véreskezű még mindig életben van, és arra készül, hogy amint a Nap fénye kialszik, átveszi az uralmat az emberek világa fölött. Katie azt hiszi, ő az egyetlen, aki megállíthatja, ám rá kell jönnie, nem csak ő munkálkodik a világ megmentésén.
A középkor óta szerveződik egy ellenálló csoport, amely mostanra igazi szervezetté nőtte ki magát. Céljuk, hogy megvédjék Katherine-t a Véreskezűtől, és megmentsék a jövőt a rémuralomtól. Ám ez a cél nagy árat követel Katie-től!
Vajon képes lesz lemondani Casimir szerelméről, csak hogy ne szabadítsa rá a gonoszt a világra? És ki lehet az, aki a biztonságos búvóhely ellenére újra és újra az életére tör? Áruló van az ellenállók között, vagy a Véreskezű valahogyan áttört a tökéletesnek hitt védelmi rendszeren?
Rejtélyek, kaland, szerelem és szenvedély! Sosem tudhatod, mi fog történni, és ki áll a jó oldalon! Nem bízhatsz senkiben, talán még önmagadban sem!
A démon érintése még mindig elkápráztat…

Prológus:

- Kardot! – emeltem a magasba a karomat, és vártam a tenyerembe simuló markolatot. Ahogy a zöld szemekbe néztem, rájöttem, hogy hiába.
- Sajnálom, nem kockáztathatok… - Árgus szemekkel figyelve őt feltápászkodtam a földről, és az arcomhoz nyúltam. Próbáltam megmarkolni a szemüveget, rávenni a hús-vér kezemet is, hogy ezt tegye, de valami elromlott vagy… elrontották. – Felesleges próbálkoznod, nem jutsz ki innen élve. – Nem fenyegetett, egyszerűen csak közölte a tényeket. Néhány másodpercig farkasszemet néztünk, aztán ordítás hagyta el a száját, és igazából elkezdődött a harc.
Semmi mást nem láttam, csak és kizárólag a kard pengéjét. Figyeltem, merre lendül, és ugrottam az ellenkező irányba. Nem volt választásom, csak a menekülés. Arra nem is akartam gondolni, hogy meddig leszek képes rá. Nemrég kezdtem újra edzeni, és az első öt perc után már éreztem is ennek a hátrányát. A tüdőm összeszorult a megerőltetéstől, és csak zihálva jutottam levegőhöz. Tíz perc múlva már azok az izmaim is fájdalmasan sajogtak, amiknek eddig a létezéséről sem tudtam.
A por felkavarodott azon a helyen, ahová ellenfelem lesújtott, én pedig köhögni kezdtem tőle. Valószínűleg ez adta az ötletet neki, hogy lehajoljon, felmarkoljon egy adagot, és a szemembe vágja. Hörögve és a könnyektől elhomályosult látással tapogatóztam el a falig, de tisztában voltam vele, hogy felesleges erőfeszítés. Vakon, fegyver nélkül az esélyeim nullára csökkentek. Lépéseket hallottam elindulni felém, homokszemek nyikordultak a fekete csizma talpa alatt, aztán csend lett. Becsuktam a szemem, és ösztönösen emeltem a karomat az arcom elé – mintha a húsom-csontom megvédhetne a világ egyik legjobban edzett pengéjétől.

Hú, de sokára lesz még november 24. Már nagyon várom a könyv megjelenését!!!

2012. október 29., hétfő

Vámpírnaplók 4x04 trailer

Igen, igen. Újabb trailer. Vagyis nem is, hanem egy, két feliratos részlet a 4. részből.




Trónok harca 3. évad forgatási hírek

Gőz erővel folyik a forgatás a Trónok harca stáb háza táján. már elég régen néztem utána, hogy hol tartanak. Most pótoltam és sok érdekes infót találtam.
Forgatási helyszínek:
Horvátország: már befejeződött a forgatás. Viszont olyan nagy esemény volt ez a helyi médiában, hogy még az újság is közölt pá képet.http://www.dubrovacki.hr
Észak Írország: befejeződött a forgatás. Viszont az első forgatási kép innen van: http://www.sg.hu
Plussz egy fotó, amit Cat Taylor twitteres oldalán tett közzé. A forgatás itteni befejezésének bulijára készült szép torta.

