2012. július 26., csütörtök

Margaret Stohl-Kami Garcia: Lenyűgöző teremtmények - film

Margaret Stohl és Kami Garcia közös könyvből is filmet fordatnak!
Gőzerővel halad a Beautiful Creatures - Lenyűgöző teremtmények forgatása. 


Szereposztás:

Alice Englert (Lena)
Jack O’Connell (Ethan)
Viola Davis (Amma)
Emma Thompson (Mrs. Lincoln/Sarafine)
Emmy Rossum (Ridley)
Thomas Mann (Link)
Jeremy Irons (Macon Ravenwood)

Amerikai bemutató időpontja: 2013 február


 Emmy Rossum (Ridley)

 

Alice Englert (Lena) és Jack O’Connell (Ethan)

Csontváros: A film - hírek


 

 Szereplők:

Clary - Lily Collins
Jace - Jamie Campbell Bower
Simon - Robert Sheehan
Isabelle - Jemima West
( a Borgiák című sorozatban, férfiruhába öltözött Vittoria szerepében volt látható.)
Magnus - Godfrey Gao
Jocelyn - Lena Headey (aki a Trónok harca sorozatban játssza Cerseit)
Hodge - Jared Harris(aki a Guy Ritchie féle Sherlock Holmesban játszotta Moriartyt)
Alec szerepére is megtalálták már az ideális jelöltet, de a stúdió kérésére Cassandra egyelőre hallgat és nem mondja el ki az

A forgatást augusztusban kezdik Torontoban.















2012. július 22., vasárnap

Cynthia Hand: Angyalsors - books trailer

Ezt a kis videót találtam az Angyalsors című könyvhöz, mint képes könyvajánló. Egész jól sikerült. Csak azt sajnálom, hogy magyar képes könyvajánló nem nagyon van. Legalábbis én nem nagyon találtam. Pedig ezekkel a videókkal tényleg fel lehet kelteni az érdeklődést egy-egy könyvre.

Suzanne Collins: Az éhezők viadala - mozi trailer

Találtam pár filmelőzetest a neten az Éhezők viadalához. Még csak feliratosak. Ha kijön dvd-n az már tuti szinkronos lesz. Én láttam a filmet, nekem nagyon tetszett. Főleg azért, mert a könyvvel együtt igazán kerek a történet. Mivel a könyv a főszereplő szemén át mutatja be a történetet vannak részek, amiket csak sejteni lehet. A film viszont jól kibontotta ezeket a részeket, így valamivel többet kap a néző. Végre agy igazán jó könyvadaptáció.




Benina: Fakasok nemzettsége - képek

Flavia

Daval
Farkasok nemzettsége - jelkép

Zen
Vihar

Cassandra Clare: Az angyal - book trailer






Jumurdzsák gyűrűje: Magyar interaktív film és számítógépes kalandjáték



Így készült:


2012. július 20., péntek

Csontváros: A film - szereplők



Most találtam ezt a videót, ami elvileg a leendő film szereplőit mutatja. Hát, érdemes megnézni. A felnőtt szereplők 90%-a ismert karakterszínész. Nagyon eltalálták őket. Már nagyon várom. Kíváncsi vagyok, mikor kerül a mozikba. Az USA-ban valószínűleg 2013. augusztusában. Az még nagyon messze van:(

2012. július 17., kedd

Gábor Ende - Pierrot: Az ördög köve

Gábor Endre - Pierrot - Az ördög köveEgy mecseki falu rejtélyes pusztulása 1407-ben... Egy égből zuhant lebkő titka... Szerencsevadászok és tudósok küzdelme... Jonathan Hunt, a New York Times újságírója visszatér... A "Jumurdzsák gyűrűjé"-nek főhőse a bravúros egri nyomozás után két évvel Debrecenbe látogat, ahol szinte az égből pottyan ölébe egy újabb rejtély. Megismerkedik egy vonzó atomfizikusnővel és forrófejű öccsével. A fiú eltűnik, és a szálak ezúttal is a múltba vezetnek. A kalandokban és váratlan fordulatokban bővelkedő nyomozás évszázadokkal repíti vissza az időben Jonathan Huntot. A könyvtárakban, múzeumokban meglelt dokumentumok, kéziratok és levelek különös természeti jelenség létezésére utalnak. A Magyar Faustként ismert legendás debreceni tanár, Hatvani István hagyatékából kiderül, már ő is vizsgált a 18. században egy bizonyos égi eredetű követ, amely óriási kristályt, talán gyémántot rejt. Az értékes kincsért századokon átívelő hajsza kezdődik. A tét óriási, Jonathan Hunt ugyanis kideríti: az "ördög köve" halálos miazmát rejt, amely akár az egész emberiséget elpusztíthatja... 

Nagyon vártam már ezt a könyvet. A Jumurdzsák gyűrűje annyira tetszett, hogy ismét bízni kezdtem a magyar írókban, akik jó szórakoztató könyveket írnak. Kissé csalódtam. A jó hír az, hogy nem olvastam ki 2 nap alatt, tehát tovább tartott... a rossz hír viszont az, hogy nem vagyok se fizikus, se atommagkutató, így az a sok info amit a könyv tartalmazott elég soknak bizonyult. Sokat el is felejtettem azóta. Szóval a fő gondom a tudományos téma alapos voltában rejlik. A kevesebb néha több. 
Szerkezetileg, tartalmilag jó könyv, a sztori is igen érdekes és izgalmas. Persze a végére felpörögnek az események ami megint jó, és visszautalnak az elő kötetre is ami magában rejti a folytatást is.

2012. július 9., hétfő

Cassandra Clare: Az angyal

Cassandra Clare - Az angyal

Fülszöveg: A mágia veszélyes, de a szerelem még veszélyesebb . Amikor a tizenhat éves Tessa Gray Viktória királynő uralkodása idején megérkezik Angliába, valami rettenetes vár rá a londoni Alvilágban, ahol vámpírok, boszorkánymesterek és más természetfeletti lények járják az utcákat a gázlámpák alatt. Teslának nincsenek barátai, és egyetlen pillanatra sem érezheti magát biztonságban, ezért menedéket kér az Árnyvadászoktól, akiknek egyetlen célja, hogy megszabadítsák a világot a démonoktól. Ahogy egyre mélyebben merül a világukba, a lány azt veszi észre, hogy egyszerre varázsolja el két legjobb barát, és nem sokára rá kell döbbennie, hogy a szerelem a legveszélyesebb varázslat mind közül. 


Azt hiszem többen vannak úgy vele, hogy kisit többet és kicsit mást vártak ettől a könyvtől. Az első ami szembetűnő, hogy azt hihetjük, a Végzet ereklyéi sorozat előtörténetéről szól a könyv. Valóban előzmény lehet, csak cirka 100 évvel korábban játszódik és az ereklyékről szó sincs. 

A könyv bár a Végzet ereklyéi sorozat világában játszódik és a szereplők is az ősi családokból valól, ez egy teljesen különálló történet. Legalábbis az első részt olvasva. Asszem novemberben jön a 2. rész. Majd kiderül.

Ami viszont nem igazán jött be, hogy ha már  Angyal a címe, kicsit többet vártam volna a mechanikus angyaltól. Talál 4 helyen szerepel és akkor sem sokat. Még annyit sem, hogy igazán felkeltse az ember érdeklődését. Sajna ez van.

Összességében olvasható könyvről van szó, így nyár idején, de nem mondanám,  hogy meghatódtam tőle.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...