Izlandon már várják a forgatócsoportot jó sok hóval és a befagyott Myvatn-tóval, ahol a Faltól északra lévő eseményeket fogják felvenni.
Marokkó: már 2 hete itt forgat a stáb. Amiről már szintén vannak fotók: http://www.flickr.com/photos/aminelk/sets/72157631777977046/with/8093455275/

A Trónok harca sorozat 2. évada számtalan díjat is besöpört a közelmúltban.
Csak pár ízelítőül:
Creative Emmy:
- legjobb látvány
- jelmeztervezés
- smink
- hang
- hangvágás
- vizuális effektusok

Television Without Pity:
- legjobb sorozat
- legjobb évadfinálé
- kedvenc színész: Maisie Williams
- karakterdí: Tirion
- legidegesítőbb tinédzser: vajon ki lehet??? Joffrey

EWwy-díj:
- legjobb női mellékszereplő: Lena Headey

És még sorolhatnánk. Szóval sokat tarolt a széria az biztos. Remélem a következő szezon is ilyen jó lesz, ha nem jobb. Aki olvasta a könyvet az tudja, hogy igen sűrű, sok cselekményes, sok szálon futó sztori.
Majd meglátjuk.

Addig is amig új hírekre várunk lássunk egy kis összefoglalót a 2. évadból:


2012. október 27., szombat

Cynthia Hand: Angyalfény hamarosan kapható

Már csak pár nap és remélhetőleg kapni lehet Cynthia Had Angyalfény című regényét, mely a trilógia második kötete.

Íme a borító:


Tartalom: 
Clara Gardner hónapokon át készült arra, hogy a valóságban is szembenézzen a látomásából ismert erdőtűzzel, azonban a végzetes napon hozott döntésével önmagának is sikerül meglepetést okoznia. A feladatot közel sem olyan egyszerű végrehajtani, mint ahogy gondolta, most pedig a Tucker iránt érzett szerelme és a Christianhez fűződő bonyolult érzelmei között őrlődik. Emellett egyre mélyebbre száll a részangyalok világában, a Fehér Szárnyak és Fekete Szárnyak közötti harcban, ráadásul szembe kell néznie egy szörnyű ténnyel: valaki, aki közel áll hozzá, hónapokon belül meg fog halni. A lány jövője csupa kérdőjel, egy dologban azonban biztos: a tűz csupán a kezdet volt. Cynthia Hand a népszerű Angyalsors trilógia második regényében fokozza az első részben elkezdődött izgalmakat. A lendületes stílus, a mozgalmas cselekmény és a meglepő befejezés garantálják, hogy az ifjúsági fantasy rajongói a második regényt is a szívükbe zárják. A trilógia harmadik része 2013 őszén fog megjelenni Angyalvágy címmel.
Könyv trailer:






Breaking Dawn part 2. trailer


Vámpírnaplók 4. évad 4. rész trailer - The Five






Fotók a "The Five"-ból:



















Becca Fitzpatrik: Silence megjelenés

Friss hír a könyv kiadásával kapcsolatban. Most olvastam, hogy a Silence - vihar előtt már kikerült a nyomdákból, és a hét végén, vagy a jövő hét elején már a könyvesboltokba fog kerülni. minden a szállításon múlik.

Alexandra könyvesboltban már kapható!!!

Nora Grey nem emlékszik az élete elmúlt öt hónapjára. Azután, hogy egy temetőben ébred és megtudja: hetekig keresték, senki sem tudta, hol volt és kivel, megpróbálja visszazökkenteni az életét a régi kerékvágásba. Iskolába jár, legjobb barátnőjével, Vee-vel lóg, igyekszik elkerülni édesanyja ijesztő új pasiját.
Csakhogy néha megszólal a fejében egy hang, egy idegen gondolat, amelyet éppen csak nem képes elcsípni, megérteni. Látomásiban angyalszárnyak jelennek meg; és földöntúli lények, akiknek semmi dolguk Nora életében.
És ott van a lerázhatatlan érzés is, hogy egy része mintha hiányozna.
Aztán Nora és egy szexi idegen útja keresztezi egymást, és a lányban feltámad a megmagyarázhatatlan vonzalom. Úgy tűnik, minden kérdésre nála van a válasz... és nála van Nora szíve is. Minden egyes perc, amit együtt töltenek, egyre hevesebb - és Nora végül rádöbben, közel áll hozzá, hogy szerelembe essen.
Ismét.





2012. október 26., péntek

Breaking dawn: plakátok, szereplők





Már a hajrában vagyunk. Csak három hét és végre a mozikba kerül a Twilight saga utolsó része. Az egyik szemem sír, a másik meg nevet. Sajnálom, hogy véget ér a történet mert szeretem ezt a világot, és nevet, mert, legalább másfelé is tekintenek a rajongók, hiszen annyi jó könyv, film van ezen kívül is. (Abba azért nem mennék bele, fogy a filmek mennyire jók, vagy rosszak. Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy tagadhatatlanul is kultfilmmé vált.)




Megjelentek a hivatalos plakátok:

Igen.... egy kicsit gagyira sikerült :)

 Na, ez már jobb. Hasonlít a többi plakáthoz.


Pár kép a filmből:
















2012. október 20., szombat

Vámpírnaplók 4. évad 3. rész előzetes



Spirit Bliss: Démoni érintés 2.

Elkészült Spirit Bliss Démoni érintés sorozatának 2. kötete. 
Címe: A jövő árnyai. 
Mint az előbb írtam könyvbemutató a jövő héten lesz. 
Új könyvének borítóját viszont még nem mutattam. Nagyon jóra sikerült szerintem. Szeretem az olyan borítókat, amelyek tükrözik egy könyvsorozat jellemzőit. Azokat, amik hasonlítanak egymásra. Aminek van stílusa, és utal a könyv tartalmára. A démoni érintés is ezért tetszik.

Íme a borító:

Benina: A boszorka városa


Örömhír: a szerkesztőség elfogadta Benina, rajongói által készített egyik borítótervét. Úgyhogy megvan a végleges borító a könyvhöz. A borítót Dóra készítette.
Címe: Holtság 
Szerintem nagyon jól sikerült. Én is valami hasonlót javasoltam Beninának. Olyat, ami illik az első két rész borítói közé. És ez a kép tényleg jó lett. Remélem nektek is tetszeni fog.

Íme a borító:


2012. október 12., péntek

Spirit Bliss:Démoni érintés - A múlt árnyai

Spirit Bliss - A múlt árnyai

Fülszöveg: A Nap fénye elhalványult, a Földre örök sötétség borult, a korábban mítosznak hitt démonok pedig előbújtak rejtekhelyeikről. Minden vámpírok atyja, Véreskezű Casimir irányításával a vérszívók átvették az uralmat a világunk felett. Az emberek többségére azonnali halál várt, akik életben maradtak, azok vagy a vámpírokat szolgálják, vagy űzött vadként élnek a csatornákban. Az emberi lázadók vezetője őrült tervet eszelt ki. Hogy megmentse a világot, hosszú évek munkája során feltalált egy időgépet. A küldetés célja: visszautazni a középkorba, felkutatni Véreskezű Casimirt, mielőtt vámpírrá változott volna, és még emberként végezni vele. A végzetnek köszönhetően Katherine Glanville lesz a szerencsétlen kiválasztott. Visszaküldik őt a múltba, ahol férfiruhája és furcsa viselkedése miatt azonnal el is könyvelik boszorkánynak. Csak a véletlenen múlik, hogy megmenekül végül, mivel összekeverik Casimir úrfi sosem látott unokahúgával, Roderica Galahaddel. A feladat végrehajtása innentől egyszerűnek tűnik, csak kettesben kell maradnia a férfival, hogy egy óvatlan pillanatban megölhesse. De mi van, ha az emberi Casimir kedves, önfeláldozó és jó lélek? Ha a valódi gonosz egy az egyházon belül működő szekta, a Vérző Rózsa Rend? Vagy ez csak a látszat? Katherine-nek rá kell jönnie, hogy egy ember életét elvenni még a jövő ismeretében sem olyan egyszerű, mint azt gondolta. Izgalom, fordulatok, titkok és szerelem A démon érintése téged is megborzongat!



A könyvesboltban már többször láttam ezt a könyvet, de valahogy nem akaródzott megvenni. Nem tudom miért. Aztán nem volt már olvasni valóm és el kezdtem böngészni a neten, hogy milyen könyvek vannak. Elolvastam az ismertetőt.. jó oké... még mindig semmi érdeklődés. Aztán valahol megláttam, hogy Spirit Bliss magyar. Na ez már valami. És el kezdtem utána nézni. Szóval kiderült, hogy nemcsak hogy magyar, hanem tényleg író is. Azért mondom, hogy tényleg, mert bölcsésznek tanult és már kisgyerekként írogatott. Később több novella, kisregény és színdarab pályázaton részt vett és egész jó eredményeket ért el.

Szóval elég érdekes embernek tartottam ahhoz, hogy elolvassam a regényét.....és nem csalódtam. Fantasztikusan, lendületesen ír. Nem a szokásos úton építi fel a regényt, hanem önálló ötletei vannak (végre ilyet is látni). sok benne a csavar. Jók a párbeszédek. Folyamatosan fenntartja a feszültséget. És tényleg az utolsó oldalakig nem tudod, hogy mi lesz a vége a storinak. Azt hiszem meg fogom venni a többi regényét is.... Ja, és alig várom a folytatást :)

2012. október 10., szerda

Vámpírnaplók 4. évad

Amerikában holnap kezdik vetíteni a Vámpírnaplók 4. évadának 1. részét. Nagyon kíváncsi vagyok erre az évadra, mivel Elena vámpírrá fog változni... :) gondolom megint egy kicsit szenvedni fog, hogy én nem akarom... stb. Aztán mégis csak vámpír lesz belőle. (gondolom)



Képek a 4. évadból:





Click to view full size image

Click to view full size image






















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...